Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 4 z 256
Konto usunięte: no mi też się zaczyna podobać ;-).
Kamilka dobra uczennica w ciągu całej podstawówki, gimnazjum i pierwszej klasy LO przeczytała wszystkie lektury oprócz "syzyfowych prac" i Pana Tadzia.
dla mnie drogą przez mękę było przerabianie Pana Tadka, Nad Niemnem, Jądra Ciemności i czegoś tam jeszcze.
nawet streszczeń do tego nie czytałam, nie mówiąc o książkach :D miałam szczęście że na maturze tego nie było
Konto usunięte: lolipopHs:
Dla mnie tak chociaz za sama tresc w rozwinieciu bylo az 26 punktow;/ Ja tyle raczej nie mam ale jak bedzie polowa to bede szczesliwa:)
Będzie ;-)
A dlaczego wybrałaś rozszerzoną z polskiego?
jestem pesymistka
Wiec dlatego marze o polowie puntkow ale zle nie jest bo sie rozpisalam i wiele znaczen drogi wysnulam:) a podstawa to wg. banalna...:)
na roz. tekst ze zrozumieniem byl dosyc trudny;/
Konto usunięte: dla mnie drogą przez mękę było przerabianie Pana Tadka, Nad Niemnem, Jądra Ciemności i czegoś tam jeszcze.
nawet streszczeń do tego nie czytałam, nie mówiąc o książkach :D miałam szczęście że na maturze tego nie było
Pana Tadeusza to pzreczytałam tyle, co siostrze do snu .
Ale to ja czytałam tak tylko, żeby szybciej usnęła, to nie wgłębiałam się o czym czytam :D
Konto usunięte: jestem pesymistka
Wiec dlatego marze o polowie puntkow ale zle nie jest bo sie rozpisalam i wiele znaczen drogi wysnulam:) a podstawa to wg. banalna...:)
na roz. tekst ze zrozumieniem byl dosyc trudny;/
Bądź realistką. Licz sobie tą połowę punktów, będzie wiecej to dobrze, będzie mniej to też nie będzie takiego zawodu :).
A o czym był na rozsz.? Bo na podst. coś o hipnozie podobno
Na roz. tekst nie byl trudny bo o sztuce i polityce ogolnie o tym ktora dziedzina nad ktora kroluje..tylko trzy pytania na 8 sprawily mi problem..jakos dziwnie ujete:)
I polski chcesz rozszerzony?
A kiedy jest wykaz letur podany?
TakeTheSunAway: Też właśnie czytam, od wczoraj, i jest strasznie nudny.
To dobrze, że mówisz, że dalej jest lepiej, bo już powoli zaczynałam tarcić nadzieję. :P
Potem jest naprawdę fajne.
Jak zaczyna się ta akcja z Kmicicem i Radziwiłłem to potem coraz ciekawiej się robi :)