Afera74
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 16
Afera74
  6 lipca 2011 (pierwszy post)

REKRUTACJA
Wyniki ostatniej rekrutacji http://www.fotka.pl/forum/miasto_fotki/11960,Nasi_Plotkarze_i_Plo/2#post12278
ZADANIA PLOTKARZY
- pomagać w konkursach , gdzie wymagana jest ocena kierująca się gustem publiczności,
- reklamować w sposób użyteczny nowości ze sklepiku,
- obserwować i ustosunkowywać się do różnych zmian na MF-ie,
- aktywnie uczestniczyć w Imprezach, przygarniać zagubione duszyczki,
- prezentacja gwiazdy światowe, znać subkultury i specjalizować się w nich,
- wspierać Dziennikarzy.
PLAN REKRUTACJI:
1. Rozwiązanie testu http://www.fotka.pl/testy/1309359392/Masz_Styl prawidłowa odp. Zmyślny,
2. Rozwiązanie testu http://www.fotka.pl/testy/1308487396/Twoj_awatar_jest prawidłowa odp. Widowiskowy
3. Rozwiązanie testu http://www.fotka.pl/testy/1308241571/Zwierzatko_ktore_do_Ciebie_pasuje prawidłowa odp. Lew
4. NAJWAŻNIEJSZE pochwalić się poniżej wynikami testów (cechami swoimi; sprawdzone). Liczy się pierwszy wynik. Ja wyniki mam.
5. ZAPREZENTOWAĆ jedną z SUBKULTUR w formie reportażu. Wklejenie nie dużych form graficznych mile widziane będzie jako dowód umiejętności technicznych.

Oceniać będą obecni Plotkarze. W przygotowaniu seria testów z wiedzy MF.
Życzę miłej i ciekawej zabawy :mrgreen:

KoCham Was

DuExAsperis
DuExAsperis
  7 lipca 2011

Wybrałam ową subkulturę tylko dlatego, ze podobają mi się fryzury, jakie mają emo'wskie dziewczyny.
Jak już na początku wspomniałam subkultura ta wzbudziła wiele kontrowersji po zawiataniu wśród innych ugrupowań młodzieżowych, jednak sama osobiście nie mam nic przeciwko wobec tego ugrupowania, toleruję jak najbardziej.
A krytyka innych zawsze była, jest i będzie niezależnie od typu subkultury... I z tym już nic nie da się zrobić.

ANIOLAGLOSS
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
ANIOLAGLOSS
  7 lipca 2011
SUBKULTURA TECHNO
Pierwsze przebłyski Techno przypisuje się na lata ' 80 , wedłóg źródeł styl ten narodził się w Detroid.
W pierwszych latach była to mieszanka " murzyńskich rytmów Amerykańskich" z połączeniem
elektornicznych rytmów Europejskich.
W latach ' 90 rozpoczeła się nieprzerwalna ewolucja tego gatunku. Wraz z postępem elektroniki TECHNO
zmienia się nieustannie do dziś dnia. Muzyka ta w całości tworzona jest przy pomocy komputerów z zastosowaniem
urządzeń takich jak syntezatory czy mikresy itp.
W Europie styl TECHNO został rozpowszechniony przez coroczną Parade Miłości, która odbywa się w Berlinie.
Ludzie przynależący do tej grupy wyróżniają się wyjątkowo krzykliwym i jaskrawym strojem, gdzie niebrakuje różnorodnych dodatków, gadżetów.
To co mi najbardziej odpowiadaw tym stylu, to zabawa wśród ogromu ludzi do białego rana. A także brak zachamowań co do kreowania swojego wizerunku. Moim zdaniem to jest właśnie to:)
Testy:
1.Elastyczny
2. Widowiskowy
3. Lew
Co będę robić w MF Podryw
NajaranaToba
NajaranaToba
  7 lipca 2011

Co będę robić na MF ? Podryw :)
1.Rozsądny
2.Widowiskowy
3.Lew

Moją ulubioną subkulturą jest subkultura elegancka XD
Lubię wyglądać elegancko a zarazem seksownie ;)
Pozdrawiam ; d

Xeen
Xeen
  7 lipca 2011

Opisz tą subkulturę same "moja ulubiona subkultura to..." nie wystarczy!;/

FireStarter2
FireStarter2
  7 lipca 2011
SUBKULTURA PUNK

"Bunt, Walka, Wolność i Marzenia
Odmienność, Siłą, Agresja i Pięść
Utopia, Chaos, Kontrola i Zabawa
System, Władza i Anarchia."
cyt. "Uliczny Opryszek"

Punk został zapoczątkowany w Wielkiej Brytanii w drugiej połowie 70 lat.
W Londynie zaczeli pojawiać się młodzi ludzie z nizin społecznych ubrani w stare buty, skórzane kurtki ponabijane ćwiekami, w uszach kolczyki na szyji łańcuchy.
Stąd właśnie nazwa "PUNK"- śmieć, marność- tak określiłą ich prasa.
Była to młodzierz która swym ubiorem i poglądami manifestowałą swój sprzeciw co do instytucji państwowych. Przeciwstawiali się otaczającej rzeczywistości, krytykując wartości społeczne takie jak: edukacja, rodzina itp.
Jest to zamknięta grupa społeczna trzymająca się razem, nie dopuszczająca do siebie innych poglądó ani opini.
Styl Pankowy utożsamia sie z muzyką Punk Rockową. Jednym z pierwszych i najbardziej znanych zespołów na
scenie światowej jest "Sex Pistols" czy "The Clash", w Polsce w latach 90 pojawiły się grupy "Dezerter", " KSU", "Brygada Kryzys" czy "Hurt".

Dla odmniany nie opisuje stylu życia którybym chciała prowadzić lub który podziwiam. Lecz uważam, że wartości które są podstawą tej grupy takie jak: równość, wspólnota lub prawda przydałyby się nie jednemu człowiekowi na codzień. Zarówno w życiu prywatnym jak i w wirtualnym.

TESTY:
1. Elastyczny
2. Widowiskowy
3. Lew
Co będę robić na MF: pokoje i stroje

Zdjęcie dodam w następnym poście gdyż coś mi szwankuje:)
FireStarter2
FireStarter2
  7 lipca 2011
ANIOLAGLOSS
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
ANIOLAGLOSS
  7 lipca 2011
Ririi
Ririi
  7 lipca 2011

nie moge cos dodac :(

Ririi
Ririi
  7 lipca 2011

1.Zmyślny
2.Klasyczny
3.Pies

TheMask
TheMask
  7 lipca 2011

fajne są Wasze opisy subkultur :P

marzena1208
marzena1208
  7 lipca 2011

ja na taka rekrutację się chętnie zapisuje lubię komentować gorące tematy .

Ririi
Ririi
  7 lipca 2011

1.Zmyślny
2.Klasyczny
3.Pies
Co będę robić na MF: Stroje

Hip-Hop pojawił się na początku lat 70-tych w South Bronx ''czarnej'' dzielnicy Nowego Jorku.Tam graficiarze,breakdancerzy,DJ-e,raperzy stworzyli własna kulturę.Młodzi czarni Amerykanie uznali rapowanie za najlepszy sposób na wyładowanie agresji i wyrażenie buntu przeciw niesprawiedliwości.Rymując zaczęli mówić o problemach mniejszości narodowych,polityce,brutalności ulicznych gangów.Pierwszym ''białym'' zespołem hip hopowym był Beatie Boys.Do Polski hip hop trafił drogą satelitarną,a więc dopiero gdy pojawiły się u nas pierwsze dekodery i telewizja kablowa.Najbardziej znane polskie zespoły to Kaliber44,Paktofonika,Molesta.Subkultura jaką są hiphopowcy (h-h) to ludzie jak sama nazwa wskazuje słuchający Hip-Hopu.Człowieka takiego trudno dostrzec w tłumie ponieważ preferuję strój głównie taki : spodnie ''rury'',zwykłą koszule lub podkoszulkę słowem ubiera się normalnie.

KochamSkarba
KochamSkarba
  7 lipca 2011

Co będę robić na MF?Podryw:D
1.Rozsądny
2.Widowiskowy
3.Pies:D
haha nadaje sie nie ma co:D

ToxicSoul
ToxicSoul
  7 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Subkultura::: Emo! Lubie długie skośne grzywki które zasłaniaja twarz, potargane włosy przefarbowane na czarno blady makijaż którym podkreślone są oczy , lubie nosić trampki ,spodnie rurki , koszulki z ukochanymi zespołami . Paznokcie oczywiście pomalowane na ciemne kolory , z wyglądu ten ubiór robi sie mroczny . Zarówno dziewczyny jak i chłopcy nosza styl emo.

emo to nie subkultura..
Scene to styl ubioru ! emo to muzyka !
ToxicSoul
ToxicSoul
  7 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Subkulturę, którą wybrałam do opisu jest EMO- bardzo znana wśród młodzieży, rozpoznawalna. Wzbudziła w wielu osobach zachwyt jak i wiele kontrowersji. 1.Kilka informacji odnośnie tej subkultury Emo powstało jako sprzeciw wobec agresywnego i materialistycznego stylu życia amerykańskich raperów. Dotyczy to głównie: * popełniania przestępstw, * zażywania środków odurzających, * powierzchowności, * braku okazywania uczuć. Sprzeciw ten objawia się także w modzie- czyste, schludne, obcisłe ubrania, nakładnanie makijażu oraz zadbane fryzury, które są zaprzeczeniem luźnego, ulicznego wyglądu gangsterów. Emo stanowi połączenie gothic metalu (mroczny wizerunek, głęboka duchowość) i punku (krytyczne podejście do świata, poczucie braku sensu), ale znacząco różni się od obu tych subkultur. 2.Charakterystyczny wizerunek emo'wca. - dżinsy rurki, noszone zarówno przez dziewczyny jak i chłopców, - długie ukośne grzywki zaczesane na jedną połowę twarzy, - oczy zarysowane czarną kredką (obie płcie), - z reguły czarne, proste włosy, - wąskie t-shirty z różnego rodzaju nadrukami, - paski nabijane ćwiekami (najczęściej czarno-biała szachownica), - materiałowe tenisówki lub inne buty. Jeżeli dana osoba nosi okulary, wówczas powinna mieć czarne, grube oprawki. 3.Dlaczego ta subkultura?

TO NIE SUBKULTURA ! Jakie zddury sa tu napisane -.-
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.