W tym temacie rozmawiamy na temat TATUAŻY, PIERCINGU i wszystkiego, co z tym związane. Rozmawiamy o tym jaki tatuaż sobie zrobić, gdzie, za ile itp.
Przed zrobieniem tatuażu powinieneś wiedzieć jakie jest ryzyko oraz jak się pozbyć tatuażu, jeżeli nie będziesz już go chciał. Zrobienie tatuażu może trwać tylko kilka minut, jednak zostaje do końca życia.
WARTO ZAJRZEĆ TU: KLIK
ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.
Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.
Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
TATUAŻE i PIERCING (kolczykowanie) vol.9 strona 57 z 93
Okolice Gniezna.
Nie wiem w sumie. Ale pewnie jakieś minimum.
No ja też tego nie rozumiem. Pytałem ją to mówiła, że 2 stroną ręka to nie widziała. Tak jest jak pójdzie się tatuować oby tylko mieć tatuaż.
W wakacje koleś ma jej to poprawiać. Ja osobiście bym tam już nie poszedł... ale nie moja ręka.
Czyli pewnie jakiś domowy tatuator..?
Nie macie daleko do Poznania, a tu świetne studio Jazz Tattoo.
Tez bym nie poszła, czym prędzej odkładalabym pieniadze na laser.
Tak. Kiedyś ktoś tu nawet struną od gitary robił : O
No ja to wiem, tłumaczę jej, że lepiej iść raz a nie poprawiać czy żałować. Nawet proponowałem jej, że pojadę z nią. Ale jak podchodzi się do tego, od dupy strony czyli, cena takiego tatuażu w studiu to dzięki.
W ogólnym sensie wyglądu tatuażu, czy, że po poprawce będzie jeszcze bardziej chu.owy (chociaż już jest) ?
Witam. :) Bardzo proszę o pomoc. W sobote zrobiłam kolczyk pod dolna warga. Poczatkowo bylo ok. opuchlizna wyszla dopiero wczoraj. Ale teraz pojawilo sie delikatne zasinienie w okolicach kolczyka. Nie przy samym kolczyku ale jakis 1 mm moze 2 od miejsca przekłucia. Do tego czuje lekkie odretwienie wargi.. Czy powinnam wyjąć kolczyk?
Z góry dziekuje za odp :)
wstaw wyrazne zdjecie(a) z aparatu cyfrowego
moze to byc spowodowane zbyt silnym scisnieciem kleszczykami wargi albo zbyt dlugo byla igla w ciele, jak zobacze fotke(i) to powiem Ci co dalej z tym robic
Za cm? Nie wiem w takim razie w jakim Ty studiu byłeś... Chyba w piwnicy, co znajomych tatuują za flaszkę.
Hahhaha sorry, ale mam pokrytą tatuażami sporą część ciała, a Ty mi tu mówisz, ze sie płaci za centymetr, fajnie bym się wypłaciła za rękaw. Hhahahah
Witam ponownie, dziś byłem w kilku studiach tatuażu aby uzyskać jeszcze kilka informacji o tunelach, gojeniu się itp.
Studio nr1. - zaproponowano mi przekłucie rozepchanie i włożenie 6mm tuneli wszystko za jedną wizytą, nie bardzo mi się to podoba za szybko raczej.
Studio nr2. - przekłucie byłoby od razu na 3.2 mm potem 6 tygodni gojenia się i potem co 2 tygodnie rozpychanie w studiu o 1mm, za każdy 1mm 50zł, aż do uzyskania żądanego przeze mnie rozmiaru.
Co sądzicie o tych propozycjach? Czy któraś ma sens? Jest bezpieczna?