Earth
Earth
  26 Mayo 2013 (pierwszy post)
Czyli temat na dyskusje wszelakie, niekoniecznie związane ze sportem. ;-)

Otwieramy. :zabawa:
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  14 Noviembre 2013
LeonGrande
LeonGrande: Wiem duzo, pytaj o co zechcesz, rozmowa Q no dobra, zmianiam auto, niech bedzie Audi A6 RS

Nicz nie wiesz, znam Cię ;c.
Uuuu ;D, te mam zaklepane dla siebie ;D.

Earth
Earth: Podkreśliłam, że to wszystko kwestia wygody i przyzwyczajenia do "usprawnienia". Wiadomo, że gdyby tego nie było to by sobie i tak człowiek poradził. :) A też nie ukrywam uzależnienia do Internetu, niestety. :)

Eh, przykre. Nic mnie bardziej nie wkurza niż jak ktoś w towarzystwie odpala internety w komórce by pokazać coś tam, jakieś zdjęcie na fejsie, łotewa.
:ziober2:
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  14 Noviembre 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Nicz nie wiesz, znam Cię ;c. Uuuu ;D, te mam zaklepane dla siebie ;D.

Serio nikt sie nie zglasza do roboty?

do czego to doszlo, ze to pracodawca z utesknieniem wypatruje pracownika, a nie pracownik pracodawcy :rotfl:
MaqdaIena
MaqdaIena
  14 Noviembre 2013
LeonGrande
LeonGrande: Serio nikt sie nie zglasza do roboty? do czego to doszlo, ze to pracodawca z utesknieniem wypatruje pracownika, a nie pracownik pracodawc

Proszę Cię ;D. Szef dzisiaj się śmiał, że nic tylko czyta cały dzień cefałki, blisko 300 przyszło ;D.
Codziennie po kilka osób na rozmowę do nas trafia ;D.
LeonGrande
LeonGrande
  14 Noviembre 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Szef dzisiaj się śmiał, że nic tylko czyta cały dzień cefałki, blisko 300 przyszło ;D.

LOL
to jednak Poznan kryzys mocno, bezrobocie widze spore :lol:

swoja droga za uja by mi sie nie chcialo wszystkich CV czytac, losowalbym :ninja:
Reputacja: -1275 | BluzgometrTM: 17
Enkido
  14 Noviembre 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Musi wiedzieć więcej o samochodach niż ja . Na rękę dużo płacimy.

A tak konkretniej?
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
LeonGrande
LeonGrande
  14 Noviembre 2013
Enkido
Enkido: A tak konkretniej?

1200 netto :crylol:
Enkido
  14 Noviembre 2013
LeonGrande
LeonGrande: LOL to jednak Poznan kryzys mocno, bezrobocie widze spore swoja droga za uja by mi sie nie chcialo wszystkich CV czytac, losowalbym

Wszędzie tak jest. W Białymstoku dziennikarze zamieścili w necie fejkowe ogłoszenie o pracę za 5 zł netto. W godzinę mieli na poczcie 100 CV

LeonGrande
LeonGrande: 1200 netto

Bardziej mi chodziło o wymagania niż płacę :P
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
LeonGrande
LeonGrande
  14 Noviembre 2013
Enkido
Enkido: Wszędzie tak jest. W Białymstoku dziennikarze zamieścili w necie fejkowe ogłoszenie o pracę za 5 zł netto. W godzinę mieli na poczcie 100 CV

Zasada jest prosta - czym prędzej wyslesz CV tym wieksza szansa ze zostanie przeczytane.
Earth
Earth
  14 Noviembre 2013
LeonGrande
LeonGrande: Nie ma co sie łudzić, polacy sa na podsluchach, informacje sa zbierane i magazynowane.

Hm, nie wiem czy piszesz serio, ale nawet nie dając się ogłupić tymi wszystkimi teoriami spiskowymi, to ma jakiś sens. Nawet już odchodząc od stricte roku 1984, to takie magazynowanie danych ma cholerne pozytywy w marketingu, ale i w sensie politycznym także. Raczej nie bez powodu takie podawanie danych jest wymuszane prostym mechanizmem - daj dane, bo nie dostaniesz czegoś. W takim smartfonie jak ktoś używa wszystkich jego możliwości, to ma magazyn danych, haseł, dostępu do wszystkiego. :D Wyobraź sobie jak ktoś zgubi tel z tym wszystkim. :o

MaqdaIena
MaqdaIena: Eh, przykre. Nic mnie bardziej nie wkurza niż jak ktoś w towarzystwie odpala internety w komórce by pokazać coś tam, jakieś zdjęcie na fejsie, łotewa.

Nie no, tak to nie. :D Jak jestem z kimś to nie używam w ogóle telefonu, nawet smsów czy coś, bo czuję, że to po prostu niegrzeczne. :)
To uzależnienie na zasadzie - jadę w autobusie pół godziny, więc zerknę czy nie dostałam maila czy coś. ;)
LeonGrande
LeonGrande
  14 Noviembre 2013
Earth
Earth: Hm, nie wiem czy piszesz serio,

Serio uwazam ze sluzby rodakow inwiligulują. Oczywiscie Ty tego nie odczujesz, tzn odczujesz... jak cos przeskrobiesz, to wtedy zapewne dowiesz sie wielu ciekawych rzeczy lub bedziesz myslala "skad oni o czyms takim wiedza" : D

Earth
Earth: Raczej nie bez powodu takie podawanie danych jest wymuszane prostym mechanizmem - daj dane, bo nie dostaniesz czegoś

Podawaj fikcyjne : >
Earth
Earth: o ma magazyn danych, haseł, dostępu do wszystkiego.

Hasel nie powinno sie nigdzie zapisywac, a na pewno nie na elektronice.
MaqdaIena
MaqdaIena
  14 Noviembre 2013
LeonGrande
LeonGrande: LOL to jednak Poznan kryzys mocno, bezrobocie widze spore swoja droga za uja by mi sie nie chcialo wszystkich CV czytac, losowalbym

Mniejsze niż u Ciebie pewnie ;D.
Kilka widzialam i eh, ja rozumiem walkę o pracę, a konkretnie o staranie się o nią, ale no kuźwa jak magazynier z piekarni może aplikować na stanowisko magazyniera w dużym serwisie samochodowym ?

Enkido
Enkido: A tak konkretniej?

To jest konkretne.

Earth
Earth: To uzależnienie na zasadzie - jadę w autobusie pół godziny, więc zerknę czy nie dostałam maila czy coś. ;

Bosz :nie:.
Na oduzależnienie sie polecam zrobienie prawka i poruszanie się samochodem :ziober2:.
Enkido
  14 Noviembre 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: To jest konkretne.

Nie no, jakieś konkretne wymagania i oczekiwania co do magazyniera być muszą
Earth
Earth
  14 Noviembre 2013
LeonGrande
LeonGrande: Serio uwazam ze sluzby rodakow inwiligulują. Oczywiscie Ty tego nie odczujesz, tzn odczujesz... jak cos przeskrobiesz, to wtedy zapewne dowiesz sie wielu ciekawych rzeczy lub bedziesz myslala "skad oni o czyms takim wiedza" : D

Ja niestety mam tego świadomość, stąd tak alergicznie reaguje na te wszystkie "wymuszenia", bo wiem, że gdy kiedyś przyjdzie jakaś sytuacja gdybym np robiła zawodowo to co chcę, ktoś może powyciągać to co mi może nie być na rękę. Strach nawet zdjęcia robić w tych smartfonach, bo kto wie gdzie to leci bez naszej wiedzy. Albo wpisywać coś w google czym niekoniecznie chcemy się dzielić z otoczeniem. :D

LeonGrande
LeonGrande: Podawaj fikcyjne : >

I do. :> Kiedy tylko mogę. Jak nie mogę to staram się rezygnować z tego co ich żąda.

LeonGrande
LeonGrande: Hasel nie powinno sie nigdzie zapisywac, a na pewno nie na elektronice.

Miałam na focię i fejsbuczka, ale już nawet te pousuwałam, jak coś to wpisuję ręcznie. :D

MaqdaIena
MaqdaIena: Bosz . Na oduzależnienie sie polecam zrobienie prawka i poruszanie się samochodem .

Z prawkiem byłam blisko, ale musiałam zrezygnować z kursu z pewnych względów niestety.
Ale kiedyś zrobię! :D
MaqdaIena
MaqdaIena
  14 Noviembre 2013
Enkido
Enkido: Nie no, jakieś konkretne wymagania i oczekiwania co do magazyniera być muszą
Kiedy napisałam serio.No ale masz:
wykształcenie średnie techniczne, znajomość zasad gospodarki magazynowej, doboru części, znajomość obsługi komputera i programów do obsługi gospodarki magazynowej, umiejętność pracy w zespole, sumienność, odpowiedzialność i samodyscyplina.

Earth
Earth: Z prawkiem byłam blisko, ale musiałam zrezygnować z kursu z pewnych względów niestety. Ale kiedyś zrobię! :D

Rób, fajnie bujać się furą :mrgreen:.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  14 Noviembre 2013
Magda - od poniedziałku robię z Tobą

możesz już się nie reklamować
...Ignorance is bliss...