Dobry wieczor,
z braku laku porozmawiajmy.
Q: Co sadzicie o "Ograniczenie i zakaz handlu w niedziele" ?
Takie mnie dzisiaj refleksje naszly, ze to jednak dobry chwyt marketingowy dla sklepow.
Kolejki jak przed swietami, ludzie wyrywaja sobie z rak chleb i stoja w kolejkach godzinami tj. jutro mial sie skonczyc swiat.
Najlepsze jest to, ze sklepy zamkniete jeden dzien - a ludzie robia zapasy tygodniowe. Dlaczego?
Stojac przed wyborem ilosci towaru w koszyku wola wziac wiecej, bo jutro zamkniete.. i zaczyna sie stres, a jak nam jutro braknie to nie bedzie gdzie kupic! W poniedziales wyrzuce ten chleb bo potrzebujemy tylko 2 na weekend, a kupilismy 3. Lepiej miec gwarancje, ze nie zabraknie.
Tak sie sklepy buntowaly, a szczerze mowiac czuja opustoszenie na polkach. Taka ironia losu.
No i wlasciele stacji benzynowych ryja zlota zyle zlota.
Moze troche generalizuje, bo to lubie.. ale fakt zostaje faktem.
Zdanie wsrod Polakow jest podzielone, chociaz jesli chodzi o mnie to nie mam nic przeciwko.
Jestem zdania, ze 6 dni w tygodniu wystarczy dla zrobienia zakupow. Jasne, ze gorzej dla pracujacych w soboty do pozna... dla nich zostaja te "czynne niedziele".
Q434252: Odczuwasz jakies zmiany?
Q5536336: Za czy przeciw?
Pozdrawiam tych, ktorych znam.
Handluje ludzmi. strona 6 z 7
Buka to ty rżniesz, albo buk rżnie ciebie xd taka subtelna różnica xD
tak jedyny któremu fiu//t rośnie na czole xD
spisze je w formie pamiętnika i wyślę tobie xd tylko nie realizuj wszystkich samemu, niektóre grożą skręcaniem karku i złamaniem tego co ci po kozie zostało xd Na kamerkach widziałam żeś bidny w to i owo jak św turecki! nie ma co ryzykować xd
Xd moglbym cie nim ududic i umarla bys szczesliwa a co do kamerek eh blagam nawet malpy tam nie robia tam tego co ty bo maja godnosc czlekoksztaltnych,wez z nich przyklad xd
To co ja tam robię, to pikuś przy tobie xd zachowujesz się jak brakujące ogniwo z ewolucji Darwina xd Już nie małpa, ale jeszcze nie człowiek xd
Jakby to ujac w prostych slowach zeby dotarlo hmm powiem krotko RUP LUT czyli to co takie kocice fotkowe kochaja xd i to jest szach jesli sie nie domyslasz xd#2
Otóż to. Tak naprawdę sklepy nie stracą na tym kroci, a niektórzy ludzie mają dzięki tej ustawie wolną niedzielę.
Tak, idę kupić szlugi w niedzielę rano na stację, a czynność ta trwa dwanaście minut zamiast dwóch, bo kolejka jak stąd do Mordoru. No, ale Brobercik ma wolne to można coś pokminić.
Koniec końców, w przypływie empatii, za.