Reputacja: -46 |
BluzgometrTM: 13
RexMundi
28 Marzo 2011 (pierwszy post)
Przegląd wydarzeń z europejskich lig
...Ignorance is bliss...
egze
7 Mayo 2011
St. Pauli w sumie samo się prosiło o jeszcze większą ilość bramek. Połowa bramek po kuriozalnych błędach obrony i bramkarza. W sumie mecz prowadzony w atmosferze pikniku, na początku wielkie pożegnanie Holgera Stanislawskiego, który po sezonie odchodzi do Hoffenheim, potem bardzo ślamazarna gra. Mam wrażenie, że Gomez, który ustrzelił hat tricka miał dzisiaj słabszy dzień. Gdyby był w optymalnej dyspozycji Bayern spokojnie osiągnąłby dwucyfrowy wynik.
Bardzo ciekawa reszta wyników w Bundeslidze. Poległy BVB i Bayer. Porażka tej drugiej ekipy oznacza, że gracze z Monachium mogą jeszcze wyprzedzić Leverkusen (które jest znane z fatalnej gry w końcówkach sezonu). Eintracht przegrał u siebie z Koeln i przesunął się na miejsce spadkowe, wygrało Gladbach z tak wychwalanym przeze mnie Marco Reusem, który już niedługo powinien zasilić Borussię Dortmund lub Bayern (do BVB podobno już na sto procent przechodzi młody Gundogan z Norymbergi, w miejsce Nuriego Sahina, który podobno dogadany jest z Realem Madryt). Przegrał też Wolfsburg, ale dobry bilans bramkowy sprawia, że Wilki nie są w dramatycznej sytuacji. St. Pauli po dzisiejszej porażce definitywnie spadło. Hannover, który przegrał w Stuttgarcie też już może myśleć tylko o LE.
Na pewno w ostatniej kolejce ciekawie będzie w walce o utrzymanie/miejsce barażowe. W sumie zachwycam się ostatnio Gladbach, więc chciałbym by ta ekipa się utrzymała, Wolfsburg zagrał w barażach, a fatalny wiosną Frankfurt spadł (dzisiejszy rezerwowy skład Eintrachtu to dla mnie jakieś nieporozumienie, najważniejszy mecz sezonu a Daum na ławie sadza Altintopa, Nikolova czy Meiera :zonk).
Reputacja: -1080 |
BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
8 Mayo 2011
LeonGrande: Dziewczyna Mauro Zarate (Lazio Rzym)
Gratulacje dla Milanu aż niemożliwe, że to pierwsze od 2004 roku scudetto klubu.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
FejkiemJestem
8 Mayo 2011
no to dziś piłkarski majstersztyk:
Man Utd - Chelsea :)