Nie rozumiem ludzi, którzy uważaja że technikum czy zawodówka jest gorsza od liceum...
liceum - masz przedmioty z gim. + rozszerzone te które wybrałeś czyli jakieś np. 2angielskie wiecej czyli 4 i 2 inne czyli 3/4)
technikum - przedmioty z gim + (w moim przypadku) rozszerzony angielski + przedmioty zawodowe mam ich 3 (6h)
zawodówka - przedmioty z gim (nie wszystkie) + zawodowe
Lo vs. technikum
(przykłady)
plan zajęc mojej kuzynki i mój
Kuzynka:
Pon. 8-13;20
Wt. 8;5015
Śr. 8-10;30
Czw. 9;45-14;20
Pt. 11;40 -13;20
Mój:
Pon. 8-15;10
Wt. 8-14;15
Śr. 8;50 -15;20
Czw. 8-14;20
Pt. 8:13;20
i jaka tu sprawiedliwość? Mam o jakąś "połowe" więcej zajęć niż ona.
I ona jest w LO a ja jestem w technikum.
Po technikum mam mature i technika, po LO mam Tylko mature.
I nie mówcie mi, ze LO jest o wiele lepsze od technikum.
...
jednakże moim zdaniem jesli ktoś nie zda tej matury to co ma po Tym liceum? Wielki gó.no, po technikum to samo, a po zawdówce ma zawód i nie wierzę w to, zę nie zda egzaminu, bo egzaminy aż tak trudno nie są.
Żałuje sama, że składałam papiery do technikum i LO, a nie do zawodówki ...
A technikum? To jest najgorsza sprawa jaka może być ...
...
Pozdrawiam
Aś.
lista tematów
Lo - tech. - zawodówka
coś ich mało masz która klasa? xD
o ile zdasz ;]
ja tak nie mówię xD
może zdać technika i już coś będzie ;]
co Ty gadasz? :szok2:
Chyba niezłe Ci kity wciska koleżanka
bo ja mam lekcje tak do 15:10 prawie codziennie.
Poszłam do liceum i ani trochę nie żałuję.
Konto usunięte: Nie rozumiem ludzi, którzy uważaja że technikum czy zawodówka jest gorsza od liceum...
temat niżej.
jesli oczywiście zdasz. Jeśli nie masz rok w plecy.
jasne
jakoś nie narzekam. Chociaż czasem żałuję, ze nie zrezygnowałam, póki miałam czas. Mogłam rozwijać się w tym kierunku, który mnie interesuje.
poczekaj na następne klasy, trochę Ci tych przedmiotów dojdzie
a co na to egzaminatorzy? :P
wolny kraj
zawsze można się przenieść ;]
Konto usunięte: Chociaż czasem żałuję, ze nie zrezygnowałam, póki miałam czas. Mogłam rozwijać się w tym kierunku, który mnie interesuje.
a czemu jeśli można wiedzieć od razu nie poszłaś na ten kierunek co Cię interesuje?
osobiście chodzę do liceum i ani trochę nie żałuję.
sama nazwa wskazuje 'technikum' owszem macie więcej zajęć bo dochodzą wam przedmioty zawodowe. więc na świadectwie nie bd mieć przykładowo 15 ocen tylko 20 co najmniej.;)
nikt tu nie mówi że technikum jest gorsze od liceum.
jesli jesteś dobra w przedmiotach zawodowych a co najważniejsze, rozumiesz je- masz szansę na zdanie.
Ja ciągle się zastanawiam jak to jest, że nauczyciele się jeszcze nie zorientowali, że po prostu nie rozumiem nic co do mnie mówią na niektórych zawodowych.
jakie technikum?
Konto usunięte: jesli jesteś dobra w przedmiotach zawodowych a co najważniejsze, rozumiesz je- masz szansę na zdanie.
Ja ciągle się zastanawiam jak to jest, że nauczyciele się jeszcze nie zorientowali, że po prostu nie rozumiem nic co do mnie mówią na niektórych zawodowych.
tiaa:) w sumie dobrze rozumiem tzn nie ucze sie na nie, bo jakos zapamietuje mialam sr. 3,59 - ale dostałam 3 z jednego z drugiego mam 3+ a z trzeciego mam 3 ...
hotelarskie...
Jednakże chciałam iść na fryzjerke od małego mnie ciągnie, ale rodzice się czepiali, że zawodówka:|
ja bym powiedział, że nawet ponad 30 ;]
Konto usunięte: Ja ciągle się zastanawiam jak to jest, że nauczyciele się jeszcze nie zorientowali, że po prostu nie rozumiem nic co do mnie mówią na niektórych zawodowych.
dobra ściema nie jest zła
i w klasie maturalnej jak w LO ludzie będą chodzić na 3-4 lekcje, tak Ty będziesz musiała normalnie śmigać na 7-8 :P
też chce tak xD