Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
asexualna
asexualna
  22 czerwca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Asexualna szkoda, że te galaretki takie małe. Gdzie robione? W zoologiku czy co?

Oceanarium w Gdynii.
self
self
  23 czerwca 2012

Dla porównania - tak to miejsce wygląda wczesną wiosną

Kameleon
Kameleon
  23 czerwca 2012
self
self: Dla porównania - tak to miejsce wygląda wczesną wiosną

Wygląda jak pustynia Mojave. Fajna miejscówka.
daenerys
daenerys
  24 czerwca 2012

Self ubolewa, że oscaro nie był uprzejmy skrytykować jego zdjęć. Widać oscaro krytykuje tylko zdjęcia wykonane przez kobiety, może to jakiś sposób podrywu? Aseksualna, miej się na baczności :zabawa: ;)

oscaro
oscaro
  24 czerwca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Self ubolewa, że oscaro nie był uprzejmy skrytykować jego zdjęć. Widać oscaro krytykuje tylko zdjęcia wykonane przez kobiety, może to jakiś sposób podrywu? Aseksualna, miej się na baczności ;)

Poszukaj komentarza mojego sprzed 7 dni. Oceniałem tam zdjęcia mężczyzny. Który zwykłym zdjęciem zmiażdżył te Twoje pstryki.
asexualna
asexualna
  25 czerwca 2012

A ja pozwolę się cofnąć do zdjęć oscaro, bo brzydko je olałam.

https://lh5.googleusercontent.com/-KjEvq2HlkS4/ToxOJm3QXZI/AAAAAAAAAaY/b2rqdEwQlNo/s914/IMG_0011-2-Edit.jpg
Nie wiem czy to zdjęcie nie wyglądałoby lepiej w poziomie, bo przestrzeń u dołu jest za duża, panienki na pewno tam jeszcze stały z boczku.

https://lh4.googleusercontent.com/-ZDIt1N45h9I/ToxQNqcDW8I/AAAAAAAAAag/sF1tIP125Qw/s914/IMG_4588-Edit.jpg
To jest zdjęcie, które zwykły słuchacz koncertu może wykonać, nuda. Dobrze przynajmniej, że nie wyszło tak ohydne ziarno jak na poprzednim (czy to kompresja w paincie, bo już sama się pogubiłam)

https://lh3.googleusercontent.com/-bHnuqzKOqgc/To2m89ChiPI/AAAAAAAAAa0/lpYAlmC8uus/s1024/IMG_4442-Edit-Edit.jpg
Tutaj najgorsza kompozycja, sufitu zdecytowanie za dużo, przygniata jakby tego człeka kimkolwiek on jest, a to chyba on miał być dominantą. Pominę fakt, że kompozycją można się bawić na wszelakie sposoby, a na wszystkich trzech zdjęciach przedstawionych u Ciebie jest ona centralna w mniejszym lub większym stopniu.

Poza tym łatwo się wykręcić pisząc "pstryki sprzed 2 lat"
Daj coś aktualnego proszę.

joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  25 czerwca 2012

wrzucę coś ze spaceru po berlinie:

daenerys
daenerys
  25 czerwca 2012
oscaro
oscaro: Poszukaj komentarza mojego sprzed 7 dni. Oceniałem tam zdjęcia mężczyzny. Który zwykłym zdjęciem zmiażdżył te Twoje pstryki.

Jakie moje? :-D Ja nie sobie "pstryków" bo ani nie mam czym, ani nie mam umiejętności, więc złośliwość Ci nie wyszła, panie wszechwiedzący.

Bardzo solidna i profesjonalna krytyka baj de łej.
Sam wstawiłeś nieszczególne foty asekurując się, że to byle jakie- więc nie wiem na cholerę one w ogóle ;-D
asexualna
asexualna
  25 czerwca 2012
joker4444
joker4444: wrzucę coś ze spaceru po berlinie:

Podobają mi się te ujęcia, pan trzymający flagę DDR najlepszy.
Kameleon
Kameleon
  25 czerwca 2012

Czyjeś...

LuznyGosc
LuznyGosc
  25 czerwca 2012

Marne te zdjecia oscaro.

oscaro
oscaro
  26 czerwca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wiem czy to zdjęcie nie wyglądałoby lepiej w poziomie, bo przestrzeń u dołu jest za duża, panienki na pewno tam jeszcze stały z boczku.

Nie wyglądałoby, tam na dole w rzeczywistości był części ciała osób które wpychały się pod kadr. Robione kitem jak dobrze pamiętam, więc i jakość jest bardzo słaba plus kompresja picassy.

Konto usunięte
Konto usunięte: To jest zdjęcie, które zwykły słuchacz koncertu może wykonać, nuda. Dobrze przynajmniej, że nie wyszło tak ohydne ziarno jak na poprzednim (czy to kompresja w paincie, bo już sama się pogubiłam)

I ja tam byłem jako zwykły słuchacz koncertu. Nie miałem lamp swoich ani też niczego innego niż kit i lampa analogowa. :) Tyle można zarzucić temu zdjęciu jeśli chodzi o wykonanie a ty się czepiłaś tematu. :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Tutaj najgorsza kompozycja, sufitu zdecytowanie za dużo, przygniata jakby tego człeka kimkolwiek on jest, a to chyba on miał być dominantą. Pominę fakt, że kompozycją można się bawić na wszelakie sposoby, a na wszystkich trzech zdjęciach przedstawionych u Ciebie jest ona centralna w mniejszym lub większym stopniu.

Sufit byl w lampach, jarzeniówkach jak dobrze pamiętam i coś tam jeszcze było przywieszone ale nie na całym suficie. :) Robione 50 1.8 na koncercie tego Pana. :) bez lamp bez ustawiania. :) Za to z laserami neonami dymem i masą upierdliwych typów którzy skakali. Co do centralnego tematu to racja wtedy głównie strzelałem zdjęcia w tym typie co było nudne. Niemniej jednak jak na zdjęci nr 3k w pierwszym lustrze wygląda zdecydowanie ciekawiej niż jakiś mętny pstryk pola ze szronem. :)
asexualna
asexualna
  26 czerwca 2012
oscaro
oscaro: Tyle można zarzucić temu zdjęciu jeśli chodzi o wykonanie a ty się czepiłaś tematu. :)

Nie chciało mi się rozdrabniać, mogłam napisać, że jest po prostu "gówniane", ale nie chciałam.
Ciekawi mnie po co wstawiasz zdjęcia, którym tyle można zarzucić i jeszcze sam o tym piszesz : )

oscaro
oscaro: Sufit byl w lampach, jarzeniówkach jak dobrze pamiętam i coś tam jeszcze było przywieszone ale nie na całym suficie. :) Robione 50 1.8 na koncercie tego Pana. :)

Zaiste ekscytujące. Już ja ciekawsze zdjecia zrobiłam zwykłą cyfrówką w gimnazjum na koncercie punkowym.

oscaro
oscaro: Niemniej jednak jak na zdjęci nr 3k w pierwszym lustrze wygląda zdecydowanie ciekawiej niż jakiś mętny pstryk pola ze szronem. :)

Polemizowałabym, ale ok. Nie ja w tym towarzystwie uważam się za specjalistkę :D
asexualna
asexualna
  26 czerwca 2012
oscaro
oscaro: oscaro

PS: Poza tym powątpiewam w Twój gust. Zachwycałeś się kubkiem, na którym cień układał się w serduszko. Przecież to kicz nad kiczem, kyrie eleison.
oscaro
oscaro
  26 czerwca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ciekawi mnie po co wstawiasz zdjęcia, którym tyle można zarzucić i jeszcze sam o tym piszesz : )

Proste, nawet ja umiem przyjąć krytykę. :) Kolejna sprawa miałem nadzieję ze jednak wytkniecie błędy natury technicznej w taki oczywistych pstrykach, a jedyne co dostałem to leczenie chorej ambicji po tym jak skrytykowałem Twoje pstryki. ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Zaiste ekscytujące. Już ja ciekawsze zdjecia zrobiłam zwykłą cyfrówką w gimnazjum na koncercie punkowym.

Jeśli są równie dobre jak te poprzednie które wstawiłaś to broń Cie panie boże abyś nam je pokazywała. ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: PS: Poza tym powątpiewam w Twój gust. Zachwycałeś się kubkiem, na którym cień układał się w serduszko. Przecież to kicz nad kiczem, kyrie eleison.

Już Ci wyjaśniam. Obecnie uczę się właśnie tego jak to nazwałaś kiczu. To własnie sprzedaje się w fotografii reklamowej. Ponieważ ma wyraz kolor i temat który trafia w pewną grupę docelową.