Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  14 listopada 2011

Generał Nil - w końcu znalazłem czas na ten film, dobry dla kumających historię.

Mechanik. Prawo Zemsty - dramat, thriller, akcja w jednym!

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

SummerSale
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
SummerSale
  14 listopada 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Generał Nil - w końcu znalazłem czas na ten film, dobry dla kumających historię.

dawno to oglądałam. i do tej pory pamiętam scenę ze zrywaniem paznokci.. coś okropnego. ogólnie sceny z więzienia i przesłuchań zapadają w pamięci.
racja też jest, że film może spodobać się bardziej tym którzy coś wiedzą na temat Fieldorfa lub sięgnęli do książek przed seansem. z filmu raczej wielu informacji nie idzie się dowiedzieć co jest minusem.
film może nie jest zły, ale jak dla mnie trochę mało treści. wszystko pobieżnie opowiedziane.
Gutek909
Gutek909
  14 listopada 2011

Notorious - oglądałem chyba po raz 3, zajebisty film. Oczywiście dla ludzi, którzy wiedzą kim był Christopher Wallace ;)

Wyspa tajemnic - jak dla mnie genialny film.

Pan życia i śmierci - jeden z moich ulubionych filmów.

Tytani - niezapomniana drużyna - zajebisty film o tematyce sportowej.

Kalida
Kalida
  14 listopada 2011

Night Of The Lion ciekawy :)

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  14 listopada 2011
SummerSale
SummerSale: dawno to oglądałam. i do tej pory pamiętam scenę ze zrywaniem paznokci.. coś okropnego. ogólnie sceny z więzienia i przesłuchań zapadają w pamięci.

Zgadzam się, albo ten moment jak Fieldorf miał podpisać oszczerstwa które mu wpajano i sama wizyta w celi nr 11.

SummerSale
SummerSale: racja też jest, że film może spodobać się bardziej tym którzy coś wiedzą na temat Fieldorfa lub sięgnęli do książek przed seansem. z filmu raczej wielu informacji nie idzie się dowiedzieć co jest minusem.

Jak przed każdym takim filmem lepiej czegoś więcej się dowiedzieć. To tak jakby nie wiedzieć np. nic o Katyniu a potem oglądać film.

SummerSale
SummerSale: film może nie jest zły, ale jak dla mnie trochę mało treści. wszystko pobieżnie opowiedziane.

Wg mnie Bugajski świetnie zrobił ten film, treści wcale nie jest mało a i dbałość scenograficzna wykonana na 5. Poza tym Olgierd Łukaszewicz zagrał świetną rolę i chyba nie ma aktora, który lepiej by się wcielił w Generała Nila.

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

SummerSale
SummerSale
  14 listopada 2011
Dziewiąte wrota - trochę mi się dłużył, ale ogólnie na plus za zasługą muzyki. towarzyszka Deppa trochę mnie przerażała, szczególnie jej oczy. :o

NuTiiiiii
NuTiiiiii: Zgadzam się, albo ten moment jak Fieldorf miał podpisać oszczerstwa które mu wpajano i sama wizyta w celi nr 11.

Musiałabym odświeżyć sobie ten film bo widziałam go raz i to zaraz po premierze w kinie pełnym gimnazjalistów.
Dla mnie wszystkie sceny z celi były przerażające.
Okrucieństwo za okrucieństwem.

NuTiiiiii
NuTiiiiii: Jak przed każdym takim filmem lepiej czegoś więcej się dowiedzieć. To tak jakby nie wiedzieć np. nic o Katyniu a potem oglądać film.

Nie zawsze jest taka możliwość, a jak jest nie każdy z niej korzysta. Pomijając czy ktoś powinien czy nie, ale mimo wszystko taka postać zasługuje na trochę więcej wnikliwych informacji, zwyczajnie mi tego zabrakło. Było tylko skakanie po scenach z jego życia rodzinnego. Dla mnie były one zwyczajnie kiepskie.
Z filmu o nim samym mało się dowiadujemy, za to mamy historię chłopca z Sybiru. :ninja:

NuTiiiiii
NuTiiiiii: Poza tym Olgierd Łukaszewicz zagrał świetną rolę i chyba nie ma aktora, który lepiej by się wcielił w Generała Nila.

No wiadomo.. główna postać, ale mi w pamięć zapadł szczególnie Kozłowski, ten co składał obciążające zeznania.
Kalida
Kalida
  14 listopada 2011

K-9 P.I. :rock:

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  14 listopada 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Tytani - niezapomniana drużyna - zajebisty film o tematyce sportowej.

kiedys Ci to polecałem ;>
...Ignorance is bliss...
Kalida
Kalida
  14 listopada 2011
RexMundi
RexMundi: Gutek909: Tytani - niezapomniana drużyna - zajebisty film o tematyce sportowej. kiedys Ci to polecałem ;>

film jest naprawde swietny
ogladalam pare miesiecy temu tez ktos mi go polecil
az naszla mnie ochota by obejrzego go jeszcze raz :)

In Her Shoes zabawny film momentami wzruszajacy
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  15 listopada 2011
The Whistleblower - Film opowiada o życiu Kathryn Bolkovac (Rachel Weisz) - policjantki z Nebraski. Bohaterka wstępuje do sił pokojowych ONZ i dołącza do misji w Bośni, która trwa od zakończenia konfliktu bałkańskiego. Policjantka odkrywa aferę dotyczącą handlu kobietami do domów publicznych Europy Zachodniej

na faktach

całkiem dobre kino
...Ignorance is bliss...
SummerSale
SummerSale
  15 listopada 2011
Kalida
Kalida: In Her Shoes zabawny film momentami wzruszajacy

Hym. Dla mnie to totalna nuda. Cameron dawała jedynie rade, fajnie było na nią popatrzeć. Nigdy więcej nie obejrzałabym już tego filmu. ;)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  15 listopada 2011

Obejrzalam w koncu Mighty Heart

Angelina nigdy nie zawodzi.

No i oczywko obejrzalam prawdziwe video z egzekucji Daniela Pearla - na caly Pakistan zrzucilabym bombke

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  15 listopada 2011
SummerSale
SummerSale: Musiałabym odświeżyć sobie ten film bo widziałam go raz i to zaraz po premierze w kinie pełnym gimnazjalistów. Dla mnie wszystkie sceny z celi były przerażające. Okrucieństwo za okrucieństwem.

To już w gimnazjum karzą wam takie coś oglądać? Pamiętam jak kiedyś byłem ze szkoła na Pianiście, zamiast powagi to wszyscy kręcili bekę.

SummerSale
SummerSale: No wiadomo.. główna postać, ale mi w pamięć zapadł szczególnie Kozłowski, ten co składał obciążające zeznania.

Mocno zapadły Ci chyba w pamięć te jego palce i obcęgi :ziober2:

Gutek909
Gutek909
  15 listopada 2011
RexMundi
RexMundi: kiedys Ci to polecałem ;>

oj tam oj tam :mrgreen: pamiętam chyba :D

kurde na tą chwilę kompletnie nie wiem co mam obejrzeć żeby mnie zaciekawiło.

komedię jakąś bym obejrzał, głupią, amerykańską :mrgreen: ale śmieszną ;D
Gutek909
Gutek909
  15 listopada 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Wyjazdy Integracyjny

jak dla mnie zajebisty, z niektórych tekstów Frycza płakałem prawie ze śmiechu ;D