lista tematów
Rozmówki Forum Sport strona 233 z 822
RexMundi: Hobbit to o wyprawie Bilbo - i jak znalazł pierścień - > póxniej był Władca Pierścieni
jak sam tytuł mówi - film też jest o Władcy :P
Hobbit powstaje albo powstał - juz od lat planują ten film
Aaaaa, dzięki, to mi sporo wyjaśniło, a film ma się gdzieś pojawić, ichabod chyba pisał kiedyś o tym na filmie, ale nie pamiętam na kiedy go planują. :)
A tytuł interpretowałam jakoś inaczej. :D
[quote=RexMundi]oczy to mi pulsowały
Tak się oderwać nie mogłeś? :)
Konto usunięte: Władca Pierścieni jest często mylnie nazywany trylogią, choć w rzeczywistości jest to powieściowa całość, podzielona na sześć ksiąg. Ze względu na swoją dużą objętość została wydana w trzech tomach z powodu nacisków wydawcy[potrzebne źródło]; nie było to jednak oryginalne zamierzenie Tolkiena.
Zwracam honor :)

I teraz tak jak powinno być :)
"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."
Earth: Aaaaa, dzięki, to mi sporo wyjaśniło, a film ma się gdzieś pojawić, ichabod chyba pisał kiedyś o tym na filmie, ale nie pamiętam na kiedy go planują. :)
no reklamują coś tam teraz
ale Hobbita to Jackson miał już robic zara po skończxeniu WP
według filmwebu - > premiera: 28 grudnia 2012 (Polska) 28 listopada 2012 (świat)
a tu zwiastun - > http://www.youtube.com/watch?v=wPkL7V1kExg
...Ignorance is bliss...
dobry pojedynek
Tipsarević - Ferrer 3:6, 7:6, 6:2, 3:6 i w piątym jest 4:4 a było już 3:0
Tipsarević - Ferrer 3:6, 7:6, 6:2, 3:6 i w piątym jest 4:4 a było już 3:0
...Ignorance is bliss...
Wiertlo92: Jesli chodzi książkowo, to lepiej przeczytać Hobbita i tego Silmarillion a pózniej trylogię. Chyba, że się mylę. :)
Lepiej trylogię po Hobbicie, z powodów przedłużenia samej historii Jedynego Pierścienia. Silmarillion to raczej pozycja dla osób, które mocno się wkręcą w sam świat tolkienowskiego Śródziemia :)