Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
oscaro
oscaro
  26 czerwca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie mam problemów z tym, że wtrącisz jakieś uwagi na temat zdjęcia. Wspomniałam o tym, że obrzucacie się błotem na temat konstruktywnej krytyki bo tak faktycznie jest. Ty zjedziesz zdjęcie, ktoś inny zwróci Ci uwagę i o krytykę cały spór.

Tak jest kochanie. :)
Konto usunięte
Konto usunięte: prosze o szczera recenzje
Nie wiem czy wiesz o co prosisz;) Zacznijmy od tego ze takie zdjęcia jak Twoje to miód dla mojego serca :) Ekspresja chmur uchwycona przez Ciebie jest zdumiewająca, widzę tutaj wyraźne nawiązanie do dzieł Rafaela santi (Przemienienie Pańskie) z nutką nowoczesności anteny której nie powstydziłby się nawet Andy Warhol. Ta ekspresja, ta kompozycja, ten temat, ten klimat... czysta esencja piękna tak ulotna a jednocześnie profesjonalnie zamknięta w coś tak trwałego jak fotografia. Świat czeka na więcej Twoich dzieł, chwała Ci ze posiadasz aparat.
oscaro
oscaro
  26 czerwca 2012
JuIia
JuIia: Tutaj żaglówki dla Kameleona.

Cholera nie wiem, ale coś jest nie tak. Patrze na to zdjęcie i bolą mnie oczy. Środek jakoś tak razi nie wydaje Ci się?

JuIia
JuIia: a ponieważ ostatnio oscaro zachwycał się serduszkami SPESZYL FOR:

Fajne, nazwałbym to zdjęcie "dwie waginy"

Earth
Earth: Nazywanie czyjejś pracy gównem to brak szacunku do osoby, która pracę przedstawiła.

Nazywanie gówna stolcem nie zmieni tego ze jest to po prostu gówno.
JuIia
JuIia
  26 czerwca 2012
oscaro
oscaro: Fajne

Mam mentalny kisiel w majtkach.
daenerys
daenerys
  26 czerwca 2012
oscaro
oscaro: Nazywanie gówna stolcem nie zmieni tego ze jest to po prostu gówno.

Fakt, zamiast pisać Ci, że okazujesz brak kultury, mogę Cię wprost nazwać ograniczonym prostakiem. :-)

Bez odbioru, ja już skończyłam, bo oczywiście wiesz swoje.
oscaro
oscaro
  26 czerwca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Fakt, zamiast pisać Ci, że okazujesz brak kultury, mogę Cię wprost nazwać ograniczonym prostakiem. :-)

Tylko czy to jak mnie nazwiesz zmieni fakt ze przy ocenie zdjęć mam racje?:) Raczej nie. :) Jeśli sprawi Ci to przyjemność, poczujesz się dumnie to możesz mnie nazywać jak chcesz. ;) Ja dlatego ze psuje Ci obraz wymarzonego fotkowego świata, nie zamierzam się zmieniać. :)
sol6
sol6
  26 czerwca 2012

Dobry Wieczór

a o to moje ulubione
Gad
Gad
  26 czerwca 2012

Temat ruszył :w00t: :zakochany:

oscaro
oscaro: Chcesz oglądać zdjęcia kubka?:) albo parasola? :) Lub owoców?:) Z kreacyjnej nic ciekawego nie mam.:) Ogólnie jest taka zasada aby prace prezentować jedynie w portfolio i kiedy je stworze to podrzucę linka. :) A do tego czasu pozostaje wam albo mnie tolerować albo nie. ;) Wasz wybór.:)

Napisałem już co chcę oglądać.
Myślę, że Twoje portfolio tu nikomu nie potrzebne. Pojedyncze fotki raz na jakiś czas będą ok.
Nie mam problemu z tolerancją Twojej osoby. Nasz wybór? :woot:

JuIia
JuIia: Tutaj żaglówki dla Kameleona.

Julia ale definicje żaglówki26f5 to Ty znasz? Bo ja widzę tutaj postój motorówekd83ddea4, łodzi rybackichd83ddc1f etc. Piękny przykład barankowych Cumulusów2601 Ujdzie ale serca mego nie porwało.
A na tym drugim to co jest bo rozszyfrować nie moge ? :woot:
oscaro
oscaro
  26 czerwca 2012
sol6
sol6: Dobry Wieczór a o to moje ulubione

Czy możesz z łaski swojej powiedzieć mi jaki przekaz ma to zdjęcie? Co ono nam mówi?
Gad
Gad
  26 czerwca 2012

Te śniegowe takie nijakie. :(

sol6
sol6
  26 czerwca 2012
oscaro
oscaro: Czy możesz z łaski swojej powiedzieć mi jaki przekaz ma to zdjęcie? Co ono nam mówi?

słyszałam , że to Ty jesteś "expertem" ;)

Gad
Gad: Te śniegowe takie nijakie. :(

a mi sie tak cholernie podobają :))
outsiderPL
outsiderPL
  26 czerwca 2012
sol6
sol6:

Profesjonalnie ujęłaś pierwszy plan na tych fotach. Kermit pewnie wolałby gołą babę oglądać. Też jestem w
stanie to zrozumieć d83dde09
JuIia
JuIia
  26 czerwca 2012
Gad
Gad: Julia ale definicje żaglówki to Ty znasz?

Znam znam, ale myślałam że jak dam te 'żaglówki' to i tak kisiel w majtach.
Eh i tak jest mi dobrze bo oscaro napisał że fajne zdjęcie.
oscaro
oscaro
  27 czerwca 2012
sol6
sol6: słyszałam , że to Ty jesteś "expertem" ;)
To ja Ci powiem ze nic tam nie widzę. To zwykłe zdjęcie, nic szczególnego do tego brak zrozumienia podstaw kompozycji. Po prostu wziąłeś aparat i nacisnąłeś przycisk, bez żadnych przemyśleć.

sol6
sol6: a mi sie tak cholernie podobają :))
Bo masz "zakotwiczone" jakieś emocje z tym zdjęciem. Świadomie lub też nie coś Ci ono przypomina. Widzisz my takich doświadczeń nie mamy dlatego dla nas jest to zwykłe zdjęcie bez wyrazu. Jeśli chcesz również i nas czymś takim zarazić poczytaj o kompozycji http://pl.wikipedia.org/wiki/Kompozycja_%28sztuki_wizualne%29
Używanie jej świadomie bardzo ułatwia przekazywanie emocji.
sol6
sol6
  27 czerwca 2012
outsiderPL
outsiderPL: Profesjonalnie ujęłaś pierwszy plan na tych fotach

:ziober2:

@oscaro:

Zaskoczyłeś mnie i to bardzo pozytywnie.
Mi te dwa zdjęcia się podobają, mają "to coś" może dlatego że jestem laikiem :))
outsiderPL
outsiderPL
  27 czerwca 2012
oscaro
oscaro: Bo masz "zakotwiczone" jakieś emocje z tym zdjęciem. Świadomie lub też nie coś Ci ono przypomina.
Masz rację, spadła pewnie na pysk z tego drzewa stąd te
emocję…d83dde09
Zdjęcie pijanego fotografa. Tu były emocję. Podoba się ?
http://w.fotka.pl/58ec875a8f.jpg