lista tematów
Rozmówki Forum Sport strona 270 z 822
Chudy: w dupie zawsze miałem tego marnego raperzyne z psychiką gorszą od niejednej panny,a teraz jeszcze cały ten film i spuszczanko doprowadza mnie do odruchów wymiotnych,rap poszedł dalej a Paktofonika na dzisiejsze czasy to słaby poziom oprócz Fokusa
Ja słuchałam Kaliber 44 i lubiłam, nawet mam jeszcze kasetę magnetofonową, ale to było za czasów jak większość dzieci którzy teraz się tym tak jarają robiło jeszcze siusiu na nocnikach, nie jestem specjalistką w polskim rapie i nie będę się wypowiadać, ale film chetnie obejrzę, z ciekawości.
VNM'a lubię, wyróżnia się flow i stylem, ale kurcze może przez tą intensywność z jaką nawija strasznie mnie męczy słuchanie go. Uwielbiam go na featach, gdzie wymiecie jakąś zwrotą i jestem zadowolony, ale dłuższe nie mogę go na dłuższą metę słuchać, mimo że graczem jest przednim.
Tak na szybko to z samego Kalibra Joka zjadał Maga dupą,Fokus,Włodi,Killaz Group,WYP3,Syndykat,cały ZIP Skład,no i osobiście wolałem pierwsze nielegale Fenomena niż zwroty Magika.
Ale bądź co bądź kiedyś rap stał u nas na niskim poziomie tak muzycznie jak i tekstowo,na szczęście wszystko poszło do przodu
Koleś to,że są takie czasy i na FB ludzie piszą na jaki kolor się zesrali to nie znaczy,że rap jest komercyjny.
Jak kiedyś teledyski rapowe miały zajebistą rotację na kanałach muzycznych to nie były komercyjne?

Teraz internet to najszybsza i najprostsza forma promocji a nie komercjalizacja,nie znasz się więc po co zabierasz głos.
Jeszcze wzgórze ya-pa 3 słuchałam :D
Ale np takiego Abradaba lubię nawet dzisiaj sobie posłuchać jak mam nastrój na taką muzykę :)
Ale np takiego Abradaba lubię nawet dzisiaj sobie posłuchać jak mam nastrój na taką muzykę :)
Konto usunięte: VNM'a lubię, wyróżnia się flow i stylem, ale kurcze może przez tą intensywność z jaką nawija strasznie mnie męczy słuchanie go. Uwielbiam go na featach, gdzie wymiecie jakąś zwrotą i jestem zadowolony, ale dłuższe nie mogę go na dłuższą metę słuchać, mimo że graczem jest przednim.
Dla mnie V to bóg rapu,poczwórne rymy,ale niektórych wkurza jego maniera w głosie.Czekam z ręką w majtkach na nowe 834 ale trzeba będzie robić bootlegi żeby tego wacka Boxiego wyciąć

Trendy się zmieniają, jasne, że to co grali kiedyś było gorsze, bo przecież byli prekursorami tego gatunku w Polsce. Wielu z nich przyzna, że tamten rap to zdecydowanie inna bajka, niż to co mamy aktualnie, ale są tą zdecydowanie klasyki, które wskazały drogę następnym pokoleniom. Prawie każdy polski raper, który znaczy coś aktualnie na scenie przyzna, że jarał się tamtymi ekipami i rapem który tworzyły.
Konto usunięte: Trendy się zmieniają, jasne, że to co grali kiedyś było gorsze, bo przecież byli prekursorami tego gatunku w Polsce. Wielu z nich przyzna, że tamten rap to zdecydowanie inna bajka, niż to co mamy aktualnie, ale są tą zdecydowanie klasyki, które wskazały drogę następnym pokoleniom. Prawie każdy polski raper, który znaczy coś aktualnie na scenie przyzna, że jarał się tamtymi ekipami i rapem który tworzyły.
Teraz żeby wbić się do mainstreamu trzeba mieć jakieś skillsy,podwójne potrójne i #tagi to chłopaki u mnie na osiedlu walą,takie są czasy.Dużo artystów wstydzi się za swoje starsze płyty,ale dla mnie ważne ,że jest progres na scenie,a wtedy słuchało się tego rapu bo innego nie było prócz tego ze stanów więc wiesz...

Chudy: a teraz jeszcze cały ten film i spuszczanko doprowadza mnie do odruchów wymiotnych,rap poszedł dalej a Paktofonika na dzisiejsze czasy to słaby poziom oprócz Fokusa
Zgodzę się, ale powiem Ci Chudy, że warto film obejrzeć nawet dla samej gry aktorskiej bo ziomki zarąbiście się wczuli, klimat też fajnie oddany, ale wiadomo, Magik skoczył bo jaj w wielu przypadkach nie miał, a i syna osierocił.