Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 390 z 524
obserwuje ten watek od dawna,
i tak szczerze powiedziawszy to na pewno zdjecia tutaj nie sa nie wiadomo jaką profesjonalna pracą (nie wszystkie oczywiscie jedne mi sie podobają)
czasem zadziwia mnie krytyka(czytaj zmieszanie z gównem) Oscaro, ze wszystko co by sie tu nie dało to gówno. no jedno zdjecie widzialem ktorego nie hejtował plus foty uzytkownika joker4444(wyznaczal błedy ale nie mieszał z gównem):) i tak na początku mu sie dziwie bo przewaznie pierwsze slowa to ze zdjecie syf/dno (o gownie juz wsominałem:) ) aczkolwiek analizując to co pisze Oscaro w tych hejtach to szczerze powiedziawszy ma racje(jak dla mnie) ale nie wiem czy tam w 100% przypadkach. Ale jego argumenty wydają sie nie z tylka wziete(tez nie wszystie) poniewaz jak ja ogladam sobie niektore zdjecia tutaj (btw nie jestem zadnym krytykiem/po zadnej szkole fotografii etc-dlatego tez sie nie wypowiadam) to analizując Jego argument dot. zdjęcia, nastepnie przyjżywszy się temu szczególowi ktory hejtował Oscaro to szczerze powiedziawszy ma on racje.
btw moze dziwnie to brzmi ale nie chce sie nikomu podlizać ani nikomu podpaść, tylko po prostu jak ja ogladałem czyjes zdjęcia(tutaj) i pierwsze spojrzenie i mówie do siebie "oo to jest super zdjecie jak dla mnie, nie ma sie do czego przyczepić i podoba mi sie", ale potem gdy czytam komentarz oscaro ktory opisuje co jest nie tak na zdjęciu stwierdzam -faktycznie do tego mozna było sie przyczepić.
btw czasem troche zbyt "brutalnie" krytykuje te zdjęcia, ze nie jednemu odechcialo by sie ich robic a tym bardziej tu umieszczać:D
btw x2 prosze o nie pisanie ze nie mam wlasnego zdania i kazdemu podoba sie co innego,bo nie chodzilo mi w tej wypowiedzi o to ze zgadzam sie zawsze tylko z oscaro a sam jakis zdjec nie umieszczam bo sie boje jego krytyki czy pisze ten post bo chce sie podlizać-serio nie o to mi chodzilo
Oscaro po jakiej konkretnie szkole/profilu,kierunku jestes jesli moge spytać?
Pozdrawiam
Dziękuję Julio. Podoba mi się. Chociaż fajniejsze by było jak by było poobcinane trochę, żeby żaglówki były bliżej.
Oscaro wklej swoje Aktualne prace. Takie które pokażą jak fotografowac poprawnie i z pomysłem i z przesłaniem i z pazurem i z tym czymś co nas porwie, zachwyci, zaciekawi, zaskoczy i olśni.
Chcesz oglądać zdjęcia kubka?:) albo parasola? :) Lub owoców?:)
Z kreacyjnej nic ciekawego nie mam.:) Ogólnie jest taka zasada aby prace prezentować jedynie w portfolio i kiedy je stworze to podrzucę linka. :) A do tego czasu pozostaje wam albo mnie tolerować albo nie. ;) Wasz wybór.:)
Jaka chora ambicja? :D Człowieku, ja nie mam żadnych ambicji a tym bardziej nie chorych.
Szkoda mi słów na Ciebie, dlatego to forum wygląda jak wygląda.
Gdyby nie Twoje chore przytyki i zadufanie może jakoś by żyło.
Po pierwsze, miałam cyfrówkę 5mpx :( obawiam się, że oczka by Cie zabolały od strony technicznej.
Z jednej strony tak, z drugiej współczuje.
Tak dawno nie wstawiałam tutaj jakiegoś zdjęcia... pomyślałam "może jest teraz inaczej, wrzucę"
i co?
jest tak samo jak było dwa lata temu, rok temu.
Wrzucasz zdjęcie i są dwa wyjścia: oscaro napisze, że dupa
albo Twoje zdjęcie zginie w gąszczu obraźliwych postów o konstruktywnej krytyce.
:)
A propos bo nie odniosłem się do tego.
Nie mam nawet podstaw do krytyki zdjęć jokkera. Jego zdjęcia za każdym razem mają powiem po prostu pi..nięcie!
a jego wiedza jest sporo większa od mojej. Wiec nawet gdybym chciał to
nie mam jak. :) Te wcześniejsze 2 zdjęcia na prawdę świetna reporterka. I
wielu mogłoby się uczyć od niego.
Przecież nie napisałem ze dupa:) Tylko ze nie trafione. :)
To widać..
Chodziło dokładnie o temat:)
A Twoim zdaniem ostrość padła na obiekt i jest 'pełna''? :)
"dupa" to był jeden z przykładów ;>
Nie mam problemów z tym, że wtrącisz jakieś uwagi na temat zdjęcia. Wspomniałam o tym, że obrzucacie się błotem na temat konstruktywnej krytyki bo tak faktycznie jest. Ty zjedziesz zdjęcie, ktoś inny zwróci Ci uwagę i o krytykę cały spór.
![](http://i46.tinypic.com/ygp00.jpg)
prosze o szczera recenzje mojego pstryka pt "podniebne ekspresje, wariacje chmurowe", poniewaz znajomi mi mówia, ze moge brac udzial w konkursie fotograficznym. wole sie upewnic, ze jestem w tym dobry. chwalą mnie za kompozycje, mam nadzieje, ze reszta tez jest ok, bedzie ze mnie fotograf nationalgeografik ?
Nie wiem jak innym, ale mi nie chodzi o krytykę a jej wyrażenie. Nazywanie czyjejś pracy gównem to brak szacunku do osoby, która pracę przedstawiła. Można napisać zupełnie inaczej przecież, że zdjęcie nie jest wyżyną fotograficzną a nie nazywanie tego w ten sposób. A sir oscaro w każdym swoim poście zieje pogardą i zadufaniem w sobie. ;-)
daenerys.