Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
Come0n
Come0n
  3 maja 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Najbardziej śmieszy mnie to, że już kolejna osoba wałkuje to, że napisałem cenę obiektywu... Myślę, że nie o to chodzi w tym temacie, prosiłem już, aby się skupić na tym co podesłałem, za opinię dziękuję.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak już mowa o autoportretach: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/530780_161984517278221_392926027_n.jpg https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/545460_161967973946542_142493475_n.jpg

Co do tych autoportretów... Nie przypadły mi do gustu, albo to mój gust, albo są one słabe, nie znalazłem w nich nic co by mogło przyciągnąć moją uwagę, wszystko moim zdaniem jest w jednej tonacji, wieje nudą.. Dla lekko upierdliwych dodam, że jest to moja osobista obiektywna ocena, nie musicie się z nią absolutnie zgadzać :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Coś, co mnie najbardziej wkurza... Podpisy na zdjęciach. Jesteś sławnym na skalę światową fotografem, że boisz się, że ktoś ukradnie Twoje zwyklaste zdjęcia i wykorzysta je do swojej kampanii reklamowej, czy jak?

Na prawdę nie rozumiem... Zadaniem jest ocenienie zdjęcia, a nie tego czy ktoś dodał sobie napis w rogu czy też nie, chciał to dodał... Chce mieć swoje imię i nazwisko na zdjęciu to je ma, tu ważne jest zdjęcie, jego kontrast, kadr itd, a nie to czy parę literek sobie wstawi.
Co do tego, czy jest fotografem na skalę światową.. Nie, nie jest, ale taki podpis często przydaje się dodać, z racji, iż często zdjęcia są kopiowane / powielane , na internecie mnóstwo "fejków", które podszywają się pod innych ludzi, jest to jeden z argumentów przemawiający za napisami. Rozumiem, że mogą się one nie podobać, lecz powinno być to tak mało dla Was istotne, wzmianka o nich nie powinna się pojawić tutaj na forum, no ale ocenianie małego napisu może teraz w modzie? :)
Come0n
Come0n
  3 maja 2013

Przepraszam, znów double klick "edytuj posta" przez brak reakcji przeglądarki i powieliło mi post...

charliethegirl
charliethegirl
  3 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Co do tych autoportretów... Nie przypadły mi do gustu, albo to mój gust, albo są one słabe, nie znalazłem w nich nic co by mogło przyciągnąć moją uwagę, wszystko moim zdaniem jest w jednej tonacji, wieje nudą.. Dla lekko upierdliwych dodam, że jest to moja osobista obiektywna ocena, nie musicie się z nią absolutnie zgadzać :) 2. Na prawdę nie rozumiem... Zadaniem jest ocenienie zdjęcia, a nie tego czy ktoś dodał sobie napis w rogu czy też nie, chciał to dodał... Chce mieć swoje imię i nazwisko na zdjęciu to je ma, tu ważne jest zdjęcie, jego kontrast, kadr itd, a nie to czy parę literek sobie wstawi. Co do tego, czy jest fotografem na skalę światową.. Nie, nie jest, ale taki podpis często przydaje się dodać, z racji, iż często zdjęcia są kopiowane / powielane , na internecie mnóstwo "fejków", które podszywają się pod innych ludzi, jest to jeden z argumentów przemawiający za napisami. Rozumiem, że mogą się one nie podobać, lecz powinno być to tak mało dla Was istotne, wzmianka o nich nie powinna się pojawić tutaj na forum, no ale ocenianie małego napisu może teraz w modzie? :)

1. Spoko, wszystko jest kwestią gustu. "Wieje nudą" - ciężko, żeby dwa praktycznie identyczne zdjęcia nie były... identyczne ;)
2. Ten napis cholernie wpływa na ocenę - możesz się z tym nie zgadzać, mam to gdzieś. Poza tym uwierz, nikt tak zwykłych pstryków nie wykorzysta, na zdjęciach nie ma Olki Wydrych ;)
Come0n
Come0n
  3 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Dziękuje bardzo za uwagi i prezentuje kolejne:)

Droga Luu,
Zdjęcie z starszą Panią na prawdę godne uwagi! Nie wiem czy te odczucie nastąpiło z racji, że zadziałała ludzkie współczucie z sytuacji przedstawionej na zdjęciu, ale + za fotografię!
MIKROKONTROLER
MIKROKONTROLER
  4 maja 2013
:ninja:...

ZlMNA
ZlMNA
  4 maja 2013

wstawiam swoje debilne kwiatki

ZlMNA
ZlMNA
  4 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Aby zaznaczyć, że obiektyw jest na prawdę badziewny i niskiej klasy - w tym rzecz :)

wiele zdjec zrobiłam kitem które lepiej sie prezentują od tych które zrobię 50siątką :)
i zdjęcie nie zalezy od obiektywu czy body choc w duzym stopniu także ale również od ręki i inwencji twórczej :)
Come0n
Come0n
  4 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: wstawiam swoje debilne kwiatki

Kwiatek bardzo ładny, lecz gdzie się podziała ostrość, tak miało być, czy też tak po prostu wyszło?
Rozumiem, że jakoś ten focus byłby na jakaś część fotografii, lecz tu pokrył jej ok. 90%.
A może to ja mam jakieś przewrażliwienie na punkcie ostrości obiektów... d83dde09
ZlMNA
ZlMNA
  4 maja 2013

akurat ten obiektyw nie posiada autofocusa a efekty były zamierzone

charliethegirl
charliethegirl
  4 maja 2013

ZIMNA, dla mnie to są po prostu zwykłe pstryki, ale swoją drogą - co to za obiektyw?
MIKROKONTROLER, drugie przeurocze.

ZlMNA
ZlMNA
  4 maja 2013

helios

Come0n
Come0n
  4 maja 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: akurat ten obiektyw nie posiada autofocusa a efekty były zamierzone

Napisałem 'focus' , nie 'autofocus' , to jest zasadnicza różnica.

Konto usunięte
Konto usunięte: ZIMNA, dla mnie to są po prostu zwykłe pstryki, ale swoją drogą - co to za obiektyw? MIKROKONTROLER, drugie przeurocze.

Idąc tą drogą "pstryków" , czym się niby Twoim zdaniem różni "pstryk" użytkowniczki "ZIMNA" od przeuroczej fotografii "MIKROKONTROLERA" ?
Jeśli mam stosować nazewnictwa zwykły "pstryk" , to obydwie fotografie są nimi bez wątpienia (fotografia mikrokontrolera nie jest lepsza w żadnym aspekcie lepsza, chyba, że oceniając przepych). Śmiem rzec nawet, że fotografia ZIMNEJ lepiej prezentuje się kolorystycznie, nie ma takiego przepychu, na zdjęciu mikrokontrolera, aż mi od tej słodkości kolorów gałki oczne zaraz wyjdą. Ale jeszcze raz pytam, jaka jest różnica pomiędzy tymi dwoma zdjęciami, że jedno zostało okrzyknięte przeuroczym a drugie zwykłym pstrykiem? Zwykłe dwa kwiatki w ogródku, w tle jakieś inne, pierwszy lepszy park coś takiego ukaże - nic specjalnego. Jeśli ktoś by odniósł wrażenie, że mój ton jest lekko kłótliwy, nie ma nic bardziej mylnego, nie ma tutaj żadnego odniesienia pretensjonalnego, po prostu nie rozumiem tej oceny...
Muszę stanowczo pochwalić mikrokontrolera za jego zdjęcie nr 1, bo na prawdę jest za co chwalić, ładnie się to słońce przebija przez gałęzie.
ZlMNA
ZlMNA
  4 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Napisałem 'focus' , nie 'autofocus' , to jest zasadnicza różnica.

przepraszam,moje niedopaczenie
MIKROKONTROLER
MIKROKONTROLER
  4 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: helios

44M-4 2/58 ?

Come0n
Come0n
  4 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ZlMNA: helios44M-4 2/58 ?

Te połączenie kolorów znacznie lepiej już się prezentuje :)