Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 315 z 524
Ale mówisz teraz o pełnej klatce prawda?:)
Bo tak się składa ze zapinałem tamrona 70-200 2.8 do 7d i 500d i dużej różnicy nie widziałem. :) Przy pełnej klatce tak. Widać było.
Tak ale za pewne z dobrym światłem bo tak naprawdę jeśli opanuje się grę światła i cienia to można działać cuda nawet kitem ale to już inna bajka :)
Do zadowalającej jakości wystarczy 5mpix na odpowiedniej matrycy nie mówię tu o kompaktach. A co do jakości to zazwyczaj wymagana jest przy zdjęciach o dużych rozdzielczościach które idą do wydruku na plakaty lub te na których znaczenie maja zwłaszcza szczegóły które potem łatwiej obrabiać.
oczywiście o pełną klatkę chodzi, ale tez mogę powiedzieć ze jak założę na 500D 17-40 L to różnicy nie widzę pomiędzy 18-55 kit (oba na 18mm)
wiec moje zdaniem szkło nie jest ważniejsze od puszki jak to się mówi, lecz ważne jest dopasować szkło do puszki według potrzeb
Co do tego kita to on jest sensowny pomiędzy 18 a 22 przekręć elke na 35 i kita na 35:) i jestem przekonany ze zobaczysz różnicę. )chociaż tej elki nie trzymałem w rękach.
Ja powiem Ci przekręciłem do 500 75-300 i 70-200 tamrona 2.8 skręciłem to na f 7 i zrobilem zdjęcie tego samego miejsca. 75-300 w cenie 500zł i 70-200 2.8 w cenie 2.5tys
I powiem CI ze ten za 500zł nie ma nawet co startować do tej za 2.5. :)
Wiadomo jak ktoś ma zrobić dobre zdjęcie kitem, to zrobi to tym obiektywem. Przecież i tak prezentowane zdjęcie przeważnie jest 2-3X zmniejszone. Więc szczegóły nie są aż tak bardzo widoczne. Ale jednak dobre denko bardzo mi ułatwia pracę ze zdjęciami.
A propos, ze tak spytam
Pusiłem tego tamrona w sprzedaż.
Zastanawiam się nad kupnem go znowu (bo sprzedałem z zyskiem) ale nie wiem czy nie lepsza sigma (70-200/2.8).
1 dłoń wyszla nienaturalnie i wyglada jakby "brudna"
2 ok jakby jeszcze inaczej spojrzala nie tak w gore lepiej by bylo a i zmarszczek na czole by to nie spowodowało
Ogólnie na plus jak nie Twoje :p
@Dolny:
Na tym drugim nie wiem po co kadrowałeś na jej plecy i zadek a wystarczyło by skierować aparat w stronę lewej dłoni którą tutaj uciąłeś :)
Modelka oK :)