Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 9 z 256
Czytanie ze zrozumieniem.. Tekst łatwy, ale kilka pytan trudnych ( i kilka łatwiejszych:D)
Pisanie.. Ja pisałam "Pana Tadeusza".. Niby proste, ale boje się, że dadzą tak głupi klucz jak na próbnej z operonu (Łęcka) albo gorzej..
Też ciekawy, ale ja nie mam cierpliwości do takich maluchów.
Nie umiałabym uczyć kogoś od podstaw .
Ja chcę do Białegostoku, bo też mam blisko :).
Dla mnie byłoby to bardzo trudne .
Ale każdy ma jakieś predyspozycje :) .
Konto usunięte: Też ciekawy, ale ja nie mam cierpliwości do takich maluchów.
Nie umiałabym uczyć kogoś od podstaw .
mam młodsze rodzenstwo wiec kiedys uczyłam juz od podstaw a teraz mam jeszcze siostre na tym etapie wiec zdobywam doswiadczenie w domu....
ale i tak bedac nauczycielkami przysłużymy sie do rozwoju kultury, ten zawód jest coraz trudniejszy a coraz mniej szanowany... niestety
ja miałam 30 czerwca wiec wy tez gdzies tak...
Konto usunięte: Szkoda,że niewiele osób tak to widzi. Większość ma negatywną opinię o nauczycielach .
u mnie jak słyszą o moim kierunku to chwala za cierpliwosc i za checi... zobaczymy jak bedzie, bo jak narazie ucza nas ze powinnismy walczyc z patologia, z problemami a na konie wykładu ale tak naprawde my nie mozemy nic zrobic... wiec wiem ze czasem bedzie trudno, ale satysfakcja tez bedzie
No dokładnie 30 mają być.
Dlatego też chciałabym uczyć, to musi być świetne uczucie, kiedy człowiek przyczynia się do rozwoju, zmiany, polepszenia drugiej osoby :)
Bo to trudny zawód .
A Ty jesteś na 1 roku ?
Konto usunięte: Tematy: (nie są dokładne, o tylko mi je przekazano)
1. z "Pana Tadeusza" opisać Zosię i Telimenę (pewnie dogłębna charakterystyka ;D) odnosząc się do fragmentu i całości.
2. "Dziady cz.1" - opisać stosunek Bilewicza do córek i córek do siebie nawzajem, poza tym oczywiście jakieś cechy itd. odnosząc się do fragmentu.
Pierwsze to było porównanie a drugie charakterystyka,
ktoś tu chyba dokładnie poleceń nie czytał;)