RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 czerwca 2009 (pierwszy post)
Witam

FILMY
(polecane, szukane, opinie..itd.)

Widziałeś/aś ostatnio dobry film ?
Chcesz go polecić innym ?
Szukasz filmów ?
W tym temacie masz szanse zareklamować film innym
i znaleźć to co polecają inni

Chcesz wyrazić swoją opinie na temat któregoś filmu
w tym temacie masz okazje podzielenia sie swoimi spostrzeżeniami

Nie pamiętasz tytułu filmu którego szukasz ?
umieść krótki opis i czekaj... cierpliwości ktoś Go na pewno widział

ZASADY

- wstawiamy najwyżej dwa filmy z krótkim opisem o czym są
(można dodać własne spostrzeżenia )
- Proszę o nie wypisywaniu listy np. 50 filmów co są kÓl
- Proszę nie "nabijać" niepotrzebnych postów
( piszemy tylko o filmach i naszych opiniach na dany film )
- za zbędne posty nagrodą będzie :ban:
- Nie "obrażamy" innych forumowiczów
(każdy ma prawo lubić to co chcę, uszanujmy gust innych)
- Filmy proszę prezentować TU a nie odsyłać linkami do innych stron

Proszę stosować się do tych zasad lub :ban:

Pozdrawiam
...Ignorance is bliss...
Qbkens
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 20
Qbkens
  14 czerwca 2009

Gran Torino

Konto usunięte
Konto usunięte: Walt Kowalski, weteran wojny w Korei i zapiekły rasista z krwi i kości o stalowej woli, żyjący w świecie, który nieustannie ulega zmianom, zostaje zmuszony przez sąsiadów-imigrantów, którzy wraz ze swoją rodziną wprowadzili się po sąsiedzku, do trudnej konfrontacji z własnymi zadawnionymi uprzedzeniami

Film dobry lecz nie zachwycił mnie. Możliwe, że za bardzo się na niego napaliłem, zbyt dużo oczekiwałem. To chyba był mój pierwszy film z Clintem Eastwoodem i jego gra aktorska mnie nie zawiodła, dobrze sprawdził się w roli squrwiałego stetryczałego rasisty z ukrytym pod grubą skórą dobrym sercem. Polecam :tak:

Kłopoty z blondynką

Konto usunięte
Konto usunięte: Charlie jest lekkoduchem i zamiast nauce poświęca swój czas na piciu piwa z kolegami. Pewnego dnia na peronie kolejowym ratuje życie pięknej dziewczynie o imieniu Jordan. Zauroczeni sobą Charlie i Jordan spędzają wspólnie coraz więcej czasu. Uratowana dziewczyna zaczyna pokazywać jednak swoje prawdziwe oblicze, stając się coraz bardziej uciążliwa dla swojego wybawiciela. Jak wiele jest w stanie znieść rodzące się między nimi uczucie?

Po kilkunastu pierwszych minutach nie zdziwcie się jak główną bohaterkę zaczniecie darzyć antypatią. Kapryśna księżniczka z bogatego domu, próbująca tym sposobem krzyczeć: halo, tu jestem!!. Bohater oczywiście dziwnym trafem zakochuje się w tej dziewczynie, okazując ogromną tendencję pantoflarską. Są bardzo różni, pod każdym względem, ale tacy sami pod najważniejszym - kochają się. Zakończenie iście filmowe - takich się nie spotyka w życiu codziennym.
Film pokazujący jak mocna może być Miłość albo jak mocna może być fantazja scenarzysty - osądźcie to sami :)
blondynkaax3
blondynkaax3
  14 czerwca 2009
Chciałabym pooglądać jakieś fajne horrory, godne polecenia, najlepiej takie, które można znaleźć online w internecie. Czekam na propozycje ;)

Btw.
ciekawi mnie, czemu ludzie, którzy zakładali tematy podobne do mojego, nie zostali odesłani na inną stronę. :zonk: Na dodatek dostałam link do stronki, na którą nikt już pewnie nie zagląda.:zonk: Jeszcze bezczelnie czepia się tego, że jestem blondynką.:zonk: to taka mała dygresja do moderatora "kultury" :zonk:
RexMundi
RexMundi
  14 czerwca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Chciałabym pooglądać jakieś fajne horrory, godne polecenia, najlepiej takie, które można znaleźć online w internecie. Czekam na propozycje ;)Btw. ciekawi mnie, czemu ludzie, którzy zakładali tematy podobne do mojego, nie zostali odesłani na inną stronę. Na dodatek dostałam link do stronki, na którą nikt już pewnie nie zagląda. Jeszcze bezczelnie czepia się tego, że jestem blondynką. to taka mała dygresja do moderatora "kultury"

bo masz na widoku temat o HORRORACH :zonk:
...Ignorance is bliss...
blondynkaax3
blondynkaax3
  14 czerwca 2009
RexMundi
RexMundi: bo masz na widoku temat o HORRORACH

Jakoś dziwi mnie to, że na górze widzę regulamin i tą stronkę, na której teraz piszę, a wcale nie jest nigdzie zaznaczone że jest tylko o horrorach.:zonk:
Pisze: "Filmy polecane, komentarze,opinie,pytania." :zonk: z tego co wiem, KIEDYŚ, dosyć niedawno był taki temat o horrorach podwieszony.
A poza tym, osoba, która szukała jakiegoś innego filmu, o 'Hooligangs' czy coś w tym stylu, nie została nigdzie odesłana.
:zonk:
blondynkaax3
blondynkaax3
  14 czerwca 2009
btw, w najnowszych tematach tego forum są przynajmniej trzy o podobnej tematyce. Z tym że one, nie wiedzieć czemu, nie zostały zamknięte...:zonk:
RexMundi
RexMundi
  14 czerwca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakoś dziwi mnie to, że na górze widzę regulamin i tą stronkę, na której teraz piszę, a wcale nie jest nigdzie zaznaczone że jest tylko o horrorach.

kuva idiotko podałem Ci link do TEMATU o HORRORACH
http://www.fotka.pl/forum/read.php?f=24&t=27010
Konto usunięte
Konto usunięte: Pisze:

jest napisane

Konto usunięte
Konto usunięte: tego co wiem, KIEDYŚ, dosyć niedawno był taki temat o horrorach podwieszony.

podam po raz trzeci link
http://www.fotka.pl/forum/read.php?f=24&t=27010
i może jeszcze chcesz screena gdzie jest ten temat NA PIERWSZEJ STRONIE FORUM KULTURA

Konto usunięte
Konto usunięte: A poza tym, osoba, która szukała jakiegoś innego filmu, o 'Hooligangs' czy coś w tym stylu, nie została nigdzie odesłana.

bo szuka filmów o konkretnej tematyce (chociaż równie dobrze mozna było tu się zapytać, ale jak nie to też nic złego się nie stało bo nie robi się niepotrzebnego SYFU jak Ty teraz )
a Ty szukasz HORRORÓW - temat o horrorach http://www.fotka.pl/forum/read.php?f=24&t=27010

Konto usunięte
Konto usunięte: najnowszych tematach tego forum są przynajmniej trzy o podobnej tematyce. Z tym że one, nie wiedzieć czemu, nie zostały zamknięte.

bo są z konkretnym zapytaniem ( chociaż zostaną zamknięte jak zacznie się tam off top )
i nie narzekaj bo TWOJE tematy o nierozumieniu filmów jakie się ogląda nie są zamykane

TO by było na tyle
dziękuję
...Ignorance is bliss...
NeverMind1910
NeverMind1910
  14 czerwca 2009
Qbkens
Qbkens: Kłopoty z blondynką

Dlaczego każdy zauważa tylko remaki filmowe? Przecież ten film był znacznie lepszy w wersji Japońskiej.
A co do filmu. Mniej słodka komedii romantycznej. Obejrzałem przez wdzięk Elishy Cuthbert. Moim zdaniem jedna z najładniejszych aktorek.

RexMundi
RexMundi: kuva idiotko podałem Ci link do TEMATU o HORRORACH http://www.fotka.pl/forum/read.php?f=24&t=27010

Drogi moderatorze. Można zastanawiać się nad inteligencją użytkownika. Ale należy też używać odpowiednich słów.
unfounded
unfounded
  14 czerwca 2009
Qbkens
Qbkens: To chyba był mój pierwszy film z Clintem Eastwoodem

:ninja:
to ja ci polecam z clintem eastwoodem 'brudny harry' ; D albo 'dobry, zly i brzydki'

RexMundi
RexMundi: Widziałeś/aś ostatnio dobry film ?

kawa i papierosy

Konto usunięte
Konto usunięte: Jedenaście krótkich epizodów. Każdy przedstawia innych bohaterów i inną historię, ale wszystkie łączy jedno - kawa i papierosy. Dwie rzeczy, które najlepiej smakują razem, i bez których nie da się żyć. Tematami rozmów są np. Paryż w latach '20, użycie nikotyny jako środka owadobójczego, bądź co tak naprawdę stało się z Elvisem Presleyem, czyli zwykłe pogaduszki...

sprzedawcy

Konto usunięte
Konto usunięte: "Clerks" na pozór jest komedią, w rzeczywistości opowiada historię dwóch przyjaciół pracujących w supermarkecie i pobliskiej wypożyczalni filmów wideo. Dante, zmęczony nocną zmianą w sklepie, odsypia właśnie kolejne godziny pracy, gdy dzwoni do niego szef i prosi, by pracował też dziś, jednak tylko do 12:00. Chłopak godzi się na taki układ mając też na uwadze, że o 14:00 ma mecz hokejowy. Randal spóźnia się do pracy w wypożyczalni jak i jak zwykle pierwszym miejscem jego pobytu staje się sklep, w którym pracuje Dante... Tak zaczyna się nietuzinkowa opowieść filozoficzna o życiu, przyjaźni i miłości...
blondynkaax3
blondynkaax3
  14 czerwca 2009
RexMundi
RexMundi: kuva idiotko podałem Ci link do TEMATU o HORRORACH

i co mi do kur:cenzura:wy nędzy po tym linku...

RexMundi
RexMundi: jest napisane

jeden kit

RexMundi
RexMundi: może jeszcze chcesz screena gdzie jest ten temat NA PIERWSZEJ STRONIE FORUM KULTURA

jak już wcześniej pisałam, u mnie nie ma. :zonk:
na pierwszej stronie jest tylko regulamin i TEN temat.
:ninja:

RexMundi
RexMundi: i nie narzekaj bo TWOJE tematy o nierozumieniu filmów jakie się ogląda nie są zamykane

no, raczej, w końcu od tego jest to forum żeby rozmawiać o filmach, idioto.
no chyba że się mylę :ninja:
T10002
T10002
  15 czerwca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: sprzedawcy

chyba nigdy nie zrozumiem fenomenu tego filmu. widziałem dawno temu i nie zachwycił mnie ni huhu. wolę w pogoni za amy, dogmę, czy chociażby jay i cichy bob kontrakatują (ze względu na prostacki, acz inteligentny humor + odniesienia do wielu mniej lub bardziej znanych filmów). chociaż z drugiej strony smith maczał swoje grube paluchy w strasznym filmie 3, który zaraz obok strasznego filmu 2 i 4 uważam za jedną z największych pomyłek kinematografii, więc skoro popełnił taki badziew, to sprzedawców mu wybaczam, bo w porównaniu z wyżej wymienionym to hicior ;o

ps. nie wiem czy ta czerwona kreska na nicku blondynkaax3 oznacza bana, ale jeśli tak, i jeśli dostała go za dyskusję w tym temacie, to pan moderator najwyraźniej nie nadaje się do pełnienia tej zaszczytnej funkcji.
RexMundi
RexMundi
  15 czerwca 2009

Ip Man

film opowiada o życiu (przynajmniej od pewnego momentu) Ip Mana chińskiego mistrza sztuk walki, którego poznajemy w czasach przed wybuchem wojny Chińsko - Japońskiej i obserwujemy jego przemianę spowodowaną ową wojną.
Bardzo dobre sceny walki ale też dobrze ukazany wątek patriotyczny filmu a sama historia trzyma w napięciu do samego końca

Konto usunięte
Konto usunięte: "Clerks"

bardzo lubię ten film
(rozwala mnie scena w samochodzie jak jadą na stypę :woot: )

Konto usunięte
Konto usunięte: i co mi do ku..y nędzy po tym linku...

bo tam są filmy :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiem czy ta czerwona kreska na nicku blondynkaax3 oznacza bana

oznacza bana

Konto usunięte
Konto usunięte: jeśli dostała go za dyskusję w tym temacie,

RexMundi
RexMundi: - Proszę nie "nabijać" niepotrzebnych postów ( piszemy tylko o filmach i naszych opiniach na dany film ) - za zbędne posty nagrodą będzie

Konto usunięte
Konto usunięte: to pan moderator najwyraźniej nie nadaje się do pełnienia tej zaszczytnej funkcji.

to jest temat do dyskusji ale na temat filmów a nie swoich gorzkich żali
po za tym skorą już tak Cię to interesuję procedura postępowania z użytkownikiem
Konto usunięte
Konto usunięte: blondynkaax3

była standardowa
- upomnienie - nie pomogło
- ban na 1h - nie pomogło
- ban na 24h - na razie pomaga
i będą kolejne bany za TAKIE dyskusję w tym TEMACIE
( ma problemy niech się żali na HYDE )
...Ignorance is bliss...
Qbkens
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 20
Qbkens
  15 czerwca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Dlaczego każdy zauważa tylko remaki filmowe? Przecież ten film był znacznie lepszy w wersji Japońskiej.

Nie wiedziałem, ze jest to remake.

Konto usunięte
Konto usunięte: to ja ci polecam z clintem eastwoodem 'brudny harry' ; D albo 'dobry, zly i brzydki'

Może kiedyś jak w tv będzie leciał to obejrzę, jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do filmu Brudny Hary :)
unfounded
unfounded
  17 czerwca 2009
RexMundi

siedem

Konto usunięte
Konto usunięte: Brad Pitt i Morgan Freeman występują w przerażającym thrillerze psychologicznym jako detektywi tropiący Johna Doe, seryjnego mordercę, który wybiera swe ofiary według siedmiu grzechów głównych. Dokładnie, metodycznie i z groteskowym wręcz artyzmem, zabójca zaplanował każde morderstwo w najdrobniejszych szczegółach. W miarę, jak śledztwo posuwa się naprzód, John Doe cierpliwie czeka na finałową konfrontację, zdecydowany doprowadzić swe mordercze arcydzieło do końca.

funny games

Konto usunięte
Konto usunięte: Małżeństwo z dzieckiem spędza wakacje w domku letniskowym. Wkrótce odwiedza ich młody człowiek sprawiający wrażenie kulturalnego i dobrze ułożonego. Prosi o sąsiedzką przysługę. Wraz z wpuszczeniem go do domu zaczyna się prawdziwy koszmar. Chłopak pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Po zjawieniu się jego kolegi, cała trójka staje się ofiarami zimnych, wyrachowanych i okrutnych młodzieńców, którzy bez żadnego powodu dręczą i katują całą rodzinę dla zabawy tocząc z nimi okrutną grę, mającą na celu sprawdzić wytrzymałość swoich ofiar. Zarówno z psychicznej jak i fizycznej strony. Cała ta katownia zdaje się nie mieć końca. W finale filmu dochodzi jednak do zbrodni ostatecznej, a sprawcy uciekają z miejsca zdarzenia jakby nigdy nic, aby potem znaleźć następne ofiary do swojej zabawnej gry.
Arszenik
Arszenik
  18 czerwca 2009

Zastanawia mnie najnowszy film o Sherlocku Holmesie, czy ktoś miał już może okazję go zobaczyć? Zastanawiam się czy warto się na niego pofatygować, uwielbiam kryminały, ale oceniając go po zwiastunie, wydaje się być potraktowany z LEKKĄ ironią...

Theo
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 3
Theo
  18 czerwca 2009

powiinniscie zrobic temat

RexMundi

ale wyprodukowany w przeciagu ostatnich dwoch lat lub jak na razie nie osiagalny w polce bo jak widzę

Konto usunięte
Konto usunięte: siedem

i inne wiekowe filmy to masakra !

Ale do rzeczy Newcastle - film dla funow serferów ale nie tylko
Film australijski , nie do obejrzenia w polsce w kinach ani dvd- jedynie w sieci
aktualnie brak polskich napisów -

w skrocie:
"Siedemnastoletni Jesse od zawsze żył w cieniu swojego starszego brata Victora, który zaprzepaścił swoją szansę zostania gwiazdą wśród surferów. Jesse jest jednak równie utalentowany co brat, pytanie tylko czy będzie potrafił tę szansę wykorzystać?" - ale nie tylko ...
film ciekawy inne niz wszystkie xP

...

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.