malami81
malami81
  12 kwietnia 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Glaubenskrieger
Glaubenskrieger
  28 maja 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no niestety , całe świecą się

zauważyłam. Dośc kiczowato to wygląda.
Babsy
Babsy
  28 maja 2011
Prinz
Prinz: swastyka byla najpierw symbolem lotnictwa finlandii, dopiero pozniej przybrala swoj zlowrogi symbol

swastyka jest znana od starozytnosci jako symbol powodzenia i dostatku, czy jakos tak.

Konto usunięte
Konto usunięte: jeszcze takie znalazłam te już lepsze

na impreze czemu nie:D
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  28 maja 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wiesz, jak dla mnie wyglada to jak ''deptanie'' krzyza jesli chodzi o te buty. wiem ze kiedys dane symbole mialy inne znaczenie ale dzisiaj maja takie a nie inne - i jesli chcemy byc szanowani przez innych ludzi powinnismy szanowac to, w co wierza - to ze nie jestes katolikiem nie znaczy, ze masz bezczescic ich swietosc.

dla mnie to bzdura. krzyz, bo krzyz, nie niszczy go ta babke, nie lamie, nie pluje, dobrze sobie nim nie robi, nie ma na nim wizerunku chrystusa, krzyz jest takze symbolem rasistowskiej organizacji ku kluxu, uzywajac go w swoim teledysku madonna spowodowala raban w kosciele, to troche zakrawa pod hipokryzję.

widzialem na zachodzie w dyskotekach wizerunki krzyzy i nikt dymu nie robił.
tak samo zobacz jakich mamy posłów, jakie przekrety robia, a w sejmie krzyz wisi, tez hipokryzja, co? :D

poza tym nie wiem czemu tak bronisz tej wiary zyjac przeciw jej zasadam. mowiac prosciej jestes grzesznica z nieslubnym dzieckiem, nie masz slubu, zyjesz z Anglikaninem co stawia cie jeszcze w gorszym swietle, bo znasz historie, i bierzesz tabletki antykoncepcyjne.

wszystko przeciw zasadom ;d

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Prinz
Prinz
  28 maja 2011
Babsy
Babsy: swastyka jest znana od starozytnosci jako symbol powodzenia i dostatku, czy jakos tak.

o, no wlasnie.

agoosiaaa
agoosiaaa
  28 maja 2011
Prinz
Prinz: dla mnie to bzdura. krzyz, bo krzyz, nie niszczy go ta babke, nie lamie, nie pluje, dobrze sobie nim nie robi, nie ma na nim wizerunku chrystusa, krzyz jest takze symbolem rasistowskiej organizacji ku kluxu, uzywajac go w swoim teledysku madonna spowodowala raban w kosciele, to troche zakrawa pod hipokryzję. widzialem na zachodzie w dyskotekach wizerunki krzyzy i nikt dymu nie robił. tak samo zobacz jakich mamy posłów, jakie przekrety robia, a w sejmie krzyz wisi, tez hipokryzja, co? :D poza tym nie wiem czemu tak bronisz tej wiary zyjac przeciw jej zasadam. mowiac prosciej jestes grzesznica z nieslubnym dzieckiem, nie masz slubu, zyjesz z Anglikaninem co stawia cie jeszcze w gorszym swietle, bo znasz historie, i bierzesz tabletki antykoncepcyjne. wszystko przeciw zasadom ;d

buhahaha - brechtam z Ciebie. jesli dla Ciebie to, ze szanuje wiare innych ludzi jest zbyt trudne do zrozumienia to wspolczuje - tylko pamietaj, nie narzekaj ze cie ktos kiedys bedzie dyskryminowal za np. bycie homoseksualista, bo masz tak zamkniety umysl na wszystko, ze az szkoda mowic, a od innnych wymagasz zrozumienia.
slyszales kiedys o akcji z ksiezami w irlandii? byli ksiezami homo i do tego pedo - wykorzystywali ministrantow. rozumiem, ze wedlug Ciebie wiec wszyscy homoseksualisci = pedofile, wiec jestes jednym z nich, powinni Cie zamknac - jesli zrozumiales aluzje - przestan mi tu pieprzyc o osobach podajacych sie za osoby wierzace, z durnymi przykladami z sejmu czy kij wie czego - i zrozum ze nie wszyscy katolicy sa tacy sami.
no ale latwiej jest wrzucic wszystkich do jednego worka, kosciol w dzisiejszych czasach jest latwym obiektem do atakowania w koncu.
agoosiaaa
agoosiaaa
  28 maja 2011
Babsy
Babsy: swastyka jest znana od starozytnosci jako symbol powodzenia i dostatku, czy jakos tak.

BYLA znana.
czas przeszly.
Prinz
Prinz
  28 maja 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jesli dla Ciebie to, ze szanuje wiare innych ludzi

mam nadzieje, ze rowniez szanujesz wiarę islamską która nawołuje do zabijania i świetej wojny/przypominam, ze kosciol katolicki rowniez zabijal za bycie innej wiary.
mam rowniez nadzieje, ze bedziesz czuła się fajnie mając szacunek dla innej kultury kiedy przedstawiciel facet, odmowi ci podania reki, bo jestes kobieta, w jego rozumowaniu, gorsza istota.

Konto usunięte
Konto usunięte: innnych wymagasz zrozumienia

nie wymagam, mnie nie obchodzi opinia innych ludzi.

Konto usunięte
Konto usunięte: slyszales kiedys o akcji z ksiezami w irlandii? byli ksiezami homo i do tego pedo - wykorzystywali ministrantow. rozumiem, ze wedlug Ciebie wiec wszyscy homoseksualisci = pedofile, wiec jestes jednym z nich, powinni Cie zamknac - jesli zrozumiales aluzje - przestan mi tu pieprzyc o osobach podajacych sie za osoby wierzace, z durnymi przykladami z sejmu czy kij wie czego - i zrozum ze nie wszyscy katolicy sa tacy sami

slyszalem, slyszalem rowniez o ksiezach z beneluxu ktorzy wykorzystywali rowniez dziewczynki, a holenderski ksiadz nawoluje do akceptacji tych stosunkow. kazdy medal ma dwie strony.
nie mowie ze wszyscy katolicy sa tacy sami, mowie tylko o hipokryzji.
kosciol katolicki mowiac o krzyzu na krakowskim 'to nie nasza sprawa' ale wpieprzajac sie w obrady n/t in vitro to jest hipokryzja.
papiez uzywal pieniedzy mafii, pomagal w ukrywaniu hitlerowcow i tuszowania pedofilii.
co jak co ale ojciec 'swiety' chyba powinien byc wzorem, co? to najwyzsza osoba tam

Konto usunięte
Konto usunięte: no ale latwiej jest wrzucic wszystkich do jednego worka, kosciol w dzisiejszych czasach jest latwym obiektem do atakowania w koncu.

nie jest nieomylny i kazdy ma prawo wytknac bledy.

w przeszlosci kosciol zabijal 'czarownice' torturowal ludzi.
nawet niedawno pluli sie ze lekarze nie powinni ratowac ludzi ktorzy sa o krok od smierci, bo to wola boska.
obstawalabys przy tym i bronila gdyby twoje dziecko umieralo i miala bys do wyboru albo kierowac sie wiara albo isc do szpitala?

btw, mowisz ze nie rozmawia sie o wierze i pieniadzach, a ze mna tu dyskutujesz, to tez jest smieszne :rotfl:

Transcendencja
Transcendencja
  29 maja 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dalej nad tym pracuję i dobrze mi to idzie :)

W takim razie trzymaj fason i nie poddawaj się :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Wygląd to nie wszystko, liczy się charakter i osobowość. Pomimo tego, że był bardzo kochanym facetem, możliwe, że za bardzo, nie mogłam już być dłużej w tym związku.

Tak masz rację przypomniałaś mi teraz mojego sąsiada który był też spoko znałem do od dziecka i wpiedolił swojej żonie ...potem jakoś kontakt się urwał . Więc sądzę że wszystko ma swoje dobre strony .

Konto usunięte
Konto usunięte: to, ze szanuje wiare innych ludzi jest zbyt trudne do zrozumienia to wspolczuje

Wtrącę się . Nic w tym złego nie ma z tym że nie wiem czy znasz historię każdej religii . Nie chodzi tutaj o negacje a o racjonalne spojrzenie w w XIV wieku w Hiszpanii chrześcijanie mordowali ludzi za to że posiadali czarne koty w domu lub inne błahostki związane z szatanem . O muzułmanie się nie wypowiadam bo wiadomo co się teraz dzieje , cały Jihad jest chorym błędem religijnym jak i też sama ona , przykładów jest mnóstwo jak religia dewastuje psychikę i zamienia normalnych ludzi w fanatyków .
Prinz
Prinz
  29 maja 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: przykładów jest mnóstwo jak religia dewastuje psychikę i zamienia normalnych ludzi w fanatyków .

popieram. ile wojen by uniknieto gdyby nie religia..

say0something
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
say0something
  29 maja 2011

A ja z chłopakiem jestem rok i schudłam 5 kg ;p zepsułam waszą regułę;p

agoosiaaa
agoosiaaa
  29 maja 2011
Prinz
Prinz: mam nadzieje, ze rowniez szanujesz wiarę islamską która nawołuje do zabijania i świetej wojny/przypominam, ze kosciol katolicki rowniez zabijal za bycie innej wiary. mam rowniez nadzieje, ze bedziesz czuła się fajnie mając szacunek dla innej kultury kiedy przedstawiciel facet, odmowi ci podania reki, bo jestes kobieta, w jego rozumowaniu, gorsza istota.

wiara sama w sobie nie nawolywuje do zabijania, wszystko zalezy od tego, jak ja ludzie interpretuja.
i co z tego, ze nie poda mi reki? ma prawo wierzyc w co zechce, poza tym nie do konca jest jego wina, ze urodzil sie w takiej rodzinie, ktora wychowala go w danej wierze a nie innej.

Prinz
Prinz: slyszalem, slyszalem rowniez o ksiezach z beneluxu ktorzy wykorzystywali rowniez dziewczynki, a holenderski ksiadz nawoluje do akceptacji tych stosunkow. kazdy medal ma dwie strony. nie mowie ze wszyscy katolicy sa tacy sami, mowie tylko o hipokryzji. kosciol katolicki mowiac o krzyzu na krakowskim 'to nie nasza sprawa' ale wpieprzajac sie w obrady n/t in vitro to jest hipokryzja. papiez uzywal pieniedzy mafii, pomagal w ukrywaniu hitlerowcow i tuszowania pedofilii. co jak co ale ojciec 'swiety' chyba powinien byc wzorem, co? to najwyzsza osoba tam

dalej nie zrozumiales mnie. ludzie popelniaja bledy, nikt nie jest nieomylny - i to ze ktos robi cos tak a nie inaczej nie oznacza, ze cala wiara jest zla.
przyczepiles sie tego kosciola katolickiego jak rzep psiego ogona, kiedy ja tu nie mowie o kosciele, a wierze ludzi. zacznij spostrzegac roznice.

Prinz
Prinz: nie jest nieomylny i kazdy ma prawo wytknac bledy. w przeszlosci kosciol zabijal 'czarownice' torturowal ludzi. nawet niedawno pluli sie ze lekarze nie powinni ratowac ludzi ktorzy sa o krok od smierci, bo to wola boska. obstawalabys przy tym i bronila gdyby twoje dziecko umieralo i miala bys do wyboru albo kierowac sie wiara albo isc do szpitala? btw, mowisz ze nie rozmawia sie o wierze i pieniadzach, a ze mna tu dyskutujesz, to tez jest smieszne

i dalej jedno i to samo.
a wiec koncze, bo probojesz mi wmowic ze to co kosciol robi kazdy wierzacy uwaza za nieomylne, kiedy chyba w rece nigdy biblii nie miales i gowno wiesz o czym ona mowi. a wiara katolicka nie opiera sie na kosciele a na biblii wlasnie.
widze, ze zbyt trudne jednak jest to do zrozumienia.

Konto usunięte
Konto usunięte: Wtrącę się . Nic w tym złego nie ma z tym że nie wiem czy znasz historię każdej religii . Nie chodzi tutaj o negacje a o racjonalne spojrzenie w w XIV wieku w Hiszpanii chrześcijanie mordowali ludzi za to że posiadali czarne koty w domu lub inne błahostki związane z szatanem . O muzułmanie się nie wypowiadam bo wiadomo co się teraz dzieje , cały Jihad jest chorym błędem religijnym jak i też sama ona , przykładów jest mnóstwo jak religia dewastuje psychikę i zamienia normalnych ludzi w fanatyków .

ale czy uwazasz, ze skoro jakas religia cos kiedys robila badz teraz robi to kazdy jeden czlowiek w cos wierzacy jest zly? myslalam ze zyjemy w cywilizowanym swiecie i kazda inteligntna osoba wie, ze wszystko zalezy od danej osoby, a nie wrzuca sie wszystkich do jednego worka bo 500 lat temu cos tam ktos zrobil.
agoosiaaa
agoosiaaa
  29 maja 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a wiara katolicka nie opiera sie na kosciele a na biblii wlasnie.

jeszcze dopisze ze na interpretacji biblii a nie braniu wszystkiego doslownie.

zreszta, to jest moj ostatni post na ten temat, bo z tej rozmowy i tak nic nie wynika, jedynie to ze nalezy bezczescic wszystko w co ludzie wierza, bo wiara to zuo.
latynoska6
latynoska6
  29 maja 2011
Prinz
Prinz: dla mnie to bzdura. krzyz, bo krzyz, nie niszczy go ta babke, nie lamie, nie pluje, dobrze sobie nim nie robi, nie ma na nim wizerunku chrystusa, krzyz jest takze symbolem rasistowskiej organizacji ku kluxu, uzywajac go w swoim teledysku madonna spowodowala raban w kosciele, to troche zakrawa pod hipokryzję. widzialem na zachodzie w dyskotekach wizerunki krzyzy i nikt dymu nie robił. tak samo zobacz jakich mamy posłów, jakie przekrety robia, a w sejmie krzyz wisi, tez hipokryzja, co? :D poza tym nie wiem czemu tak bronisz tej wiary zyjac przeciw jej zasadam. mowiac prosciej jestes grzesznica z nieslubnym dzieckiem, nie masz slubu, zyjesz z Anglikaninem co stawia cie jeszcze w gorszym swietle, bo znasz historie, i bierzesz tabletki antykoncepcyjne. wszystko przeciw zasadom ;d

omg jaki burak z ciebie. Kazdy grzeszy i co nikt nie moze miec krzyza powieszonego w domu czy gdzieś tam... ;//

Ktos kto grzeszy w domu nie moze miec krzyza bo jeju co sie dzieje ale w dyskotekach to juz owsze.

Prinz
Prinz: rzyz, bo krzyz, nie niszczy go ta babke, nie lamie, nie pluje, dobrze sobie nim nie robi, nie ma na nim wizerunku chrystusa, krzyz jest takze symbolem rasistowskiej organizacji ku kluxu,

:zonk:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  29 maja 2011
Prinz
Prinz: poza tym nie wiem czemu tak bronisz tej wiary zyjac przeciw jej zasadam. mowiac prosciej jestes grzesznica z nieslubnym dzieckiem, nie masz slubu, zyjesz z Anglikaninem co stawia cie jeszcze w gorszym swietle, bo znasz historie, i bierzesz tabletki antykoncepcyjne.

i znowu, Agnieszka ma racje a ty nie masz jak sie bronić i wywlekasz jakies rzeczy nie zwiazane z tematem zeby wybrnac z sytuacji, tak jak moje slowa przeinaczales w dyskusji o calkiem innym temacie, nie miales jak z tego wyjsc (to bylo chyba z ta czynnoscia dokonana) to zaczales mi wyjezdzac, ze moj facet jest stary, ze nie ma szans na bycie mlodym ojcem i ze szybko musze sie hajtnac i zaciazyc, ze dobieram partnerow pod wzgledem zasobnoscii portfela - co w ogole nie jest prawda i wcale tak nie pisalam, a na pewno nie w takim kontekscie w jakim ty to przedstawiles.
zalosny jestes i coraz wiecej osob to widzi. :fakju: ograniczony. :nie:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  29 maja 2011

mnie to też wkurza, że ludzie czepiają się kościoła - pisze ogólnie a nie o konkretnej wierze. jasne, że ksieża robią okropne rzeczy, biorą kasę która ma iść na remont kościoła, wtrąca się w sprawy w które nie powinna, ale w którym zawodzie, ze tak to ujme jest wszystko ok?
lekarze nie zoperuja umierajacego jak lapówki nie dostana.
siostry w szpitalach lepiej zajmuja sie pacjentem jak jest od znajomego z rodziny lub dostana lapowke w postaci kawy i bombonierki, a to jej praca powinna zajmowac sie wszystkimi tak samo?
kosmetyczki - glupi przyklad - mieszaja algi z woda, nakladaja komus na twarz a potem rozrabiaja to znowu i dadzą komus innemu, albo parafine sciagaja z dłoni klientki i wrzucaja spowrotem do parafiniarki jak ta wyjdzie z salonu.
fryzjerzy - folie do balejazu nakladaja dwa razy a po kazdym kliencie powinni wyrzucic.
zus nas okrada.
ci co sprzedaja surowce na budowe dróg - biora kase, sprzedaja w nocy kradna te materiały i sprzedaja jeszcze raz.

mam dalej wymieniac? :ziew:

ZAWSZE znajdzie sie ktos, kto jest nieuczciwy, nie tylko w 'kościele'.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.