Abaddon: Ciekawe czy mu się te danie spodoba :P
robilam je dla rodziny :)
Abaddon: Sporo pracy w to włożyłaś, by zadowolić gejmelona
juz kiedys pisalam, nie mam czasu na siedzenie w kuchni - przecietny tego typu obiad trwa okolo godziny.
Konto usunięte: 1. Jaka część świni?
belly
Konto usunięte: 2. Jak przyrządzałaś dokładnie kotlety? Jak w panierce i smażone w głębokim tłuszczu to kosz, jak bez panierki smażone to twarde pewnie. Dusić było ale nie wiem. Po duszeniu miałabyś gotowy sos.
lyzka oleju z oliwek (extra virgin), posypalam pieprzem, kolendra, cynamonem, nutmeg, ginger, cloves i caraway. obsmazylam, usunelam tluszcz i pieklam. byly bardzo kruche.
Konto usunięte: Punkt następny. Widzę, że kupiłaś "chiński" czosnek. Nie ma on smaku w ogóle i ogólnie to syf. Trujesz rodzinę hehe. Co z Ciebie za matka i kochanka.
czosnek organic. wiekszosc produktow uzywam organic. kosz.
Konto usunięte: Ryż zmieszany na farta z warzywami pewnie podsmażonymi i polany biedackim jogurtem i na to bazylia? Nie wysiliłaś się ziomeczko. Poszłaś linią najmniejszego oporu. Było pogłówkować nad dressingiem.
oczywiscie, ze sie nie wysililam, nie mam na to czasu. warzywa smazone przez chwile na bardzo wysokim ogniu, bez oleju.
juz podalam wartosc odzywcza: ok 600-620kcal, fat ok. 22g, sugar ok. 22g, sat fat ok. 5g.
Nic nie bylo robione na farta, a z przepisow, z ktorych korzystam regularnie. Przepis nie jest mojego autorstwa, wiec widac twoj profesjonalizm podwazajac prace najlepszych. Liczylam na hejt, bo u ciebie standardem jest brak pokory, nawet wobec najlepszych
Przepis jest autorstwa tego pana:
Rodzina zyje i ma sie dobrze, jest zdrowa - dziekuje, ze sie martwisz :)