Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 1 z 256
Mi się 5 długopisów na maturze pisemnej z polaka wypisało :P W tym 2 były od komisji xD Ale to było rok temu :P Wynik mieścił się w średniej społecznej to się cieszę :D
Dziewczyna przed chwilą dzwoniła powiedziała że b. prosta matura była godzinę przed czasem wyszła i jest zadowolona, jej koleżanki to samo też wcześniej wyszły i zadowolone ze swoich możliwości ;-)
Tak?
A mówiła mniej więcej co było, jakie lektury?
Wydaje mi się, że ok. 13;00-14;00 dopiero będzie można coś znaleźć..
Tematy: (nie są dokładne, o tylko mi je przekazano)
1. z "Pana Tadeusza" opisać Zosię i Telimenę (pewnie dogłębna charakterystyka ;D) odnosząc się do fragmentu i całości.
2. "Dziady cz.1" - opisać stosunek Bilewicza do córek i córek do siebie nawzajem, poza tym oczywiście jakieś cechy itd. odnosząc się do fragmentu.
Bez zbędnych przytyków proszę, jak już wcześniej zaznaczyłam tematy się tylko ogólnie przedstawione.
1 temat jest bardzo prosty.
Co było na rozszerzeniu?
A 'Dziady' to przypadkiem nie lektura z gimnazjum?
Trudne te tematy, zwłaszcza że ja nie czytam lektur, ciekawe jak ja to napiszę za 2 lata...
No własnie też się dopiero co dowiedziałam że były Dziady i Pan Tadeusz.
Szczerze? banał.Nie czytałam jeszcze ani jednej z tych lektur, ale wydaje mi się, że nawet jak ktoś czytał tylko streszczenia, to napisać charakterystykę, czy charakterystykę porównawczą to mały pikuś ;)
Trudne? No błagam Cię ;-).
Ja tez piszę za 2 lata.
A dziady w gimn. się omawiało fragmentami, w szkole średniej chyba na podstawie nie obowiązują nawet wszytskie części