Dobry wieczor,
z braku laku porozmawiajmy.
Q: Co sadzicie o "Ograniczenie i zakaz handlu w niedziele" ?
Takie mnie dzisiaj refleksje naszly, ze to jednak dobry chwyt marketingowy dla sklepow.
Kolejki jak przed swietami, ludzie wyrywaja sobie z rak chleb i stoja w kolejkach godzinami tj. jutro mial sie skonczyc swiat.
Najlepsze jest to, ze sklepy zamkniete jeden dzien - a ludzie robia zapasy tygodniowe. Dlaczego?
Stojac przed wyborem ilosci towaru w koszyku wola wziac wiecej, bo jutro zamkniete.. i zaczyna sie stres, a jak nam jutro braknie to nie bedzie gdzie kupic! W poniedziales wyrzuce ten chleb bo potrzebujemy tylko 2 na weekend, a kupilismy 3. Lepiej miec gwarancje, ze nie zabraknie.
Tak sie sklepy buntowaly, a szczerze mowiac czuja opustoszenie na polkach. Taka ironia losu.
No i wlasciele stacji benzynowych ryja zlota zyle zlota.
Moze troche generalizuje, bo to lubie.. ale fakt zostaje faktem.
Zdanie wsrod Polakow jest podzielone, chociaz jesli chodzi o mnie to nie mam nic przeciwko.
Jestem zdania, ze 6 dni w tygodniu wystarczy dla zrobienia zakupow. Jasne, ze gorzej dla pracujacych w soboty do pozna... dla nich zostaja te "czynne niedziele".
Q434252: Odczuwasz jakies zmiany?
Q5536336: Za czy przeciw?
Pozdrawiam tych, ktorych znam.
lista tematów
Handluje ludzmi. strona 5 z 7
Miałem zły dzień. Tydzień. Miesiąc. Rok. Życie. Cholera jasna.
BekaZciebieModzie: Widze że jestes za prosty na dyskusje. Twoje myślenie ogranicza sie tylko do PiS i PO. Podyskutuj z redarrow bo widze że nadajecie na tych samych falach.
Czuję się wywołana do tablicy, więc ci "zagraniczniku" z Londynu odpowiem. Nic mnie tak nie wkur... jak tchórze twojego pokroju, którzy mieli zbyt małe jaja by tutaj zostać i zapierd... na pkb zachodu i na tego typu portalach chcą o nas decydować, to po 1! Po 2 głąbie! w całej UE obowiązuje zakaz handlu w niedzielę poza krajami w tzw bloku wschodnim. Chcesz się wykazać? Załóż sklep i zapier... nawet 24/24 bo tego nikt ci syjonisto bez jaj nie zabrania. Po 3 mały wróblu jest to jeden z niespełnionych postulatów górniczej Solidarności
Ale szwedom to mozesz naskoczyc ty poprawna politycznie zmijo a gdzie norwedzy i Nowegia to sie naucz xdddd
z głąbem twojego pokroju myślącym cyckiem, bo mózgu nawet rezonans elektromagnetyczny nie wyszukuje, dyskutować nie zamierzam!
Tez sie ciesze ze udalo mi sie twoje zwloki przywrocic do zycia, baba zgaga bedzie zachwycona , ladne cycki i tylek tez niczego sobie tak btw xd