styka51
styka51
  15 sierpnia 2012 (pierwszy post)

..jadłam/jadłem:

Witam!

W tym temacie prezentujemy/przedstawiamy/opisujemy to co dziś zjedliśmy na obiad.Możemy wrzucać zdjęcia i przepisy. Na pewno będzie do swoistego rodzaju baza pomysłów na dobry smaczny i zdarzy się, że tani obiad.
Więc zaczynamy:

Mój dzisiejszy obiad to:



Kotlet schabowy z ziemniakami + ogórki kiszone(zdjęcie z neta)


Pozdrawiam i życze smacznego ;)
MuyBueno
MuyBueno
  7 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Smażone czy gotowan

Gotowane przecież.
Kameleon
Kameleon
  7 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Gotowane przecież.

CZy umiesz spaghetti? xd
joker4444
Posty: 32031 (po ~88 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  7 grudnia 2012

dzieki za mile slowa koncze gotrowac makaron bo sypie snieg za oknem robie obiad z tego co mam w lodowce wiec tunczyk +makaron + i wlasnie nie wiem pesto czy szpinakprosze o szybkie odpowiedzi :ziober2:

Kameleon
Kameleon
  7 grudnia 2012
joker4444
joker4444: dzieki za mile slowa koncze gotrowac makaron bo sypie snieg za oknem robie obiad z tego co mam w lodowce wiec tunczyk +makaron + i wlasnie nie wiem pesto czy szpinakprosze o szybkie odpowiedzi

Bolognese rób xd
Jak konkurs ziomeczku ?
joker4444
Posty: 32031 (po ~88 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  7 grudnia 2012

bolognese ostatnio miałem kilka dni w formie lasagne temu mam nawet foto:


foto nie wyslalem poki co nie mialem czasu przeczytac regulaminu ale podejrzewam że nagrody to jakas lipa a jedynie chca miec za free zdjecia ktorych bedą mogli potem legalnie wykorzystywac komercyjnie takze

Kameleon
Kameleon
  7 grudnia 2012
joker4444
joker4444: bolognese ostatnio miałem kilka dni w formie lasagne temu mam nawet foto:

Na spodzie najpierw dałeś makaron czy najpierw beszamel?
Mi się spiekł górny płat i bym tak suchy jak surowy na brzegach.

joker4444
joker4444: foto nie wyslalem poki co nie mialem czasu przeczytac regulaminu ale podejrzewam że nagrody to jakas lipa a jedynie chca miec za free zdjecia ktorych bedą mogli potem legalnie wykorzystywac komercyjnie takze

Oczywiscie ze tak. Poza kubkiem i dyplomem nie spodziewaj się niczego. Ale Twoje zdjęcie może być gdzieś pokazane i użyte i to moze być fajne żę Twoja praca jest doceniona. To nie jest orgaznizacja zarobkowa także...
joker4444
Posty: 32031 (po ~88 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  7 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mi się spiekł górny płat i bym tak suchy jak surowy na brzegach.

na wierzch daj zawsze wiecej sosu i nie bedzie problemu a na sos ser

na spodzie w tej wersji jest śmietana 18%(taka jak do zup aby się nie zwarzyla )
Kameleon
Kameleon
  7 grudnia 2012

Ja na spodzie miałem beszamel ale beztłuszczową wersję ogólnie użyłem. i spód teżmi się przypalił. Piekłem na 180-200 C 30 min.

joker4444
Posty: 32031 (po ~88 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  7 grudnia 2012

obgotowuj wczesniej lasagne i zejdziesz z polowy czasu w piekarniku ja tak robie :tak:
ale to nie dla tego zeby nie spalic robilem lasagne dziesiatki razy blacha, naczynie zaroodporne nigdy mi sie nie przypalilo z żadnej strony ale też na spód chyba beszamelu nie dawalem nigdy (nie pamietam w każdym razie ) na wierzch zawsze wiecej sosu bolognese i ser i też ani nie powinno sie spalic ani makaron wyschnać skoro będzie przykryty sosem

Kameleon
Kameleon
  7 grudnia 2012

No właśnie nie obgotowałem bo pisało na makaronie że nie trzeba. W środku wyszła ok.
Wysoką robisz. Im wyższa tym trudniej jeść.

massacre
Posty: 34340 (po ~204 znaków)
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  7 grudnia 2012

@Kameleon
Nie spinaj tak dupy ziomeczku. To są żarty nie fjuty, nie musisz ich brać na twardo :)
Poza tym wszem i wobec wiadomo, że przyjaźnie sie z Prinzem bardzo mocno, a to jest dowód na to, że nie dyskryminuje homo. Twoja orientacja nie ma mnie znaczenia i nie musisz sie o to obawiać :)

Na wierzch lasagnii daje sie zawsze bolognese, béchamel i starty ser - dokładnie w tej kolejności i w takiej ilosci by żadne płaty nie wystawały. Nie ma opcji by ci sie cokolwiek przypaliło przy pieczeniu przez około 45 min w 180 stopniach (160 gdy masz piekarnik z wiatraczkiem czy jak to sie nazywa - wiesz o co chodzi).

Dobra lasagnia wychodzi gdy na top daje sie mozarelle
i prosciutto.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Kameleon
Kameleon
  7 grudnia 2012
massacre
massacre: Nie spinaj tak dupy ziomeczku. To są żarty nie fjuty, nie musisz ich brać na twardo :) Poza tym wszem i wobec wiadomo, że przyjaźnie sie z Prinzem bardzo mocno, a to jest dowód na to, że nie dyskryminuje homo. Twoja orientacja nie ma mnie znaczenia i nie musisz sie o to obawiać :)

Temat o tematyce: Kulinaria. Chyba Cię ten ban niczego nie nauczył maciorko hehe.
Postuje o permamentnego bana dla tej maciory.

massacre
massacre: Na wierzch lasagnii daje sie zawsze bolognese, béchamel i starty ser

Zapomniałem o pierwszych 3 może dlatego nie wyszło. :zabawa:

massacre
massacre: Nie ma opcji by ci

Ci*
massacre
Posty: 34340 (po ~204 znaków)
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  7 grudnia 2012

Następnym razem będziesz wiedział i ci sie nie spiecze :)

P.S. To forum nie oficjalny list do konkubina :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Kameleon
Kameleon
  7 grudnia 2012
massacre
massacre: ci

Ci*
styka51
styka51
  8 grudnia 2012

O jeju...skąd tu tyle banów?
Bez kultury, bez kultury :nie: