Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 3 z 256
Dla mnie tak chociaz za sama tresc w rozwinieciu bylo az 26 punktow;/
Ja tyle raczej nie mam ale jak bedzie polowa to bede szczesliwa:)
Wrocilem wlasnie z matury. Byl Pan Tadeusz(charakterystyka Zosi i Telimeny i porownanie 2 osob) i Chlopi t.1 ( stosunek ojca do corek)
Czytanie ze zrozumieniem bylo o hipnozie wg mnie dosyc proste pytania na kazda glowe;)
Jestem pod końcem drugiego tomu.
Może jak się skupie, to do końca tygodnia przeczytam :)
Szczerze, to pierwszy tom mnie okropnie nudził, drugi już się nieźle akcja rozwinęła (chociaż omijam dłuższe teksty, wyłapując z nich pojedyncze zdania, żeby wiedzieć "czy warto to czytać"
Własnie nie byłam pewna która część obowiązuje
Konto usunięte: Dla mnie tak chociaz za sama tresc w rozwinieciu bylo az 26 punktow;/ Ja tyle raczej nie mam ale jak bedzie polowa to bede szczesliwa:)
Będzie ;-)
A dlaczego wybrałaś rozszerzoną z polskiego?
No jak można było dać na maturze charakterystykę porównawczą?
Jak dla mnie to naprawdę niski poziom tej matury
Konto usunięte: zytanie ze zrozumieniem bylo o hipnozie wg mnie dosyc proste pytania na kazda glowe;)
o, to ciekawe ;-)
Konto usunięte: Wrocilem wlasnie z matury. Byl Pan Tadeusz(charakterystyka Zosi i Telimeny i porownanie 2 osob) i Chlopi t.1 ( stosunek ojca do corek)
Czytanie ze zrozumieniem bylo o hipnozie wg mnie dosyc proste pytania na kazda glowe;)
ej, to jest niesprawiedliwe !
rok temu mieliśmy do wyboru albo analize porównawczą czy coś tam dwóch wierszy z d.py wziętych :F albo interpretacje snu Izabeli na podstawie jakichś symboli, a teraz co to ma być?! ;D
Konto usunięte: Jestem pod końcem drugiego tomu.
Może jak się skupie, to do końca tygodnia przeczytam :)
Szczerze, to pierwszy tom mnie okropnie nudził, drugi już się nieźle akcja rozwinęła (chociaż omijam dłuższe teksty, wyłapując z nich pojedyncze zdania, żeby wiedzieć "czy warto to czytać"
jestem dziwna, ale mi się Potop podobał :D
Chłopów też przeczytałam :P