Czesc i czolem!
Dzisiaj porozmawiamy o zwierzetach. Temat bliski kazdemu z nas wiec oczekuje minimum 515117621626128 stron w temacie.
Poniewaz mowi sie na miescie, ze pies to najlepszy przyjaciel czlowieka zawsze mnie interesowaly poglady wlascicieli slodkich zwierzakow odnoscie gotowania z nich pysznej zupy.
Internety pisza, ze mieso kota i psa to przysmak azjatyckiej biedoty, ale czytajac dalej:
"Psy trafiają na talerze głównie w południowo-wschodniej prowincji Guangdong. Nieopodal znajduje się cieszące się złą sławą miasto Youlin, w którym co roku odbywa się festiwal psiego mięsa. Podczas trwającego dziesięć dni festiwalu uśmierca się i zjada dziesiątki tysięcy psów".
Logicznie rzecz biorac ludzie, ktorzy specjalnie hoduja pewne rasy psow, ktore maja najlepsze mieso plus urzadzaja tego typu festiwale z 400 letnia tradycja, moga byc biedota jedynie umyslowa.
Q: Jadlas/les kiedys "wyjatkowe" potrawy przyrzadzane z kontrowersyjnych zwierzat?
Q: Posiadasz jakiegos pupilka? Czy zwierze moze zastapic nam przyjaciela w postaci czlowieka?
Q: Sa wrod nas wegetarianie, ktorzy po obejrzeniu sposobu w jaki zwierzeta sa zabijane i ogolnie traktowane jako "towar" stwierdzili, ze wola zywic sie trawa?
Mam nowa metode zakladania tematow z 3 pytaniami abyscie sie nie zmeczyli stukajac w klawiaturke.
Pozdrawiam kotke o imieniu Puszek.
lista tematów
Nasze kochane pupilki! strona 4 z 6
Miałem zły dzień. Tydzień. Miesiąc. Rok. Życie. Cholera jasna.
Dobrze, przepraszam Cie w imieniu tego moderatora za to, ze przeniosl zdjecie z kontrowersyjnym obrazkiem, ktory pomimo tego, ze uczniowie szkoly podstawowej widza w podreczniku z przyrody/biologii nie moze byc dostepny na dziale hyde, ktory moga odwiedzic niepelnoletnie osoby.
Nie napisalam, ze nie. Ocenilam jedynie obiektywnie.
Samookaleczenie do niczego dobrego nie prowadzi.
Miałem zły dzień. Tydzień. Miesiąc. Rok. Życie. Cholera jasna.
jestemwczorajsza: Dobrze, przepraszam Cie w imieniu tego moderatora za to, ze przeniosl zdjecie z kontrowersyjnym obrazkiem, ktory pomimo tego, ze uczniowie szkoly podstawowej widza w podreczniku z przyrody/biologii.
żądam satysfakcji
to mnie nie satysfakcjonuje
a to prawda, tylko pół tego tematu od "by uki" jest nieznama