REKRUTACJA
Wyniki ostatniej rekrutacji http://www.fotka.pl/forum/miasto_fotki/11960,Nasi_Plotkarze_i_Plo/2#post12278
ZADANIA PLOTKARZY
- pomagać w konkursach , gdzie wymagana jest ocena kierująca się gustem publiczności,
- reklamować w sposób użyteczny nowości ze sklepiku,
- obserwować i ustosunkowywać się do różnych zmian na MF-ie,
- aktywnie uczestniczyć w Imprezach, przygarniać zagubione duszyczki,
- prezentacja gwiazdy światowe, znać subkultury i specjalizować się w nich,
- wspierać Dziennikarzy.
PLAN REKRUTACJI:
1. Rozwiązanie testu http://www.fotka.pl/testy/1309359392/Masz_Styl prawidłowa odp. Zmyślny,
2. Rozwiązanie testu http://www.fotka.pl/testy/1308487396/Twoj_awatar_jest prawidłowa odp. Widowiskowy
3. Rozwiązanie testu http://www.fotka.pl/testy/1308241571/Zwierzatko_ktore_do_Ciebie_pasuje prawidłowa odp. Lew
4. NAJWAŻNIEJSZE pochwalić się poniżej wynikami testów (cechami swoimi; sprawdzone). Liczy się pierwszy wynik. Ja wyniki mam.
5. ZAPREZENTOWAĆ jedną z SUBKULTUR w formie reportażu. Wklejenie nie dużych form graficznych mile widziane będzie jako dowód umiejętności technicznych.
Oceniać będą obecni Plotkarze. W przygotowaniu seria testów z wiedzy MF.
Życzę miłej i ciekawej zabawy
Pilnie poszukiwani najlepiej poinformowani PLOTKARZE strona 6 z 13
KoCham Was
Wybrałam ową subkulturę tylko dlatego, ze podobają mi się fryzury, jakie mają emo'wskie dziewczyny.
Jak już na początku wspomniałam subkultura ta wzbudziła wiele kontrowersji po zawiataniu wśród innych ugrupowań młodzieżowych, jednak sama osobiście nie mam nic przeciwko wobec tego ugrupowania, toleruję jak najbardziej.
A krytyka innych zawsze była, jest i będzie niezależnie od typu subkultury... I z tym już nic nie da się zrobić.
Pierwsze przebłyski Techno przypisuje się na lata ' 80 , wedłóg źródeł styl ten narodził się w Detroid.
W pierwszych latach była to mieszanka " murzyńskich rytmów Amerykańskich" z połączeniem
elektornicznych rytmów Europejskich.
W latach ' 90 rozpoczeła się nieprzerwalna ewolucja tego gatunku. Wraz z postępem elektroniki TECHNO
zmienia się nieustannie do dziś dnia. Muzyka ta w całości tworzona jest przy pomocy komputerów z zastosowaniem
urządzeń takich jak syntezatory czy mikresy itp.
W Europie styl TECHNO został rozpowszechniony przez coroczną Parade Miłości, która odbywa się w Berlinie.
Ludzie przynależący do tej grupy wyróżniają się wyjątkowo krzykliwym i jaskrawym strojem, gdzie niebrakuje różnorodnych dodatków, gadżetów.
To co mi najbardziej odpowiadaw tym stylu, to zabawa wśród ogromu ludzi do białego rana. A także brak zachamowań co do kreowania swojego wizerunku. Moim zdaniem to jest właśnie to:)
Testy:
1.Elastyczny
2. Widowiskowy
3. Lew
Co będę robić w MF Podryw
Co będę robić na MF ? Podryw :)
1.Rozsądny
2.Widowiskowy
3.Lew
Moją ulubioną subkulturą jest subkultura elegancka XD
Lubię wyglądać elegancko a zarazem seksownie ;)
Pozdrawiam ; d
Odmienność, Siłą, Agresja i Pięść
Utopia, Chaos, Kontrola i Zabawa
System, Władza i Anarchia."
cyt. "Uliczny Opryszek"
Punk został zapoczątkowany w Wielkiej Brytanii w drugiej połowie 70 lat.
W Londynie zaczeli pojawiać się młodzi ludzie z nizin społecznych ubrani w stare buty, skórzane kurtki ponabijane ćwiekami, w uszach kolczyki na szyji łańcuchy.
Stąd właśnie nazwa "PUNK"- śmieć, marność- tak określiłą ich prasa.
Była to młodzierz która swym ubiorem i poglądami manifestowałą swój sprzeciw co do instytucji państwowych. Przeciwstawiali się otaczającej rzeczywistości, krytykując wartości społeczne takie jak: edukacja, rodzina itp.
Jest to zamknięta grupa społeczna trzymająca się razem, nie dopuszczająca do siebie innych poglądó ani opini.
Styl Pankowy utożsamia sie z muzyką Punk Rockową. Jednym z pierwszych i najbardziej znanych zespołów na
scenie światowej jest "Sex Pistols" czy "The Clash", w Polsce w latach 90 pojawiły się grupy "Dezerter", " KSU", "Brygada Kryzys" czy "Hurt".
Dla odmniany nie opisuje stylu życia którybym chciała prowadzić lub który podziwiam. Lecz uważam, że wartości które są podstawą tej grupy takie jak: równość, wspólnota lub prawda przydałyby się nie jednemu człowiekowi na codzień. Zarówno w życiu prywatnym jak i w wirtualnym.
TESTY:
1. Elastyczny
2. Widowiskowy
3. Lew
Co będę robić na MF: pokoje i stroje
Zdjęcie dodam w następnym poście gdyż coś mi szwankuje:)
1.Zmyślny
2.Klasyczny
3.Pies
Co będę robić na MF: Stroje
Hip-Hop pojawił się na początku lat 70-tych w South Bronx ''czarnej'' dzielnicy Nowego Jorku.Tam graficiarze,breakdancerzy,DJ-e,raperzy stworzyli własna kulturę.Młodzi czarni Amerykanie uznali rapowanie za najlepszy sposób na wyładowanie agresji i wyrażenie buntu przeciw niesprawiedliwości.Rymując zaczęli mówić o problemach mniejszości narodowych,polityce,brutalności ulicznych gangów.Pierwszym ''białym'' zespołem hip hopowym był Beatie Boys.Do Polski hip hop trafił drogą satelitarną,a więc dopiero gdy pojawiły się u nas pierwsze dekodery i telewizja kablowa.Najbardziej znane polskie zespoły to Kaliber44,Paktofonika,Molesta.Subkultura jaką są hiphopowcy (h-h) to ludzie jak sama nazwa wskazuje słuchający Hip-Hopu.Człowieka takiego trudno dostrzec w tłumie ponieważ preferuję strój głównie taki : spodnie ''rury'',zwykłą koszule lub podkoszulkę słowem ubiera się normalnie.
emo to nie subkultura..
Scene to styl ubioru ! emo to muzyka !
TO NIE SUBKULTURA ! Jakie zddury sa tu napisane -.-