Dobry wieczor,
z braku laku porozmawiajmy.
Q: Co sadzicie o "Ograniczenie i zakaz handlu w niedziele" ?
Takie mnie dzisiaj refleksje naszly, ze to jednak dobry chwyt marketingowy dla sklepow.
Kolejki jak przed swietami, ludzie wyrywaja sobie z rak chleb i stoja w kolejkach godzinami tj. jutro mial sie skonczyc swiat.
Najlepsze jest to, ze sklepy zamkniete jeden dzien - a ludzie robia zapasy tygodniowe. Dlaczego?
Stojac przed wyborem ilosci towaru w koszyku wola wziac wiecej, bo jutro zamkniete.. i zaczyna sie stres, a jak nam jutro braknie to nie bedzie gdzie kupic! W poniedziales wyrzuce ten chleb bo potrzebujemy tylko 2 na weekend, a kupilismy 3. Lepiej miec gwarancje, ze nie zabraknie.
Tak sie sklepy buntowaly, a szczerze mowiac czuja opustoszenie na polkach. Taka ironia losu.
No i wlasciele stacji benzynowych ryja zlota zyle zlota.
Moze troche generalizuje, bo to lubie.. ale fakt zostaje faktem.
Zdanie wsrod Polakow jest podzielone, chociaz jesli chodzi o mnie to nie mam nic przeciwko.
Jestem zdania, ze 6 dni w tygodniu wystarczy dla zrobienia zakupow. Jasne, ze gorzej dla pracujacych w soboty do pozna... dla nich zostaja te "czynne niedziele".
Q434252: Odczuwasz jakies zmiany?
Q5536336: Za czy przeciw?
Pozdrawiam tych, ktorych znam.
lista tematów
Handluje ludzmi. strona 2 z 7
Miałem zły dzień. Tydzień. Miesiąc. Rok. Życie. Cholera jasna.
Starzejesz sie, a kiedys to bylo takie bystre.
Ostatnia wiadomosc do Ciebie na PW mam z 2011. Rzeczywiscie troche minelo.
Oszukiwac tez sie nie oduczyles widze.
Oczywiscie milosci ma.
Ahh widzisz, ten czas taki nieubłagany
Nie gadaj, że to 7 lat minęło :japiernicze:
I to mi się podoba. To jak to w końcu z tymi miłościami? Znalazł się jakiś? :D
Tragedii nie ma, jesli poczucie humoru zostalo bez zmian.
Od kiedy Cie "widzialam". Byles tu jeszcze w 2014 chyba :D
Sie interesujesz takimi rzeczami. Juz zdazyl sie znalezc i zgubic.
Nigdy sie po prostu nie interesowalam Twoim wiekiem, co poradze. :D
Stara się człowiek pozostawać w pozytywnym stosunku do życia. O stosunkach nie wspominając :)
Kope lat, a my wciąż tu jesteśmy :D
Zawsze się interesuje. Ja już taki dobry samarytanin jestem :)
Wiek dla ciebie nie ma znaczenia powiadasz? :jaksięzwałtenemotikoncobrwipodnosił:
Mobster: Stara się człowiek pozostawać w pozytywnym stosunku do życia. O stosunkach nie wspominając :)
Brzmi tak jakbys mial jutro 60te urodziny i dwa rozwody za soba. Bez przesady :D
Tak zeby byc to jestem od poczatku roku, staram sie troche jednak wygrywac zycie :D
Dobrze wychowanie zobowiazuje zapytac co u Ciebie? Masz dwie polowki jablka?
Nie mam wiekszych ograniczen.
czy jakos tak.
jestemwczorajsza: Tak zeby byc to jestem od poczatku roku, staram sie troche jednak wygrywac zycie :D
Tzn, że jak tu jesteśmy to idziemy w przegryw? To pacz jak się zgraliśmy, że się w ogóle spotykamy tu :D
U mnie dobrze, ale jak to w życiu:D. O co z tym jabłkiem? Metaforycznie podpytujesz się czy mam dziewczynę, tudzież żonę? Chcesz mnie na randkę zaprosić?
A jak z Twoim wiekiem? Jeszcze młoda w kościach? :D
Mobster: Tzn, że jak tu jesteśmy to idziemy w przegryw? To pacz jak się zgraliśmy, że się w ogóle spotykamy tu :D
Glosno tego nie mowie, to ten krzyczy na caly temat. Nie, to byl akurat zart. :-)
Jest jeszcze pare takich dinozaurow tutaj, ale same chlopaki :D
Mobster: O co z tym jabłkiem? Metaforycznie podpytujesz się czy mam dziewczynę, tudzież żonę? Chcesz mnie na randkę zaprosić?
Ty pytales to odbijam pileczke, logiczne chyba. :D
Chcialbys aby Cie kobieta gdzies zapraszala?
Caly czas mam 18! Kobieta zawsze czuje sie mlodo jesli nie ma zmarszczek na twarzy.
Kto taki? Z ciekawości pytam, bo w moim temacie nikt się nie zgłasza :C
W dobie feminizmu? Jak najbardziej. Może nawet po mnie przyjechać i za kolację zapłacić.
jestemwczorajsza: Caly czas mam 18! Kobieta zawsze czuje sie mlodo jesli nie ma zmarszczek na twarzy
Ja tam zawsze będę powtarzał: (i nie bierz mnie za jakąś szowinistyczną świnkę) - serce kobiety bije między nogami :D
Nie przeszkadza mi to jakoś bardzo. Umiem sobie zaplanować zakupy tak, żeby nie musieć ich robić w niedzielę. Z tego co widzę, to sporo osób narzeka, bo czuje się ograniczana przez jakieś widzi-mi-się. Co w sumie nawet rozumiem. Ale osobiście nie czuję się ograniczana. Może jestem tym słynnym lemingiem. :D Albo to odwrotnie było?
Jedna rzecz mi przeszkadza. Bo ja zazwyczaj kupuję więcej bułek na raz, bo sobie potem je mrożę i rano mam niemal jak świeże. Teraz strach kupować więcej, bo ktoś zrobi zdjęcie i wstawi do Internetu, że hehe grażyna zapasy robi jak na koniec świata. :-D
Wlasciwie to nawet nie wiem czy ich znasz to co bede glosno loginy opowiadac :-D.
Jeden dinozaur tutaj sie wypowiadal.
Sobota wieczor to jednak zly pomysl na zakladanie tematow.
Z takim tempem to wole sama zjesc na miescie.
Prawdziwy menszczyzna! Wyrywaj go, zabierz, zaplac i odwiez do domu bo mama bedzie sie martwic.
Ale to juz bylo..
Czyli mam sie czuc mlodo, nie?
Kojarzy mi sie to z typem ludzi "Narzekam aby istniec, narzekam aby sie narzekalo".
To juz jest dla mnie choroba, ponoc ludzie z buntowniczeko wieku wyrastaja? Czy nastala era ludzi stojacych na miejcu?
Erf: Bo ja zazwyczaj kupuję więcej bułek na raz, bo sobie potem je mrożę i rano mam niemal jak świeże. Teraz strach kupować więcej, bo ktoś zrobi zdjęcie i wstawi do Internetu, że hehe grażyna zapasy robi jak na koniec świata. :-D
Ostatnio slyszalam o tym tricku, serio sa takie dobre? Nigdy w to nie moglam uwierzyc, toz to nie moze miec dobrego smaku!
To zalezy ile tych bulek zjadasz moja droga.
Mówisz, że te dinożarły poszły w cug? :D
I tak sobie wyobrażamy ideał kobiety. Jeżeli tak robisz to idziemy na randkę
[quote=13230276;jestemwczorajsza]Czyli mam sie czuc mlodo, nie?
Pytasz się, bo chcesz, zebym ci dał zaświadczenie młodości? :D