margotka
margotka
  4 maja 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

xxKamilusia18xx
xxKamilusia18xx
  12 maja 2009

Widzę, że tylko mi na prawdę kiepsko poszła historia... Zaliczyłam (patrzyłam odpowiedzi) ale słabo i tak czeka w sierpniu poprawka. Liczyłam, że będzie łatwiejsze a masakryczna rozbieżność była między próbną a oficjalną maturą z historii.

Aniunia47
Aniunia47
  12 maja 2009

Pomóżcie mi!! Ma ktoś moze slownik, w którym jest pojęcie "powiesc pseudohistoryczna" wytłumaczone?? To na jutrzejszą ustną (z nerwów zapomniałam), a w moich słownikach i necie znaleźc nie moge..

miska0809
miska0809
  13 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Widzę, że tylko mi na prawdę kiepsko poszła historia... Zaliczyłam (patrzyłam odpowiedzi) ale słabo i tak czeka w sierpniu poprawka. Liczyłam, że będzie łatwiejsze a masakryczna rozbieżność była między próbną a oficjalną maturą z historii.

Nie zalamuj sie na te 30pkt na pewno napisalas teraz tylko pytanie czy jest to zadowalajacy winik dla ciebie? ;) Glowa do gory.. Ja sie ciesze z mej matury rozszerzonej i bardziej z tego ze to wlasnie rozszerzenie wybralam bo na podstawie bym legla.. sprawdzalam i licze na jakies 70% ;/
Kashrius
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13332
Kashrius
  13 maja 2009
ej mam pytanie na temat ustnego polskiego.. mam prezentowac prezentacje przez 15 minut tak? :nielapie:
to teraz pytania
co sie stanie jak po 7 minutach skoncze :ninja:
co sie stanie jak po 20 minutach bede miał za sobą dopiero 3/4 prezentacji :ninja:
EverybodyLies1
EverybodyLies1
  13 maja 2009
Kashrius
Kashrius: co sie stanie jak po 20 minutach bede miał za sobą dopiero 3/4 prezentacji

Jeśli będziesz za długo gadał komisja powie Ci, żebyś przeszedł do wniosków.

Kashrius
Kashrius: co sie stanie jak po 7 minutach skoncze

pewnie jakieś punkty stracisz.
miska0809
miska0809
  13 maja 2009
Kashrius
Kashrius: ej mam pytanie na temat ustnego polskiego.. mam prezentowac prezentacje przez 15 minut tak?

to zalezy od szkoly.. niby jest tak ze 15 mni ale u mnie w sql dziewczyny gadaly po 20 i wiecej i komisja nie przerwala ;p jak bedziesz ciekawie gadal ToCi nie przerwa ;p a jak bedziesz gadal 5 przez 10 to raczej mozesz liczyc na przerwanie

Kashrius
Kashrius: co sie stanie jak po 7 minutach skoncze

noo za ktorka prezentacja wiec nie uzyskasz maz puknktow za prezentacje-5pkt czyli bedzie trudniej zdac ale jezeli odpowiesz na pytania zadawane przez komisje to raczej na te 6pkt zdasz

Kashrius
Kashrius: co sie stanie jak po 20 minutach bede miał za sobą dopiero 3/4 prezentacji

j.w jezeli bedziesz dobrze gadal to nie przerwa- zalezy od szkoly i komisji ;p
xxKamilusia18xx
xxKamilusia18xx
  13 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie zalamuj sie na te 30pkt na pewno napisalas teraz tylko pytanie czy jest to zadowalajacy winik dla ciebie? ;) Glowa do gory.. Ja sie ciesze z mej matury rozszerzonej i bardziej z tego ze to wlasnie rozszerzenie wybralam bo na podstawie bym legla.. sprawdzalam i licze na jakies 70% ;/

Jak patrzyłam wyniki miałam 40% co nie bardzo mnie zadowala... A w sierpniu można poprawić swój wynik, tak? To się będę uczyć na spokojnie i bez żadnego stresu.
xxKamilusia18xx
xxKamilusia18xx
  13 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: 70% ;/

A jesteś zadowolona z tego wyniku?

Kashrius
Kashrius: ej mam pytanie na temat ustnego polskiego.. mam prezentowac prezentacje przez 15 minut tak?

To zależy ja np. siedziałam tam ponad pół godziny, moja koleżanka tylko 15 minut a kolega 40. To już chyba zależy od szkoły i komisji.
CattieBrie
Reputacja: 6 | BluzgometrTM: 10
CattieBrie
  13 maja 2009
mam jutro ustny polski.. mogę wnieść ze sobą konspekt o trochę zmienionej treści ? bo różne zdania na ten temat słyszałam i zgłupiałam. :and:
Perfect only in her imperfections.
EverybodyLies1
EverybodyLies1
  13 maja 2009
CattieBrie
CattieBrie: mogę wnieść ze sobą konspekt o trochę zmienionej treści ?

wydaje mi się, że nie, bo przecież komisja wcześniej zapoznaje się z konspektem, bywa, że na jego podstawie układają pytania:and:

ja zaraz ruszam tyłek z łóżka i idę się zbierać, o 14 chwila prawdy :smierc:
CattieBrie
Reputacja: 6 | BluzgometrTM: 10
CattieBrie
  13 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: wydaje mi się, że nie, bo przecież komisja wcześniej zapoznaje się z konspektem, bywa, że na jego podstawie układają pytania

aha.. no trudno, ze starym dam rade, ale teraz juz wiem co mi do glowy mniej wchodzi :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: ja zaraz ruszam tyłek z łóżka i idę się zbierać, o 14 chwila prawdy

powodzenia :tak:
Perfect only in her imperfections.
hydeparkowy
hydeparkowy
  13 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ja zaraz ruszam tyłek z łóżka i idę się zbierać, o 14 chwila prawdy

powodzenia :)

ja mam w piątek :)
EverybodyLies1
EverybodyLies1
  13 maja 2009
CattieBrie
CattieBrie: powodzenia

Konto usunięte
Konto usunięte: powodzenia :)

Nie dziękuje, nie dziękuje :)))
miska0809
miska0809
  13 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak patrzyłam wyniki miałam 40% co nie bardzo mnie zadowala... A w sierpniu można poprawić swój wynik, tak? To się będę uczyć na spokojnie i bez żadnego stresu.

Niee w sierpniu piszesz jak nie zdalas a dopiero za rok piszesz jezeli chcesz poprawic wynik ;p

Konto usunięte
Konto usunięte: A jesteś zadowolona z tego wyniku?

Niee to jest za malo liczylam na ponad 80% .. Moge sie nie dostac na studia.. ;/ Ale ja pisalam rozszerzenie to tez inaczej punktowane niz podstawa.. ;p
Jammi1990
Jammi1990
  13 maja 2009

i jak wam matma poszła?
ja pisałam podstawę i myślę że nie było tak źle:)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.