Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 2 z 256
u nas były wszystkie częsci.
Konto usunięte: Trudne te tematy, zwłaszcza że ja nie czytam lektur, ciekawe jak ja to napiszę za 2 lata...
Co w tym trudnego?Jesli nie potrafiłabys napisac charakterystyki to powodzenia na maturze
Konto usunięte: 1. z "Pana Tadeusza" opisać Zosię i Telimenę (pewnie dogłębna charakterystyka ;D) odnosząc się do fragmentu i całości.
2. "Dziady cz.1" - opisać stosunek Bilewicza do córek i córek do siebie nawzajem, poza tym oczywiście jakieś cechy itd. odnosząc się do fragmentu.
Bez zbędnych przytyków proszę, jak już wcześniej zaznaczyłam tematy się tylko ogólnie przedstawione.
mnie się obiło o uszy, że było wypracowanie z chłopów
wlasnie wrocilam z roz. temat i : porownac tren i piesn kochanowskiego pod wzgledem madrosci i rozumu i postawy kochanowskiego to tych wartosci jakos tak
temat 2: frag. z powieci kogos " kamien na kamieniu " i wyjasnic metaforyke drogi
:)
właśnie, nieźle mieszacie tą swoją znajomością lektur ;D
w 'Dziadach' najważniejsza jest część 3, więc pewnie to pojawiłoby się na maturze.
Billewicze pojawiają się w Potopie tak w ogóle, więc całkiem inna bajka ;d
a w Chłopach jest Boryna i Jagna :D
Zgadzam się z tym.
Konto usunięte: wlasnie wrocilam z roz. temat i : porownac tren i piesn kochanowskiego pod wzgledem madrosci i rozumu i postawy kochanowskiego to tych wartosci jakos tak
temat 2: frag. z powieci kogos " kamien na kamieniu " i wyjasnic metaforyke drogi
:)
Czyli matura z polskiego w tym roku była jedną z prostszych:)