Chciałam się dowiedzieć coś odnośnie prezentacji z j. polskiego .
Czy jak ktoś zajmie np. 11 minut na prezentacji, to od góry jest założone ,że nie zda ?
Jakich pytań należy się spodziewać od komisji ?
Czy zdać jest łatwo ? .
lista tematów
prezentacja. strona 3 z 7
julCiak69: podobno łatwo, bo jak widać, że uczniowi nie idzie za bardzo, bo ma dwóch autorów, np. jak ja mam Kahlo i Witkacego to z samego Twojego mówienia może wyniknąć o kim wiesz więcej i o kim płynniej mówisz. ja mówię świetnie i wiem sporo o Kahlo- z tego mnie komisja maglowała, bo zauważyli, że Witkacego tam wiem coś, ale nie tyle by gadać tak, jak o Kahlo. wyciągają, pomagają, pytają o banały. dość często o samą epokę pytają. przygotuj się z niej
Ty juz mialas ustną ?
Ja sie tak przerazliwie boje..
łaaaa ! kurdę, że też u mnie nie było takiego tematu.
hm, ale to nie teza, to temat pracy...
musiałaś obrać jakąś tezę, by pod jej kątem - w jakiś sposób - analizować te przemiany bohaterów.
piszę sama szkoda mi kasy na taką głupotę, w sumie chcę tylko zdać, do niczego nie jest mi to potrzebne :)
całą prezentację mam już mniej więcej w głowie, muszę ją tylko spisać i jutro bezapelacyjnie muszę się za to wziąć.
hm jeśli wchodzę z kartkę z cytatami, to jeden egzemplarz dla siebie i jeden dla komisji ? :)
Konto usunięte: hm, ale to nie teza, to temat pracy...
musiałaś obrać jakąś tezę, by pod jej kątem - w jakiś sposób - analizować te przemiany bohaterów.
Kurdę , nie
We wstępie wyjaśniłam co to jest metamorfoza, pózniej zazelam pisac o tym,że w literaturze roamntyzmu głownie mozna zauwazyc takie metamorfozy. i zaczelam opisywac bohaterów
Gdzie powinnam taka teze umieścić ? .
nie, nie jest konieczna, jesli nie musieliście tego oddawać to pewnie nie, choć to dość dziwne.
nie, wydaje mi się, że dobrze. tylko możesz jeszcze odwołać się do swiatopoglądu epoki, że kierowali się uczuciami, co też determinowało ich pogląd na świat i zyciowe wybory.
a mogą pojawić się pytania niezbyt dotyczące tematu prezentacji, ale lektury? jak ja mam motyw snu i Makbeta to mogą pytać też o inne postacie lub o jakieś inne wątki? albo jak mam Raskolnikowa?