Psychik
Reputacja: 82 | BluzgometrTM: 106
Psychik
  14 lutego 2016 (pierwszy post)

Tego posta piszę w imieniu WSZYSTKICH założycieli grup oraz klanowiczy którzy udzielają się w grupach i chcą aby zostały ożywione.

d83dde0c

Grupy dla nas są czymś więcej niż tylko grupa powiązana podobnymi zainteresowaniami. W naszych grupach "tętni życiem"- można nawiązać nowe znajomości wirtualne ale też i w realu- ponieważ część z nas dzięki grupom spotkała się osobiście. Rodzi się przyjaźń i znajomość na lata ponieważ każdy zna się już tutaj kilka dobrych lat. Rozmawiamy na różne tematy , wymieniamy się doświadczeniami swoimi, spędzamy tu miło czas odrywając się na chwile od swojego życia - relaksujemy się.

d83dde0a

Dlatego chcemy zmian! Zmian które uatrakcyjnią nasze grupy- ponieważ powoli zanikają stają się mniej popularne i chcemy temu zapobiec.Zmiany które byśmy chcieli:
1. RUCHOME AVATARY wraz z opisem klanu , avatar jest wizytówką grupy chcemy powrotu tej funkcji.
2. WYRÓŻNIENIE GRUP-
była to ciekawa opcja pokazania grup /zareklamowania / zdobycia większej ekipy.
3.WIECEJ KOLORÓW W EDYTORZE BLOGA-
jest mały wybór kolorów i beznadziejny -obecnie. Niech wróci większa ilość jak była kiedyś .
4.INFORMATOR -
która będzie znajdować się pod nazwą grupy i założycielka będzie mogła wpisać tam ważną informację. Będzie ona przykuwała uwagę Wszystkich zapisanych Klanowiczy na pewno która codziennie będzie można edytować.
5. ZAPRASZANIE DO GRUPY POPRZEZ -
"zaproś do grup" czyli wprowadzenie nowej opcji np przy opcji gdzie mamy napisz wiadomość itd. Oczywiście z limitem tylko jakimś sensownym. Z takiej opcji mogłaby korzystać tylko ADMIN KLANU. Po kliknięciu automatycznie wysyłana była by taka wiadomość o zaproszeniu do grupy. Zmniejszyło by to SPAM.

d83dde03 d83dde0a

Zmiany na pewno odratują grupy i wrócą na swój tor tak jak kiedyś.
Liczymy na pozytywne rozpatrzenie naszej prośby .
Zapraszam wszystkich do wypowiedzi i uzasadniania .
Napiszcie czym dla Was są grupy - pokażmy że są dla nas ważne-a nie jakieś tam średnie czy łączenie w pary itp.

IIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIII
  15 lutego 2016

1. Zdecydowanie na tak! Nie wiem co komus przeszkadzaly ruchome avatary ale fajnie by bylo gdyby wrocily na starych zasadach :)
2. Jest to pomysl ok. Choc dla mnie nie jest taki konieczny jak inne - mimo to jestem na tak, bo wiem ze inne zalozycielki z checia z tego korzystaly.
3. Zgadzam sie, obecne kolory sa co najmniej slabe. Ale da sie to obejsc i chyba nawet na lepsze nam to wyszlo niz w poprzednim edytorze, gdzie aby dodac niestandardowy kolor spoza palety naprawde trzeba bylo sie nameczyc by odnalezc prawidlowy wiersz w zrodle dokumentu.

4. Zdecydowanie na tak, bo sama wymyslilam xd fajnie by bylo gdyby powstala taka belka w grupie - tuz pod belka z albumami i podpisami- gdzie Admini mogliby dodawac krotka informacje (ograniczona ilosc znakow) a ktora ukazywalaby sie ba kazdej stronie

5. Ta funkcja byla spokk. Jedno klikniecie i zapraszalo sie znajomych. Chce!

I do tego przypominam o innych pomyslach i prosbach ktore w innym poscie zostaly przeze mnie zaproppnowane, mianowicie:
- widoczny limit znakow w komentarzach lub automatyczna blokada pisanja tekstu po wyczerpaniu max ilosci znakow. Nie bylo by sytuacji ze komentarz zostaje uciety...

- dodawanie komentarzy za pomoca Entera ;)

Tyle ode mnie. Mam nadzieje ze FT rozpatrza PONOWNE prosby osob ktore udzielaja sie w grupach i nie przedstawiaja durnot a cos uzytecznego z naszego punktu widzenia!

kategoryczna
kategoryczna
  15 lutego 2016

Jestem jak najbardziej na tak za tymi zmianami. Wcześniej dużo różnych opcji było dawane na grupy etc. Teraz praktycznie żadnych możliwości nie ma, a jak już są to są naprawde bez sensu. Nie rozumiem własnie tego, dlaczego fotka zlikwidowała ruchome avatary, właśnie one jeszcze bardziej przyciągają kogos do danej grupy ;) Tak samo paleta przy pisaniu blogów, komu to przeszkadzało, po co te ograniczenia. Niech się nie skupia uwagi na jednym tylko na wszystkim co na fotce istnieje, a grupy poszły w niepamięc i jest teraz tak jak jest, więc ja jestem JAK NAJBARDZIEJ ZA ABY WSZYSTKIE PROPOZYCJE KTÓRE PODAŁA PSYCHIK POWRÓCIŁY,

gfh
gfh
  15 lutego 2016

ja zgadzam się z wszystkimi punktami które podała Psychik i też chce poprzeć propozycje dodane przez IIIIIIIIIIIIIIIIII

IIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIII: - widoczny limit znakow w komentarzach lub automatyczna blokada pisanja tekstu po wyczerpaniu max ilosci znakow. Nie bylo by sytuacji ze komentarz zostaje uciety... - dodawanie komentarzy za pomoca Entera ;)
RapowaNutkax33
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 187
RapowaNutkax33
  15 lutego 2016

Jestem za aby powróciły wszystkie propozycje podane przez Psychiki. Grupy dał wielu osób są czymś bardzo ważnym. Jak pewnie zauważyliście jest wiele grup które zostały założone x lat temu,i są do tej pory. Nie rozumiem.dlaczego fotka wycofała ruchome avatarze,które tak naprawdę były super pomysłem. Bardziej przyciągały do grupy;). Jeżeli chodzi o blogi? Osobiście na fotkę Wchodzę tylko i wyłącznie z telefonu. Edytor który był kiedyś naprawdę był o wiele lepszy,miał więcej kolorów i różnych funkcji. Edytor teraz? Beznadziejny. JESZCZE EAZ JEATEM ZA TYM ABY TO WSZYSTKO POWRÓCIŁO!.

SelcouthMe
SelcouthMe
  15 lutego 2016

Popieram w 100%! Mogłaby jeszcze wrócić opcja wstawiania emotek typu :rock: :crylol: itd. przy pisaniu blogów, bardzo praktyczna sprawa ;) Grupy są dla Nas ważne, ponieważ tak jak napisała Psychik pozwalają Nam nawiązać znajomości z ludźmi równie pokręconymi jak my - znajomości które się nie ucinają, wręcz przeciwnie, trwają przez wiele lat. Grupy są dla Nas odskocznią od rzeczywistości, rozrywką w czystej postaci ;) Jestem prawie pewna, że duża część wirtualnych znajomości, które powstały przez fotkę zostały zawarte w grupach, a nie przy np. opcji tak/nie. Jestem ZA pomysłami Dziewczyn! :)

DiablicaAniola
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 12
DiablicaAniola
  15 lutego 2016

Ja również zgadzam się z koleżankami, które wypowiedziały się wyżej. Uważam, że przywrócenie emotek byłoby świetną sprawą. Pomaga to, a przy okazji urozmaica napisane blogi d83dde0a Informator? Też świetna sprawa i wydaję się dość istotna.

jagooda97
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
jagooda97
  15 lutego 2016

Zgadzam się z wypowiedziami wyżej! :) Jestem za wszystkimi zmianami!

OooXkoteczekXooO
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 1129
OooXkoteczekXooO
  15 lutego 2016

Zgadzam się z dziewczynami które wypowiadały się wyżej. Jedynie co bym zmieniała to punkt 5 "zapraszanie do grupy poprzez"- zmieniłabym tylko żeby nie tylko adminka mołla zapraszać ale moderatorzy też.

Ewela775
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 380
Ewela775
  15 lutego 2016

jak najbardziej popieram te zmiany i jestem za nimi, to na pewno by pozytywniej wpłynelo na grupy i uatrakcyjniło, aczkolwiek właśnie ten punkt 5 bym zmodyfikowała poszerzajac go o moderatorów, jesli chodzi o reszte nie mam zastrzeżeń i jesteś za tym.

Meeeeeery
Meeeeeery
  15 lutego 2016

Zgadzam się z propozycjami Psychik popieram też propozycje podane przez IIIIIIIIIIIIIIIIII . Dużo osób ma konto na fotce założone tylko dlatego żeby udzielać się w grupach ja również należę do tych osób , więc może czas pomyśleć o takich osobach i zrobić coś dla nich .

Galaktyczny1977
Galaktyczny1977
  15 lutego 2016

także zgadzam się z tymi postulatami...

yutrzejsza
yutrzejsza
  15 lutego 2016

No dokladnie, grupa to dobra sprawa, nie tylko ze wzgledu na znajomosci ale tez rozrywke, czasami posiedzenie w grupie jest lepsze niz pojscie na dyskoteke. Tylko wlasnie brakuje paru rzeczy aby bylo bardzo dobrze, nie tylko dobrze i te zmiany co zaproponowala autorka postu sprawia, ze bedzie tak.
1. Jak najbardziej! Takie awatary zdecydowanie lepiej wygladaja niz te zwykle. Dziewczyny ktore je wykonuja, owszem ladnie wygladaja, ale juz nie tak jak ruchome i jest mniejsze pole do popisu - dziewczyny musza poglowkowac niestety z napisami, ktore sa w modzie.
2/ 5. Mi w tych kwestiach obojetnie choc to tez jest potrzebne, ale po prostu aby bylo po prostu cos na wypromowanie grup!Chcemy jeszcze wiecej ludzi poznawac, przeciez to takie wartosciowe, wspaniale, a nie ma szans skoro do nikogo te grupy nie docieraja. Ranking grup to troche za malo, zwlaszcza ze na niebieskim pasku nie ma grup.
3. Tak tak tak! Juz mialam poruszac ten temat w wakacje, ze nowy edytor jest straszny. Odstepy, czcionki, kolory, nawet rozmiar czcionek... co to ma byc JEDNO WIELKIE OGRANICZENIE dla uzytkownikow, ale dobra - niech chociaz wroca kolory, juz bez wiekszych wymagan. Ja osobiscie lubie bawic sie kolorami, pisac oryginalne blogi ale tak maly wybor mi na to nie pozwala. Czesto nawet koloru nie moge znalezc aby pasowal mi do obrazka. Ogolnie do teraz nie wiem co chcieliscie zyskac zmiana edytora.
4. Mi osobiscie jest to obojetne bo nie jestem zalozycielka ale skoro CHCA ZALOZYCIELKI KTORE PROWADZA GRUPY KUPE LAT to moze faktycznie to jest istotne?

elcia1988
elcia1988
  15 lutego 2016
Zdecydowanie wszystkie te pomysły są potrzebne i bardzo pomogłyby w prowadzeniu oraz rozwijaniu grupy... Jakby nie patrzeć, właśnie dzięki grupom sporo osób się poznało, zaprzyjaźniło i nie tylko. tak więc jestem ZA
TakenFreedom
TakenFreedom
  15 lutego 2016

Jestem ZA!
Tylko trzeba bardziej rozruszać tą sprawę. Ja ten post zareklamowałam w mojej grupie.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.