Earth
Earth
  26 Mayo 2013 (pierwszy post)
Czyli temat na dyskusje wszelakie, niekoniecznie związane ze sportem. ;-)

Otwieramy. :zabawa:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  14 Noviembre 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Nie magazynujemy części ;D. No i wysyłka nad morze z Poznania z częściami ? . Nuuuutek, w pw będziesz gdzieś miał ten numer do IC.

Dobra poszukam se :D
to co 26652660 ? :D
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  14 Noviembre 2013
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Dobra poszukam se :D to co ? :D

Nie teraz, za jakieś 25 minut, pasi ?;D.
:ziober2:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  14 Noviembre 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Nie teraz, za jakieś 25 minut, pasi ?;D.

To na fb napisz, ja sobie have a shower wezmę ;)
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
Earth
Earth
  14 Noviembre 2013
Sama myślę się pozbyć smartfona i kupić jakiś starszy tel, póki jeszcze są.
Ilość informacji jaką TRZEBA udzielić do używania wielu funkcji jest porażająca. Domyślnie też miałam ustawione, żeby google itp miało opcję określania mojego aktualnego położenia. :|
MaqdaIena
MaqdaIena
  14 Noviembre 2013
NuTiiiiii
NuTiiiiii: To na fb napisz, ja sobie have a shower wezmę ;

Kiedy mi zwiałeś stamtąd ;c.

Earth
Earth: Sama myślę się pozbyć smartfona i kupić jakiś starszy tel, póki jeszcze są

O!
Śmiecham mocno z ludzi, którzy się radują swoimi smartfonami, bo moga ich uzywać zamiast komputerów, wtf.
Nie rozumiem tego w ogole.
Telefon ma słuzyc do dzwonienia i ewentualnego esemsowania, czego i tak nie lubię, a komputer to internety itd. Tego podziału mam zamiar sie trzymać tak długo jak się da.
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  14 Noviembre 2013
Earth
Earth: Sama myślę się pozbyć smartfona i kupić jakiś starszy tel, póki jeszcze są. Ilość informacji jaką TRZEBA udzielić do używania wielu funkcji jest porażająca. Domyślnie też miałam ustawione, żeby google itp miało opcję określania mojego aktualnego położenia. :|

Jezeli sie bezmyslnie wszystko akceptuje nie czytajac to ja nie mam pytan :rotfl:
LeonGrande
LeonGrande
  14 Noviembre 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Telefon ma słuzyc do dzwonienia i ewentualnego esemsowania, czego i tak nie lubię, a komputer to internety itd. Tego podziału mam zamiar sie trzymać tak długo jak się da.

Dlatego uzywam nadal noki 3110C :ziober2:
Earth
Earth
  14 Noviembre 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: O! Śmiecham mocno z ludzi, którzy się radują swoimi smartfonami, bo moga ich uzywać zamiast komputerów, wtf. Nie rozumiem tego w ogole. Telefon ma słuzyc do dzwonienia i ewentualnego esemsowania, czego i tak nie lubię, a komputer to internety itd. Tego podziału mam zamiar sie trzymać tak długo jak się da.

Przyznam, że używam też Internetu w telefonie, bo jest mi bardzo przydatny - wygodny - gdy muszę coś sprawdzić na mieście, a szczególnie na uczelni jak nie mam laptopa. Albo ratuje zadek jak wyskoczy losowa sytuacja jak miałam ostatnio i kolega potrzebował taksówki a nigdzie nie było, pół minuty i wszystkie numery taksówek dostępne ;d Ale akurat Internet jest dostępny też na starszych telefonach, które nie ingerują w każdy mój wykonywany proces.
W ogóle poczucie inwigilacji mocno, nawet listy mi przychodzą otwarte. :ninja:

LeonGrande
LeonGrande: Jezeli sie bezmyslnie wszystko akceptuje nie czytajac to ja nie mam pytan

To mnie akurat nie dotyczy, klikanie w byle co jest ostatnim co robię. Ale spróbuj sobie zainstalować alternatywę dla opery i nawet najprostsze aplikacje sobie życzyły dostępu do kurna wszystkiego. Nie wiem na jakiej zasadzie to polega i na co PRZEGLĄDARCE dostęp do moich smsów, wybranych połączeń czy aktualnego położenia ale spoko. Olałam, nie zainstalowałam nic.
Reputacja: -1275 | BluzgometrTM: 17
Enkido
  14 Noviembre 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: A ja już rzygam zamawianiem części, rekrutacja na magazyniera trwa i końca nie widać ;c.

Jakie wymagania na tego magazyniera i ile płaca?
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
MaqdaIena
MaqdaIena
  14 Noviembre 2013
Earth
Earth: Przyznam, że używam też Internetu w telefonie, bo jest mi bardzo przydatny - wygodny - gdy muszę coś sprawdzić na mieście, a szczególnie na uczelni jak nie mam laptopa. Albo ratuje zadek jak wyskoczy losowa sytuacja jak miałam ostatnio i kolega potrzebował taksówki a nigdzie nie było, pół minuty i wszystkie numery taksówek dostępne ;d Ale akurat Internet jest dostępny też na starszych telefonach, które nie ingerują w każdy mój wykonywany proces. W ogóle poczucie inwigilacji mocno, nawet listy mi przychodzą otwarte

Skończyłam studia de facto kilka lat temu, ale nie jakoś mega dawno i nigdy nie odczułam potrzeby skorzystania z internetu podczas zjadów. Taksówki hm, w Poznaniu jest tona korporacji i maja tak proste numery, że nie trzeba korzystać z internetów, soł nadal do mnie nie przemawia komórkowe internetowanie :).
Czuję się lepiej chyba, kiedy nie mam pokusy skorzystania z internetowych uciech wszędzie i w każdym momencie.
W sumie podobnie mam z książkami, ja rozumiem że knipy kosztują sporo i wiele osób obecnie czyta je w telefonie czy cholera wie na czym, jednak dla mnie papier to papier, nie wyobrażam sobie przeczytania jakiejkolwiek ksiązki na czymś elektronicznym.

LeonGrande
LeonGrande: Dlatego uzywam nadal noki 3110C

Tez mam jakąs Nokię, ale nawet nie wiem jaką :rotfl: No i mojego ukochanego Samsunga czerwonego ;D.

Enkido
Enkido: Jakie wymagania na tego magazyniera i ile płaca?

Musi wiedzieć więcej o samochodach niż ja :mrgreen:.
Na rękę dużo płacimy.
LeonGrande
LeonGrande
  14 Noviembre 2013
Earth
Earth: Nie wiem na jakiej zasadzie to polega i na co PRZEGLĄDARCE dostęp do moich smsów, wybranych połączeń czy aktualnego położenia

Pewnie USA chca sprawdzic czy nie planujesz zamachów w ich kraju, standartowa procedura :mrgreen:

MaqdaIena
MaqdaIena: Musi wiedzieć więcej o samochodach niż ja . Na rękę dużo płacimy.

Zglaszam się . Moje żadania wstępne to :
- sluzbowe auto np opel vectra
- służbowy telefon, no moze byc smarton
- komputer z dostepem do sieci
- normowany czas pracy od 7 do 15
- premie jakies , milo byloby
- żadnych delegacji
- wynagrodzenie rzedu 7000 netto
MaqdaIena
MaqdaIena
  14 Noviembre 2013
LeonGrande
LeonGrande: Zglaszam się . Moje żadania wstępne to : - sluzbowe auto np opel vectra - służbowy telefon, no moze byc smarton - komputer z dostepem do sieci - normowany czas pracy od 7 do 15 - premie jakies , milo byloby - żadnych delegacji - wynagrodzenie rzedu 7000 netto

Okeeeej, jest jeden problem, nie wiesz więcej o samochodach niż ja :ziober2:.
I Vectra ? No weź ;D.
LeonGrande
LeonGrande
  14 Noviembre 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Okeeeej, jest jeden problem, nie wiesz więcej o samochodach niż ja . I Vectra ? No weź ;D.

Wiem duzo, pytaj o co zechcesz, rozmowa Q

no dobra, zmianiam auto, niech bedzie Audi A6 RS
Earth
Earth
  14 Noviembre 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Skończyłam studia de facto kilka lat temu, ale nie jakoś mega dawno i nigdy nie odczułam potrzeby skorzystania z internetu podczas zjadów. Taksówki hm, w Poznaniu jest tona korporacji i maja tak proste numery, że nie trzeba korzystać z internetów, soł nadal do mnie nie przemawia komórkowe internetowanie :). Czuję się lepiej chyba, kiedy nie mam pokusy skorzystania z internetowych uciech wszędzie i w każdym momencie. W sumie podobnie mam z książkami, ja rozumiem że knipy kosztują sporo i wiele osób obecnie czyta je w telefonie czy cholera wie na czym, jednak dla mnie papier to papier, nie wyobrażam sobie przeczytania jakiejkolwiek ksiązki na czymś elektronicznym.

Podkreśliłam, że to wszystko kwestia wygody i przyzwyczajenia do "usprawnienia". Wiadomo, że gdyby tego nie było to by sobie i tak człowiek poradził. :)
A też nie ukrywam uzależnienia do Internetu, niestety. :)

LeonGrande
LeonGrande: Pewnie USA chca sprawdzic czy nie planujesz zamachów w ich kraju, standartowa procedura

Tja, jakiś czas temu rozmawiając przez tel z kimś padło jakieś słowo klucz typu terroryzm i byliśmy ciekawi kiedy wbije jakieś CBŚ. Widać wzięli od tej strony. :D
LeonGrande
LeonGrande
  14 Noviembre 2013
Earth
Earth: Tja, jakiś czas temu rozmawiając przez tel z kimś padło jakieś słowo klucz typu terroryzm i byliśmy ciekawi kiedy wbije jakieś CBŚ. Widać wzięli od tej strony. :D

Nie ma co sie łudzić, polacy sa na podsluchach, informacje sa zbierane i magazynowane.