Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
spioch
spioch
  3 września 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: sam przyznaj, że ktoś kto ma zdolności to ze zwykłym aparatem nic nie zdziała :)

Ja już dzisiaj powiedziałem że tacy ludzie jak ona się nie zmieniają ...

FLO sorry że wyciągnąłem Twoje prace ale przypomniało mi się to jak mówiłaś że jeszcze z rok temu to i Twoje były słabe i o ile pamiętam to miałaś D40X

Czyli do wiadomości Pani Poike Aparat AMATORSKI !!

Jakby te zdjęcia były robione najnowszym "dMarkiem" to co by było w nich innego ?
Lepsza Głębia, i jakość a co poza tym ? No właśnie nic.

Bo zdjęcia mają klimat i świetnie łapią moment. Równie dobrze mogłyby być zrobione komórką . Więc nie pierdziel jakiś smutów o sprzęcie ...

To by było dla Ciebie nieostre

To za ciemne i nic nie widać

Wyprane kolory itp itd.

Nie pogrążaj się już Kobieto i nie prowokuj bo marnie Ci to idzie.
poike
poike
  3 września 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie pogrążaj się już Kobieto i nie prowokuj bo marnie Ci to idzie.

nie jesteś dla mnie autorytetem, przed którym muszę bić pokłony, wybaczy :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Czyli do wiadomości Pani Poike Aparat AMATORSKI !!

co kto lubi :) ja lubię ostre zdjęcia, a nie mydło, w dodatku ładną bogatą kolorystykę, ciekawe kadry
wakeup33
wakeup33
  3 września 2010

śmiech mnie ogarnia jak to czytam
miedzy zdjeciem(fotką) a fotografią jest różnica i fotografię może zrobić amator byle goownem. nie sztuka jest miec dobry sprzet, wykonac milion zdjec i wybrac najlepsze :]

spioch
spioch
  3 września 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: co kto lubi :) ja lubię ostre zdjęcia, a nie mydło, w dodatku ładną bogatą kolorystykę, ciekawe kadry

Czyli jesteś tzw Konsumentem :) czyli nieważne jakie to zdjęcie ważne że zrobione "Mojom nowom Lustszankom która jezd sóper bo ma Tyle rósznych trybuf i pińcet megapikselów"

Co do tych zdjeć wyżej ...

Mohamed Abed, terytoria Palestyny. 3 nagroda w kategorii Z miejsca zdarzenia - reportaż. Na zdjęciu: atak na strefę Gazy, styczeń 2009. Fot. East News

Pietro Masturzo, Włochy. Najlepsze zdjęcie roku 2009 i 1 nagroda w kategorii ludzie i wydarzenia - reportaż. Na zdjęciu: krzyczące kobiety na dachu budynku w Teheranie. Fot. East News

Walter Astrada, Argentyna. 1 nagroda w kategorii Z miejsca zdarzenia - reportaż. Na zdjęciu: masakra na Madagaskarze. Fot. East News

No ale co tam Poike by powiedziała że to słabe zdjęcia a jurorzy się nie znają :woot::crylol:
poike
poike
  3 września 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Co do tych zdjeć wyżej ...

mówiłam ogólnie, a nie o tych zdjęciach :ziew:

Konto usunięte
Konto usunięte: Czyli jesteś tzw Konsumentem :) czyli nieważne jakie to zdjęcie ważne że zrobione "Mojom nowom Lustszankom która jezd sóper bo ma Tyle rósznych trybuf i pińcet megapikselów"

wmawiaj sobie dalej :)
spioch
spioch
  3 września 2010

To ja teraz ładnie pozdrawiam POZYTYWNIE OBIEKTYWNYCH ludzi z tego forum.
Życzę udanych zdjęć i dobrego światła
:piwo:

Ostatni post 2012 :bye::lol:

Poike i Fieske też pozdrawiam :cenzura: :fuck2:
poike
poike
  3 września 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Ostatni post 2012

nie gada tyle, tylko kasuje konto :D
spioch
spioch
  3 września 2010

O jeszcze Oskar się zapodział

pijana
pijana
  3 września 2010

@spioch
Dzięki, że znalazłam się w tym elitarnym gronie :)
Życzę inspiracji ! :-) :piwo:

joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  4 września 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: sam przyznaj, że ktoś kto ma zdolności to ze zwykłym aparatem nic nie zdziała :)

niestety musze sie nie zgodzic sa ograniczenia to oczywiste ale jkie one sa czy dobre foto to zero szumow i centymetrowa GO....imo nie nie chce tu ponawiac linkow ktore kiedys juz tam dawalem bo moze i wygasly ale serio da sie aparatem za 500pln zrobic dobre foto :)
oskar
oskar
  4 września 2010

Ograniczenia?
Wiadomo jakieś są, w zależności ile wydamy na aparat tych ograniczeń będzie mniej. Ale widziałem zdjęcia robione aparatem za 1tys które z przykrością muszę stwierdzić biły moje o głowę. Więc aparat jasne, pewne ograniczenia daje, ale obecne oprogramowanie trochę wiedzy i co najważniejsze wyczucie potrafi zdziałać cuda.
Na 1x widziałem pare zdjęć robionych aparatem które ja posiadam. Każde z nich biło wszystkie zdjęcia zebrane razem które zrobiłem. :> Może kiedyś mi się uda zrobić coś takiego. :)

Konto usunięte
Konto usunięte: co kto lubi :) ja lubię ostre zdjęcia, a nie mydło, w dodatku ładną bogatą kolorystykę, ciekawe kadry

Widzisz, w fotografii moja droga nie chodzi tylko o zdjęcia cukierkowe modelki która będzie przyjmowała pewną pozę która pewnie zapożyczysz od kogoś. Wiadomo taka fotografia też jest okey, ale nie zrobisz czegoś co już kiedyś nie było zrobione.
CO do fotografii która wrzucił śpioch to zaufaj mi, to jest mistrzostwo świata. Bardzo fajne zdjęcia reporterskie. Takich zdjęć są w większości przypadków jedyne w swoim rodzaju. :) I wymagają sporo odwagi. :)

Konto usunięte
Konto usunięte: O jeszcze Oskar się zapodział

Fajnie ze o mnie pamiętałeś. :)I szkoda ze znikasz:( Przemyśl jeszcze raz swoja decyzje. :)
HandOfFate
HandOfFate
  4 września 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: To ja teraz ładnie pozdrawiam POZYTYWNIE OBIEKTYWNYCH ludzi z tego forum. Życzę udanych zdjęć i dobrego światła Ostatni post 2012

Dzieki, 3maj sie cieplo.
Szkoda ze sobie idziesz bo normalnych ludzi ubywa, a egocentrycznych rozkapryszonych dzieci przybywa. no ale coz, widocznie tak ma byc :)

...a co do kolezanki "poike" i jej podobnych, szkoda sensu, zapalu i wysilku ;]

No wiec jeszcze raz, milo bylo "poznac", wszystkiego dobrego!
HOTAIR83
HOTAIR83
  4 września 2010

Puszka to nawet nie połowa sukcesu grunt to dobry słoik i odrobina twórczości.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ostatni post 2012

A jednak przedostatni :ninja: :)
joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  4 września 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Puszka to nawet nie połowa sukcesu grunt to dobry słoik i odrobina twórczości.

ja bym raczej zmienil kolejnosc i wplyw tworcy postawil na miejscu pierwszym a potem szkło....
naprawde widzialem bardzo dobre zdjecia zrobione kitem
razotka
razotka
  4 września 2010
SergiuszM
SergiuszM:

Nie wiem czemu ale GO na trzecim jakoś mnie "odstrasza". A i wineta na portrecie nie jest zbyt duża? Krajobrazy oczywiście na 6 z +! :-)
Konto usunięte

Z tym to się akurat kompletnie nie zgadzam... Tak jak tancerz nie potrzebuje najlepszego obuwia by dobrze zatańczyć, tak i fotograf nie potrzebuje od razu lustrzanki by zrobić świetne ujęcia.