Wirus WHO 2019-nCoV zabił już "81" osób.
U mnie w DE jest jeden przypadek w "Bawaria" ponoć jeden Niemiec zaraził się od obywatela z Chin który przyjechał do Niemiec do pracy.
Troszkę mam obawy, bo firma w której pracuję przyjmuję no stop nowe osoby, nawet z krajów Azjatyckich.
Jak myślicie, Koronawirus dotrze do Polski? Może słyszeliście już o jakimś zakażanie w PL?
Wirus z Chin - Koronawirus strona 3 z 12
Onet nie posiada rzetelnych informacji. Nie wierzyłabym tego typu mediom tak jak TVNowi i TVP. W Polsce na razie dalej nie ma koronawirusa. Wszystkie przypadki jakie były i są do tej pory to podejrzenia i fałszywe alarmy. Jest za to kolejny przypadek w Niemczech i wprowadzono ogólny stan zagrożenia. Podobno dsisiaj i wczoraj była doba, gdy wirus zebrał największe żniwo. Najbliższe kilka dni będzie decydujących czy liczba zachorowań rzeczywiście zacznie spadać.
Sprawdzałam aktualizacje odkąd poszłam wczoraj spać i macie to co wyżej. W Polsce nie ma koronawirusa, ale jest w Niemczech kolejny przypadek zachorowania. Miejmy nadzieję, że wirus nie przedostanie się do biedniejszych krajów i uda się go zahamować. A tymczasem nie przesadzajcie z telewizją i plotkarskimi portalami, bo one lubią nakręcać ludzką panikę. Rzetelne informacje na temat przebiegu działania wirusa znajdziecie na profilu ze screenów wyżej lub na jego profilu na fb
A tu macie ranking mediów względem rzetelności informacji, najchętniej czytanych.
Nie ma za co.
Ah. PIKIO też przeglądałam, akurat tam nie znajdziecie informacji o wirusie.
A jak widać Onet jest daleko w tyle za KiKŚ
Daj temu kilka dni, jeżeli szybko zareagowali to będzie dobrze i nie powinno rozprzestrzeniać się dalej. Strasznie pechowo się w tych Niemczech trafiło, ale nie zakładaj z góry najgorszego.
Najaktualniejsze. W Europie nie ma tragedii. Większość to azjaci.
Niemcy trochę wpadli pechowo, ale na razie nie ma co przesądzać.
wg. google na grypę umiera do 650 tys,,,osób rocznie na całym świecie i nikt tak nie dramatyzuje. Mamy już świńska grypa, ptasia grypa, choroba szalonych krów, SARS to i będziemy mieli koronawirusa. Dajcie już spokój z tą propagandą bo naprawdę zachowujecie się z deka poj....ebanie niby młodzi ludzie a gorzej panikują jak te stare baby
Jak czegoś człowiek nie rozumie to od razu propaganda..
Ty sam jesteś propaganda. Ludzie interesują się światem, mają prawo się czegoś obawiać i chcieć wiedzieć jak jest. Grunt to posiadać rzetelne informacje, a nie podkręcane dodatkowo.
Poza tym kto tu panikuje? Póki co to temat ma charakter głównie informacyjny, a to nieco różnica.
Strach ma wielkie oczy, myślę że do Polski nie dotrze
A komu ty tu w ogóle tak usilnie tłumaczysz. Chyba jedynie sama sobie, bo jakoś nie widzę żeby ktoś inny wnikał w to tak bardzo jak robisz to ty. Ochłoń trochę, bo za mocno się wczułaś w rolę matki Teresy i jeszcze na głowę ci to dziecko siądzie.
I ty je masz? Przestań dzieciaku, ssiesz wszystko z fejsa i z innych takich fake newsów, przekłamań, niedomówień pisanych przez jakiegoś pijanego krętacza i tym się szczycisz. Takie korzystanie z artykułów prasowych na dany temat może być zdradliwe, bo zazwyczaj oni pisząc to, pomijają ważne i istotne szczegóły, przeinaczają fakty aby ich artykuł lub informacja miała konkretny wydźwięk z korzyścią dla nich. Źródło oficjalne, to źródło pochodzące bezpośrednio od danej instytucji, albo organizacji, a informacja pochodząca z miejsca, które tę informację wydało. I nie jest tym fotka pl moja droga. Wybacz, lecz ja tobie nie wierzę, nie wierzę w to co ty tu wypisujesz, ponieważ jesteś niewiarygodnym źródłem informacji, a poza tym nie masz żadnych kompetencji zawodowych w tej dziedzinie, żeby takowe info w ogóle publicznie ogłaszać innym.
Kolego Ciebie coś chyba za mocno ponosi ostatnio. Skoro ktoś założył temat to po to, że chce wiedzieć. Jak masz problem z wyszukiwaniem informacji to Twoja sprawa, serio. A ludziom daj spokój. Jakbyś nie zauważył to nie tylko ja tu się wypowiadam. Jeżeli nie odpowiada Ci temat to nikt na siłę Cię tu nie trzyma. A póki co zalecam wrócić się do szkoły i przypomnieć sobie na czym polega dyskusja. Jakbyś nie zauważył to screeny wrzucam tylko z jednego źródła. Jeżeli lubisz siedzieć w "bezpiecznej" bańce to sobie siedź, ale nie wszyscy chcą i nie wymagaj tego od nich. Mi wierzyć nie musisz, kto będzie chciał i będzie miał na tyle rozumu to ślepo w to wierzył nie będzie (i dobrze) tylko to sobie sprawdzi. Po to podaje źródła, a nie siedzę cicho na temat skąd swoją wiedzę czerpię. Wystarczyło trochę wysiłku i taką samą byś posiadał, ale lepiej siedzieć na dupie i narzekać, że ktoś coś robi. xd Skończyłam na ten moment dyskusję z Tobą. Nie wnosisz do niej nic nowego.
A jeśli testujesz moją cierpliwość, to powodzenia. :)