Earth
Earth
  26 maja 2013 (pierwszy post)
Czyli temat na dyskusje wszelakie, niekoniecznie związane ze sportem. ;-)

Otwieramy. :zabawa:
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  15 stycznia 2014
RexMundi
RexMundi: weźta se poszukajta stażystę i probelm z głowy

:D.

Eh, serio mi łapy opadają, bo nie rozumiem tego, że od listopada nie możemy znaleźć kogoś odpowiedniego na to miejsce. Ja wiem, że jest naprawdę dużo do ogarnięcia, no ale kuźwa skoro ja wszystko załapałam, no to facet z wykształceniem mechanicznym zwłaszcza powinien to ogarnąć co nie ?
:ziober2:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  15 stycznia 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Nie. Nie mogłam, bo nie miałam nic na jego obronę no. Ile razy możesz zamawiać dwumas do Octavii czo ? Za trzecim podejściem mu się udało, a tylko dlatego, że już nie było innych w zamienniku w IC. Toż ja wczoraj spędziłam niemal cały dzień na naprawianiu jego błędów mniejszych i wiekszych, no kurdę.

Co za laps, przecież ma katalogi i sprawdza po numerze VIN itd. Ale tak to jest jak w praktyce człowiek tego nie zobaczy to kupuje na oślep.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
MaqdaIena
MaqdaIena
  15 stycznia 2014
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Co za laps, przecież ma katalogi i sprawdza po numerze VIN itd. Ale tak to jest jak w praktyce człowiek tego nie zobaczy to kupuje na ośle

Jakie katalogi ? ;D. Ja robię tak: dzwonię sobie do aso i podaję tam numer VIN, a że mamy fajne układy z niemal wszystkimi w okolicy, to nie ma problemu by chłopaki mi podały numer oryginału, ten wklepuję na platformie IC i wyskakują mi zamienniki ;D.
No proste to jest na maksa. Jednakże ten ostatni magazynier nie ogarniał wrzucania części na stan i ich ściagania do zleceń... za kazdym razem jak mu mówiłam, że ma mi wprowadzić faktury to prosił bym nad nim stała i sprawdzała czy robi to dobrze, a ja po prostu nie miałam czasu by sterczeń nad jego głową pół dnia, wolałam w końcu zrobić to sama, eh.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  15 stycznia 2014
Wszystko wydaje się proste, ale chyba wasz pracodawca i tak powinien wysyłać świerzaków na jakiś tygodniowy kurs skoro tępi jak maciory w chlewie :D
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
MaqdaIena
MaqdaIena
  15 stycznia 2014
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Wszystko wydaje się proste, ale chyba wasz pracodawca i tak powinien wysyłać świerzaków na jakiś tygodniowy kurs skoro tępi jak maciory w chlewie :

Się wydaje ;D.

Gorzej jak masz do zrobienia jedną wycenę dośc powazną, na wczoraj, a co chwilę każdy z mechaników i blacharzy Ci wchodzi i mówi co im potrzebne, do tego przywieźli części z ASO, do szkodowego Ducato, faktura na ponad 20 pozycji i musisz sprawdzić czy się zgadza i czy klamoty są w dobrym stanie, do tego dzwoni któraś z nas, że musisz szybko założyć zlecenie na platformie IC, rozpisać również na wczoraj części do zleceń prywatnych, ah no i podjechał Krzychu, więc nie dośc że odbierasz kolejny towar to na dodatek wydajesz mu zwroty, a przez ten cały czas marzysz by iść sie wysikać, nadal proste ? :rotfl:.

Ale, że jaki kurs ? ? To ja uczę magazynierów, ale nie mam najzwyczajniej w świecie czasu by przez ten tydzien stać cały czas nad nimi, bo cóż warsztat cały czas żyje, więc to wszystko co napisałam wyżej musi być zrobione w danym momencie ;D.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  15 stycznia 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Gorzej jak masz do zrobienia jedną wycenę dośc powazną, na wczoraj, a co chwilę każdy z mechaników i blacharzy Ci wchodzi i mówi co im potrzebne, do tego przywieźli części z ASO, do szkodowego Ducato, faktura na ponad 20 pozycji i musisz sprawdzić czy się zgadza i czy klamoty są w dobrym stanie, do tego dzwoni któraś z nas, że musisz szybko założyć zlecenie na platformie IC, rozpisać również na wczoraj części do zleceń prywatnych, ah no i podjechał Krzychu, więc nie dośc że odbierasz kolejny towar to na dodatek wydajesz mu zwroty, a przez ten cały czas marzysz by iść sie wysikać, nadal proste ?

Co za pogoń za pieniądzem :O

Jedno jak u mnie, wszystko musi być zrobione na wczoraj.
MaqdaIena
MaqdaIena: Ale, że jaki kurs ? ? To ja uczę magazynierów, ale nie mam najzwyczajniej w świecie czasu by przez ten tydzien stać cały czas nad nimi, bo cóż warsztat cały czas żyje, więc to wszystko co napisałam wyżej musi być zrobione w danym momencie ;D.

No taki kurs żeby byli samodzielni a nie czekali na czyjąś pomoc. Do tego przydałoby się kilka godzin z psychoprofilaktyki na temat stresu w pracy :D
MaqdaIena
MaqdaIena
  15 stycznia 2014
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Co za pogoń za pieniądzem :O Jedno jak u mnie, wszystko musi być zrobione na wczoraj

Yyyy, to nie tak no ;D. Tak wyglądają obowiązki naszego magazyniera ;D. A i tak wszystkiego nie opisałam :rotfl:.

Pewnie jak wszędzie ;D.

NuTiiiiii
NuTiiiiii: No taki kurs żeby byli samodzielni a nie czekali na czyjąś pomoc. Do tego przydałoby się kilka godzin z psychoprofilaktyki na temat stresu w pracy :

Nutku, ale gdzie ten kurs ? ;D I w tydzień nikt się nie nauczy specyfiki pracy u nas ;D. No nie ma szans ;D. Co do stresu, to jest mocny, zwłaszcza dla nowych osób, sama jeszcze pamietam jak na początku sie czułam źle, bo mało co ogarniałam, gdzie i tak miałam za sobą pracę w innym warsztacie samochodowym ;D.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  15 stycznia 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Yyyy, to nie tak no ;D. Tak wyglądają obowiązki naszego magazyniera ;D. A i tak wszystkiego nie opisałam . Pewnie jak wszędzie ;D.

Dobra to ile na łapę za takie niby stresy ? :D

MaqdaIena
MaqdaIena: Nutku, ale gdzie ten kurs ? ;D I w tydzień nikt się nie nauczy specyfiki pracy u nas ;D. No nie ma szans ;D. Co do stresu, to jest mocny, zwłaszcza dla nowych osób, sama jeszcze pamietam jak na początku sie czułam źle, bo mało co ogarniałam, gdzie i tak miałam za sobą pracę w innym warsztacie samochodowym ;D.

Kuva no muszą być jakieś kursy doskonalące, skoro są na głupie sztaplarki którymi nawet dzieci jeżdżą po magazynach to musi być coś na magazyniera. A jak nie to brać stażystów po mechaniku samochodowym, chociaż nie będziesz musiała pokazywać jak odróżnić dwumas od koła :D
MaqdaIena
MaqdaIena
  15 stycznia 2014
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Dobra to ile na łapę za takie niby stresy ? :

Dużo :ziober2:.

NuTiiiiii
NuTiiiiii: Kuva no muszą być jakieś kursy doskonalące, skoro są na głupie sztaplarki którymi nawet dzieci jeżdżą po magazynach to musi być coś na magazyniera. A jak nie to brać stażystów po mechaniku samochodowym, chociaż nie będziesz musiała pokazywać jak odróżnić dwumas od koła :

Ale myślisz, że my zatrudnialismy ludzi po szkole muzycznej ? Otóż nie.
A młody mechanik, który ledwo skonczył szkołe wie mniej niż ja, taka prawda.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  15 stycznia 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Dużo

No dawaj kwotę, nie musi być Twoja tylko takiego magazyniera jak zwolniliście.

MaqdaIena
MaqdaIena: A młody mechanik, który ledwo skonczył szkołe wie mniej niż ja, taka prawda.

To już wina systemu, przecież oni na praktykach co najwyżej zmieniają żarówkę w skuterze lub Matizie a większość czasu jeżdżą na szmatach czy podają majstrowi klucz 19.
Z drugiej strony raz mi taki Jasiek wymieniał filtry i olej - kuva prawie cały dzień, gdzie mi zajmuje to maks godzinkę.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  16 stycznia 2014
na Pulsie - Demony Wojny wg Goi 261d
...Ignorance is bliss...
MaqdaIena
MaqdaIena
  16 stycznia 2014
NuTiiiiii
NuTiiiiii: No dawaj kwotę, nie musi być Twoja tylko takiego magazyniera jak zwolniliście

Ten, który pracował u nas ileś lat, który SAM ogarniał magazyn miał chyba raz więcej niż ja :rotfl:, ale pewnie dlatego, że miał dodatkowo prowizję za utarg na częściach ;D.

NuTiiiiii
NuTiiiiii: o już wina systemu, przecież oni na praktykach co najwyżej zmieniają żarówkę w skuterze lub Matizie a większość czasu jeżdżą na szmatach czy podają majstrowi klucz 19. Z drugiej strony raz mi taki Jasiek wymieniał filtry i olej - kuva prawie cały dzień, gdzie mi zajmuje to maks godzinkę

Wiesz to nie wina tych chłopaków, którzy ledwo co skonczyli samochodówkę. A i pewnie wiele zależy od tego ile dany facet ma w sobie pasji, uwielbienia dla mechaniki, oraz gdzie trafił na praktyki. Ja poznałam wielu mechaników, w różnym wieku, i doświadczenie wcale nie oznacza że ten starszy zrobi coś lepiej. W poprzednim warsztacie pracował z nami Młody, ktory naprawdę to kochał i naprawdę był magikiem, pomimo tego, że nigdy nie skonczył szkoły zawodowej, czy tam technikum.
Kolejny przykład, z miesiąc pewnie temu, zatrudnilismy mechanika, doświadczenie spore, pewnie był koło 40stki, więc poważny facet, ale jak kuźwa wrociło do nas auto po wymianie klocków i tarcz, gdzie się okazało, że on założył odwrotnie klocek :wtf:, to z miejsca został zwolniony. Bo kuźwa, ja bym dobrze załozyła klocki hamulcowe, mechanik nie może popełniać takich błędów jesu.

A w ciągu niecałej godziny dobry mechanik powinien wszystkie filtry wymienić moim zdaniem :ziober2:, o ile wszystko idzie ładnie odkręcić ;D.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  16 stycznia 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Ten, który pracował u nas ileś lat, który SAM ogarniał magazyn miał chyba raz więcej niż ja , ale pewnie dlatego, że miał dodatkowo prowizję za utarg na częściach ;D.

No nie owijaj tylko wal kwotę, chcę sprawdzić czy jest czego żałować :D
MaqdaIena
MaqdaIena: W poprzednim warsztacie pracował z nami Młody, ktory naprawdę to kochał i naprawdę był magikiem, pomimo tego, że nigdy nie skonczył szkoły zawodowej, czy tam techniku

Tak zwana smykałka do roboty :D
MaqdaIena
MaqdaIena: Kolejny przykład, z miesiąc pewnie temu, zatrudnilismy mechanika, doświadczenie spore, pewnie był koło 40stki, więc poważny facet, ale jak kuźwa wrociło do nas auto po wymianie klocków i tarcz, gdzie się okazało, że on założył odwrotnie klocek , to z miejsca został zwolniony. Bo kuźwa, ja bym dobrze załozyła klocki hamulcowe, mechanik nie może popełniać takich błędów jesu.

Ładna zaebka no, ale i najlepszy się zdarza - surowo u was się płaci za błędy :O
MaqdaIena
MaqdaIena
  16 stycznia 2014
NuTiiiiii
NuTiiiiii: No nie owijaj tylko wal kwotę, chcę sprawdzić czy jest czego żałować :

Nie ;D.

NuTiiiiii
NuTiiiiii: Ładna zaebka no, ale i najlepszy się zdarza - surowo u was się płaci za błędy :

Nie Nutku, akurat założenie odwrotnie klocka nie może się zdarzyć nikomu.
I nie można takich błędów popuszczać nowym pracownikom zwłaszcza ;D.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  16 stycznia 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Nie Nutku, akurat założenie odwrotnie klocka nie może się zdarzyć nikomu. I nie można takich błędów popuszczać nowym pracownikom zwłaszcza ;D.

To kurde niech ktoś tam nadzoruje zwłaszcza nowych i młodych.
MaqdaIena
MaqdaIena: Nie ;D

Co to za tajemnica? 3-4 koła ?!