Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 116 z 256
jutro ustny angielski pojutrze ustny polski.. kuva ale sie boje
sory za spam ale musialem sie wyzalic
jakies rady?
jutro zdaje anglik ustny
zdawaliście już? bardzo duży stres? w sumie angielskiego się nie boję, gorszy będzie polski, no ale jednak..
w ogóle to jak to jest- wchodzę, przedstawiam się, daje dowód czy jak?
http://www.fotka.pl/forum/read.php?f=25&t=51921&p=94
od tej strony było podane kilka zestawów które były na ustnej z angola, to tak w ramach ułatwienia
od tej strony było podane kilka zestawów które były na ustnej z angola, to tak w ramach ułatwienia
a ja juz po ustnym polskim wrażenia, hmmm... przed samym egzaminem myślałam ze narobię w gacie, wchodząc do sali miałam nogi jak z galarety ale potem juz luz, zaczęłam coś tam mówić i stres całkowicie uciekł wiec radze wam podejść do tego na spokojnie. Nie warto sie bać, bo było całkiem fajnie i na pewno nikogo nie obleją :D a co do angielskiego to mam za tydz i wcale sie nie boje
oni juz chyba wiedzą jak sie nazywasz wiec nie musisz sie przedstawiać, a o dowód sami Cie poproszą
Konto usunięte: jutro zdaje anglik ustny
zdawaliście już? bardzo duży stres? w sumie angielskiego się nie boję, gorszy będzie polski, no ale jednak..
w ogóle to jak to jest- wchodzę, przedstawiam się, daje dowód czy jak?
mi kolezanka tak opowiedziała
"..Wchodzisz ona mowi,zebys wzial sobie jakas kopertę wybierasz ona to otwiera i Ci daje te kartkę gdzie na jednej stronie masz obrazek ,a na drugiej 3 rozmówki i siadasz z tylu masz 5 minut na przygotowanie nawet Ci dają kartkę i długopis mozesz sobie pisac po tym i potem to czytać ,ale wiesz ja nic nie Pisalam ,bo wolalam nie marnować tego czasu i myslec co mowic no i po 5minutach wołają Cie do 1 lawki i mowisz te trzy rozmówki mogą Ci pytanie zadać na przyklad ja mialam jedna rozmówke,ze cos tam mialam namówić druga osobę do noclego w hotelu ,a ta druga osoba chce kamping i mialam powiedziec dalej czemu nie kamping i zadecydować i ja mowie,ze w hotelu śpimy i baba mnie zagiela,bo mowi,ze nie ma pieniedzy tak duzo to ja mysle mysle i mowie,ze znajdziemy moze tani hotel i baby mówią,ze świetnie z tego Wyszlam i juz punkty trzeba po prostu rozmawiac z nimi,a nie nic nie mowic jak na przyklad Monika no i nie zdała. No a po 3rozmówkach masz obrazek do opisania i oni zadają tez pytania.."
Dla mnie była trudna i wiele osób twierdzi tak samo.. Nie wiem jak ty, ale nie wiedziałam co ma byc z tym szczurem i jednostkami mapowymi czy coś takiego
W sumie to jestem na siebie zła, bo zrobiłam glupie błedy (źle doczytałam) np. z tym mitochondrium (zad.3) i przy fotosyntezie.. Poza tym w pierwszym nie napisałam, ze taka sama ilosc odczynnika przy obu próbach - i już mam zero punktów