Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 67 z 377
Generał Nil - w końcu znalazłem czas na ten film, dobry dla kumających historię.
Mechanik. Prawo Zemsty - dramat, thriller, akcja w jednym!
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
dawno to oglądałam. i do tej pory pamiętam scenę ze zrywaniem paznokci.. coś okropnego. ogólnie sceny z więzienia i przesłuchań zapadają w pamięci.
racja też jest, że film może spodobać się bardziej tym którzy coś wiedzą na temat Fieldorfa lub sięgnęli do książek przed seansem. z filmu raczej wielu informacji nie idzie się dowiedzieć co jest minusem.
film może nie jest zły, ale jak dla mnie trochę mało treści. wszystko pobieżnie opowiedziane.
Notorious - oglądałem chyba po raz 3, zajebisty film. Oczywiście dla ludzi, którzy wiedzą kim był Christopher Wallace ;)
Wyspa tajemnic - jak dla mnie genialny film.
Pan życia i śmierci - jeden z moich ulubionych filmów.
Tytani - niezapomniana drużyna - zajebisty film o tematyce sportowej.
Zgadzam się, albo ten moment jak Fieldorf miał podpisać oszczerstwa które mu wpajano i sama wizyta w celi nr 11.
Jak przed każdym takim filmem lepiej czegoś więcej się dowiedzieć. To tak jakby nie wiedzieć np. nic o Katyniu a potem oglądać film.
Wg mnie Bugajski świetnie zrobił ten film, treści wcale nie jest mało a i dbałość scenograficzna wykonana na 5. Poza tym Olgierd Łukaszewicz zagrał świetną rolę i chyba nie ma aktora, który lepiej by się wcielił w Generała Nila.
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Musiałabym odświeżyć sobie ten film bo widziałam go raz i to zaraz po premierze w kinie pełnym gimnazjalistów.
Dla mnie wszystkie sceny z celi były przerażające.
Okrucieństwo za okrucieństwem.
Nie zawsze jest taka możliwość, a jak jest nie każdy z niej korzysta. Pomijając czy ktoś powinien czy nie, ale mimo wszystko taka postać zasługuje na trochę więcej wnikliwych informacji, zwyczajnie mi tego zabrakło. Było tylko skakanie po scenach z jego życia rodzinnego. Dla mnie były one zwyczajnie kiepskie.
Z filmu o nim samym mało się dowiadujemy, za to mamy historię chłopca z Sybiru.
No wiadomo.. główna postać, ale mi w pamięć zapadł szczególnie Kozłowski, ten co składał obciążające zeznania.
na faktach
całkiem dobre kino
Obejrzalam w koncu Mighty Heart
Angelina nigdy nie zawodzi.
No i oczywko obejrzalam prawdziwe video z egzekucji Daniela Pearla - na caly Pakistan zrzucilabym bombke
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
To już w gimnazjum karzą wam takie coś oglądać? Pamiętam jak kiedyś byłem ze szkoła na Pianiście, zamiast powagi to wszyscy kręcili bekę.
Mocno zapadły Ci chyba w pamięć te jego palce i obcęgi