Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 366 z 377
dawno mnie nie było
z ciekawszych
na plus
Agent i pół można się posmiać ( Hart i The Rock )
Obce niebo polski dramt - w Szwecji polska rodzina traci prawa do opieki nad dzieckiem
Przełęcz ocalonych - na faktach , świetne sceny batalistyczne , zbędny patos
Ich seh, Ich seh ciekawy thiller ale za mało na horror
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie opinie są podzielone ale mi osobiście poodbały sie bardziej niż Przebudzenie mocy
Dziewczyna z portretu - piękna Alicia Vikander i brzydki :P Eddie Redmayne który chce zostać kobietą
Dope - ciekawy obraz i hołd dla hip hopu lat 90
Kraina jutra dług się wzbraniałem przed tym filmem a okazało się że to piękna historia i świetna rola Raffey Cassidy
Jack Reacher: Nigdy nie wracaj dobre kino akcji - jednak jedynka lepsza
Aż do piekła - świetny kryminał
Doktor Strange - Marvel nadal w formie
Split - thiller - i film usadzony w uniwersum Niezniszczalnego tego samego rezysera - pewien ktoś porywa 3 dziewczyny - okazuje się że gościu skrywa w sobie 28 osobowości
Wołyń - momentami mocne - no ale w końću Smarzowski
Siedem minut po północy piękny smutny film
Pasażerowie - nie zawiodłem się na tym filmie
Angry Birds Film - przezabawne
Milczenie - dobre zdjęcia no i historia prześladowanych chrześcijan w Japonii czasów samurajów
McImperium - historia "powstania" McDonalda
Drive - świetny OST i sam film na prawde dobry
Life - mały przedsmak tego co mam nadzieję zaserwuje nam Scott w nowym Obcym
na minus
Alicja po drugiej stronie lustra - tym razem Burton nie stanał przed kamerą i skutek taki że jedna wielka papka
Star Trek: W nieznane chyba najsłąbsza z części
Wielki Mur - chała
Ghostbusters. Pogromcy duchów - dno
Legion samobójców rozczaerowanie 2016 roki
Sausage Party zaraz po Legionie.. rozczarowanie 2016
Assassin's Creed - słabe
Point Break - na fali próba wskrzeszenia kultowego "Na fali" z Rifsem i Słejzi - niestety padaka w uj
za dobre by byc słabe za słabe by być dobre
Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć
Osobliwy dom Pani Peregrine
Inferno
Szpiedzy z sąsiedztwa
Zwierzęta nocy wielki plus dla Michaela Shannona
Nowy początek
===
BARDZO TRUDNE I CIEKAWY RELIGIJNY AUDIOBOOK :-)
https://www.youtube.com/watch?v=KSfNNdpvP_I
uwielbiam takie filmy i audioboki- ksiazka bardzo mnie inspiruje. bo to ksiadz czyta.
https://www.youtube.com/watch?v=KSfNNdpvP_I
ostatni wpis 5 miesięcy temu
nie ma sensu wrzucać wszystko więc tylko plusy
PLUS
Od czasu premiery pierwszego filmu o X-menach, najlepsza część. Idealne pożegnanie Jackmana z rolą Volverina
Znakomita animacja i karykatura filmów o superbohaterach, świetne teksty
Zasłużone nagrody i ochy i achy nad tym filmem, opowiada o losach rodziny Beksińskich ( nie znałem całej historii więc tym bardziej film wywarł na mnie efekt WOW )
Netflix coraz mocniej wkracza na rynek filmowy ( już nie tylko świetne seriale)
Historia dziewczyny walczącej z anoreksją
Obdarowani.
Niezwykle uzdolniona dziewczynka jest wychowywane przez wujka, który obiecał matce dziewczynki ( swojej siostrze) że zrobi wszystko by miała ona normalne dzieciństwo, problemy zaczynają się gdy mała trafia do szkoły
Nie oczekiwałem nic ambitnego i nic ambitnego nie dostałem, ale film idealny na odmóżdżenie i dabra zabawa
Według niektórych jest to kobieca odpowiedź na Johna Wicka, co może i po części może sie zgadzać ale przede wszystkim dobre kino szpiegowskie ze świetną ścieżką dźwiękową i efektownymi strzelaninami
na minus... uwielbiam Charlize Therone i serca mi pęka jak widzę ile jara w tym filmie
No i "truskawka na torcie" świeżo po premierze "TO"
Dla osób z mojego pokolenia jest to powrót do dzieciństwa, do miniserialu który fundował traumę dzieciakom :P, to również ekranizacja jednaj z najlepszych książek Kinga.
Nie jest to klasyczny horror - bo takowy nigdy nie był - można by to określić horrorem przygodowym co zabawniejsze film sporo czerpie ze świetnego Stranger Things który natomiast sporo czerpał z twórczości Kinga.
Jedni powiedzą że film nie był straszny inni będą się na nim świetnie bawić - byłem, całe szczęście nie zawiodłem się ( nie jest to papka dla usa gimbusów ). polecam