Psychik
Reputacja: 82 | BluzgometrTM: 106
Psychik
  14 lutego 2016 (pierwszy post)

Tego posta piszę w imieniu WSZYSTKICH założycieli grup oraz klanowiczy którzy udzielają się w grupach i chcą aby zostały ożywione.

d83dde0c

Grupy dla nas są czymś więcej niż tylko grupa powiązana podobnymi zainteresowaniami. W naszych grupach "tętni życiem"- można nawiązać nowe znajomości wirtualne ale też i w realu- ponieważ część z nas dzięki grupom spotkała się osobiście. Rodzi się przyjaźń i znajomość na lata ponieważ każdy zna się już tutaj kilka dobrych lat. Rozmawiamy na różne tematy , wymieniamy się doświadczeniami swoimi, spędzamy tu miło czas odrywając się na chwile od swojego życia - relaksujemy się.

d83dde0a

Dlatego chcemy zmian! Zmian które uatrakcyjnią nasze grupy- ponieważ powoli zanikają stają się mniej popularne i chcemy temu zapobiec.Zmiany które byśmy chcieli:
1. RUCHOME AVATARY wraz z opisem klanu , avatar jest wizytówką grupy chcemy powrotu tej funkcji.
2. WYRÓŻNIENIE GRUP-
była to ciekawa opcja pokazania grup /zareklamowania / zdobycia większej ekipy.
3.WIECEJ KOLORÓW W EDYTORZE BLOGA-
jest mały wybór kolorów i beznadziejny -obecnie. Niech wróci większa ilość jak była kiedyś .
4.INFORMATOR -
która będzie znajdować się pod nazwą grupy i założycielka będzie mogła wpisać tam ważną informację. Będzie ona przykuwała uwagę Wszystkich zapisanych Klanowiczy na pewno która codziennie będzie można edytować.
5. ZAPRASZANIE DO GRUPY POPRZEZ -
"zaproś do grup" czyli wprowadzenie nowej opcji np przy opcji gdzie mamy napisz wiadomość itd. Oczywiście z limitem tylko jakimś sensownym. Z takiej opcji mogłaby korzystać tylko ADMIN KLANU. Po kliknięciu automatycznie wysyłana była by taka wiadomość o zaproszeniu do grupy. Zmniejszyło by to SPAM.

d83dde03 d83dde0a

Zmiany na pewno odratują grupy i wrócą na swój tor tak jak kiedyś.
Liczymy na pozytywne rozpatrzenie naszej prośby .
Zapraszam wszystkich do wypowiedzi i uzasadniania .
Napiszcie czym dla Was są grupy - pokażmy że są dla nas ważne-a nie jakieś tam średnie czy łączenie w pary itp.

Kasemar
Kasemar
  16 lutego 2016

Popieram wszystkie pomysły wymienione wyzej

vvesolaa
vvesolaa
  16 lutego 2016
rani15
rani15: widze że tu gonią za reklamą i wyimaginowaną chęcią gadżetów jestem przeciw nie z racji mojego wieku tylko po co te gadżety chyba tylko po to żeby błyszczeć na zewnątrz

Pan chyba nie należy do żadnej grupy, skoro tak twierdzi.
rani15
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
rani15
  16 lutego 2016

należe do paru grup tu chodzi o ot żeby uczestnicy byli aktywni sami z siebie a nie tylko byli z powodu że grupa błyszczy na zewnątrz

UpijSieQubusiem
UpijSieQubusiem
  16 lutego 2016

Popieram pomysły Psychik i IIIIIIIIIIIIIIIIII .
Prowadzę swoją Grupę od 5 lat i z roku na rok zauważyłam, że Grupy odstawiliście na dalszy tor i strasznie ukróciliście nam funkcje. Zdecydowanie te pomysły pomogłyby nam ożywić Grupy.

GlowingStarx3
GlowingStarx3
  16 lutego 2016

1. Jak najbardziej się zgadzam z jedynką. Nie wiem dlaczego komuś przeszkadzały ruchome avatary, jest to wizytówka grup i to one także w jakimś stopniu zachęcają osoby do dołączenia do grupy, to oni jeszcze zmieniają. Jestem jak najbardziej za przywróceniam ruchomych avatarów, fajna sprawa z nimi była :) Wyglądały bardzo ciekawie :)
2. Za dwójką także jestem, wiaodmo słabsze grupy, miały okazję się wybić i pokazać, że one także istnieją :)a takie reklamowanie grup dobrze wypływa na rozwój i na ilość osób :)
3. Zgadzam się, kolory która są w połowie nie nadają się do używania, ponieważ są bardzo mało widoczne i nie wyglądają zbyt estetycznie w blogu;/ O wiele większy wybór kolorow powinien być i zwłaszcza ciepłych i miłych dla oka :)
4. jak najbardziej jestem za tym informatorem, przynajmniej nie będzie trzeba tego pisać/kopiować milion razy, tylko będzie na widoku :) super pomysł, ułatwiłoby to bardzo zadanie Adminom grupy i wszystkim klanowiczom :)
5. też super pomysł, teraz specjalnie trzeba wykupić gwiazdę, aby mieć możliwość wysłania większej ilości zaproszeń do grupy i to trzeba jeszcze uważać aby nie było to brane jako spam, co trudno z tym. Wielkie ułatwienie by było i oczywiście mógłby być jakiś limit dzienny bądź tygodniowy :)

xChocolatteShatex
xChocolatteShatex
  16 lutego 2016

Oczywiście jestem również za tym :) te zmiany były bardzo dobre :) Grupy są najlepsze i można na prawdę się zaprzyjaźnić z osobami :)

Avatar użytkownika RedxGirlRedxGirl
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 202
RedxGirl
  16 lutego 2016
d83ddc4d Zgadzam się w 100 % ! ze moze sie to przydać w grupie ! jestem za ! :D
gfh
gfh
  16 lutego 2016
IIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIII: Ja nadal podbijam moja propozcyje z widocznym limitem znaków/automatyczna blokada przy komentarzach oraz dodawanie komentarzy przy użyciu ENTERa

to też by ułatwiło życie. ;) bo czasem pisze komentarz odświeżam strone a tam pół komentarza nie ma bo ucieło ;/
gfh
gfh
  16 lutego 2016
rani15
rani15: należe do paru grup tu chodzi o ot żeby uczestnicy byli aktywni sami z siebie a nie tylko byli z powodu że grupa błyszczy na zewnątrz

ale żeby zachęcić do zapisania się i żeby każdy sam z siebie chciał się udzielać trzeba grupy zarekamować bo jak teraz ktoś ma trafić do grupy skoro nie ma możliwości jej pokazania?
rani15
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
rani15
  16 lutego 2016

wiesz może się tak zdażyć że większość co tu się zapisze to z powodu że tak błyszczy gadżetami i jest cool być w takiej grupie

DelikatneSerce
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 6
DelikatneSerce
  16 lutego 2016

zdecydowanie jestem za pomyslami co napisaly dziewczyny i paulina one sa potrzebne

gfh
gfh
  16 lutego 2016

no tutaj się z Tobą nie zgodze bo nawet jesli grupa ślicznie wygląda nie znaczy ze wewnątrz ma coś sensownego do pokazania. ;)

ale obecnie jak ktos sie nie udziela w grupach to nawet nie ma mozliwosci ich przejrzenia bo nawet nie ma ich na pasku tylko na dole strony gdzie pewnie nikt nie zagląda.. Wiec promowanie grup będzie fajną opcja. :)

Psychik
Psychik
  16 lutego 2016

Rani15 nie zgadzam się z Tobą. Tu nie chodzi o jakieś błyszczenie.

To są dla nas udogodnienia. Tak jak inni chcą jakieś zmiany na profilu czy na forum tak my chcemy zmiany w grupach .

Te zmiany są potrzebne... bo grupy ucichly mało kto o nich pamięta a nowi nie wiedzą że nawet są. ..

yutrzejsza
yutrzejsza
  17 lutego 2016

Dokladnie, jak mowia dziewczyny. Poza tym niech fotka sobie sama porowna ile osob wchodzi na czat, a ile udziela sie w grupach. Na pewno bedzie roznica. Bo czat jest na pasku a grupy to juz nie.

Psychik
Psychik
  17 lutego 2016
rani15
rani15: wiesz może się tak zdażyć że większość co tu się zapisze to z powodu że tak błyszczy gadżetami i jest cool być w takiej grupie

myśle że użycie słowa gadżety to przesada :P

Jakie gadżety w ogóle to zwykłe udogodnienia /zmiany które ułatwią rozwiniecie grupy/ które pomogą grupom zaistnieć ....
OPIS JEST ZACHĘTĄ do zapisania się do grupy .... Najważniejsze jest to co jest napisane o grupie tam /czego można się w niej spodziewać. Wątpie ze ktoś patrzy na jakieś jak to nazwałeś" błyskotki".
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.