Czesc i czolem!
Dzisiaj porozmawiamy o zwierzetach. Temat bliski kazdemu z nas wiec oczekuje minimum 515117621626128 stron w temacie.
Poniewaz mowi sie na miescie, ze pies to najlepszy przyjaciel czlowieka zawsze mnie interesowaly poglady wlascicieli slodkich zwierzakow odnoscie gotowania z nich pysznej zupy.
Internety pisza, ze mieso kota i psa to przysmak azjatyckiej biedoty, ale czytajac dalej:
"Psy trafiają na talerze głównie w południowo-wschodniej prowincji Guangdong. Nieopodal znajduje się cieszące się złą sławą miasto Youlin, w którym co roku odbywa się festiwal psiego mięsa. Podczas trwającego dziesięć dni festiwalu uśmierca się i zjada dziesiątki tysięcy psów".
Logicznie rzecz biorac ludzie, ktorzy specjalnie hoduja pewne rasy psow, ktore maja najlepsze mieso plus urzadzaja tego typu festiwale z 400 letnia tradycja, moga byc biedota jedynie umyslowa.
Q: Jadlas/les kiedys "wyjatkowe" potrawy przyrzadzane z kontrowersyjnych zwierzat?
Q: Posiadasz jakiegos pupilka? Czy zwierze moze zastapic nam przyjaciela w postaci czlowieka?
Q: Sa wrod nas wegetarianie, ktorzy po obejrzeniu sposobu w jaki zwierzeta sa zabijane i ogolnie traktowane jako "towar" stwierdzili, ze wola zywic sie trawa?
Mam nowa metode zakladania tematow z 3 pytaniami abyscie sie nie zmeczyli stukajac w klawiaturke.
Pozdrawiam kotke o imieniu Puszek.
lista tematów
Nasze kochane pupilki! strona 6 z 6
Miałem zły dzień. Tydzień. Miesiąc. Rok. Życie. Cholera jasna.
BekaZciebieModzie: jestemwczorajsza: BekaZciebieModzie: znowu smieszkujesz xd beka hehehehehehe
Teraz bylam smiertelnie powazna, kiedys tu przyjdzie i potwierdzi.
to ze on tak mowi to nie znaczy ze tak mysli. Inteligentny facet wie co powiedziec facetce zeby nie sapala xd
Na sile probujesz byc uszczypliwy chociaz obydwoje wiemy, ze mam racje.
Kto sie czubi ten sie lubi, smyk smyk.
Miałem zły dzień. Tydzień. Miesiąc. Rok. Życie. Cholera jasna.
jestemwczorajsza: Posiadasz jakiegos pupilka? Czy zwierze moze zastapic nam przyjaciela w postaci czlowieka?
psa i papugi- faliste, rozmnażają się co roku, wydaje, sprzedaje sa na dworze w ogrodzie jako ozdoba.
jestemwczorajsza: Sa wrod nas wegetarianie, którzy po obejrzeniu sposobu w jaki zwierzeta sa zabijane i ogolnie traktowane jako "towar" stwierdzili, ze wola żywic sie trawa?
nie.
wole jednak schabowego.
moja ewangelia
WCZORAJ już utracone, DZISIAJ jest w rękach naszych, a JUTRO? nie dajmy się choć JUTREM straszyć
moja wiara https://www.youtube.com/watch?v=TLgacbYRQ_I
mój dekalog https://www.youtube.com/watch?v=ITsL91vlIcM