WueRZet
WueRZet
  11 lipca 2012 (pierwszy post)
Sprawdzimy czy idea słuszna, oraz czy pomysł się przyjmie i spodoba :ziober2:
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  6 września 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: no u mnie są

:ziober2:
kuba92762
kuba92762
  6 września 2012
Ma ktoś jakieś linki do dzisiejszego meczu Dynama z Fakiełem albo do charytatywnego Resovia-Skra?
Gutek909
Gutek909
  6 września 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ma ktoś jakieś linki do dzisiejszego meczu Dynama z Fakiełem albo do charytatywnego Resovia-Skra?

ja nie mam :P
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  6 września 2012
ogląda ktoś dokument na Planete + "Rekordziści od Guinnessa" ?

ale ludzie mają pasje

( fajny motyw - dwóch kolesi się prześcigało w biciu rekordu w biegu maratońskim żonglując 3 piłeczkami . albo koles co pedałował no rewerku stocjaonarmym ponad 100 godzin w celch charytatywnych )
...Ignorance is bliss...
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  6 września 2012
RexMundi
RexMundi: koles co pedałował no rewerku stocjaonarmym ponad 100 godzin w celch charytatywnych )

pedałował 1111111, a dwie tygodnie póxniej jakiś koles z Malezji pokonał go o 20 kilka godzin :lol:
po kilku miesiącach ten pierwszy znowu pobił 176 godzin

==
pewnie teraz jest jeszcze większy
...Ignorance is bliss...
Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  6 września 2012
Kupiona książka "Gra o Tron" i czas zacząć czytać :napalony: !
"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."
Earth
Earth
  6 września 2012
Wiertlo92
Wiertlo92: Kupiona książka "Gra o Tron" i czas zacząć czytać !

Jeee. :w00t:

:rotfl:
Miłego czytania. :D
Gutek909
Gutek909
  6 września 2012
Wiertlo92
Wiertlo92: Kupiona książka "Gra o Tron" i czas zacząć czytać

ja już jestem na tej samej stronie od dwóch tygodni :rotfl:
Earth
Earth
  6 września 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja już jestem na tej samej stronie od dwóch tygodni

Ciekawe który z Was okaże się lepszy w czytaniu :333333333

hihi.
Wiertlo92
Wiertlo92
  6 września 2012
Earth
Earth: Jeee. Miłego czytania. :D

Mam nadzieję, ze bedzie to czysta przyjemność :) Zresztą krąża opinie ze ciezko sie połapać z nazwiskami osób ale obejrzałem kilka pierwszych odcinków i opanowałem to :)

Earth
Earth: Ciekawe który z Was okaże się lepszy w czytaniu :333333333

Kupiłem ją jakieś 2 tygodnie temu, lecz wówczas czytałem Tolkiena Władcę Pierścienia :zakochany: Wczoraj skończyłem i aż żal z nią się rozstawać :(
Gutek909
Gutek909
  6 września 2012
Earth
Earth: Ciekawe który z Was okaże się lepszy w czytaniu :333333333

ja teraz na pewno nie, bo czas mi na to nie pozwala i dobrze o tym wiesz zołzo! :ninja: ;D
Earth
Earth
  6 września 2012
Wiertlo92
Wiertlo92: Mam nadzieję, ze bedzie to czysta przyjemność :) Zresztą krąża opinie ze ciezko sie połapać z nazwiskami osób ale obejrzałem kilka pierwszych odcinków i opanowałem to :)

Tak, chodzi o Targaryenów głównie, oni wszyscy to Amon, Aeron, Aegon itp i w pewnym momencie nie wiesz o kim obecnie czytasz :DD
Przykład -
Konto usunięte
Konto usunięte: – Tak i nie. Najpierw zaoferowali ją po cichu Aemonowi, a on, równie dyskretnie, odmówił. Powiedział, że bogowie chcieli, by był sługą, nie władcą. Złożył przysięgę i nie zamierzał jej złamać, choć sam wielki septon chciał mu udzielić dyspensy. Ponieważ nikt zdrowy na umyśle nie chciałby, żeby na tronie zasiadł potomek Aeriona, a dziecko Daerona było kobietą, a do tego mało rozgarniętą, nie mieli innego wyboru, jak zwrócić się do młodszego brata Aemona, którym był Aegon, Piąty Tego Imienia. Mówiono na niego Aegon Niespodziewany, jako że był czwartym synem czwartego syna. Aemon świetnie zdawał sobie sprawę, że jeśli pozostanie na dworze, ci, którzy będą niezadowoleni z rządów jego brata, spróbują się nim posłużyć. Dlatego wyjechał na Mur i pozostał tu, gdy jego brat, syn jego brata, a potem jego syn wstępowali na tron i umierali, aż wreszcie Jaime Lannister położył kres dynastii smoczych królów.

Ale po obejrzeniu serialu nie wiedziałam jak się poszczególne osoby nazywają, dopiero w książce się nauczyłam, choćby Daenerys ;)

Wiertlo92
Wiertlo92: Kupiłem ją jakieś 2 tygodnie temu, lecz wówczas czytałem Tolkiena Władcę Pierścienia Wczoraj skończyłem i aż żal z nią się rozstawać :(

No rozstanie z bohaterami jest bardzo trudne, płakałam bardzo kończąc Harrego Pottera. :-D

Konto usunięte
Konto usunięte: ja teraz na pewno nie, bo czas mi na to nie pozwala i dobrze o tym wiesz zołzo! ;D

Ja mam teraz naukę, więc czas poświęcany rozmowom ze mną poświęcisz na książeczkę co by nie dać się wyprzedzić nowemu czytelnikowi.. :ninja: :D
Earth
Earth
  6 września 2012
Anyway, czy to nie jest piękne? :-D

"– Staremu Niedźwiedziowi nie starcza, że zmarli chodzą – skarżył się Jonowi, gdy szli w
stronę chaty. – Chce, żeby jeszcze mówili. Powiadam ci, nie wyniknie z tego nic dobrego.
Skąd zresztą wiadomo, że kości nie mogą kłamać? Dlaczego śmierć miałaby uczynić
człowieka prawdomównym albo nawet bystrym? Zmarli są na pewno nudni i ciągle utyskują.
Ziemia jest za zimna, mój nagrobek powinien być większy, dlaczego on ma więcej robaków
ode mnie..."

"- Nie dalej jak trzy noce temu tłuszcza zebrała się u bram Czerwonej Twierdzy,
domagając się głośno jedzenia. Joff zasypał zgromadzonych gradem strzał, zabijając czterech
ludzi, a potem wykrzyczał, że mogą sobie zjeść trupy. Zdobył nam w ten sposób kolejnych
przyjaciół."

"- Tylko głupiec sam się poniża, gdy na świecie pełno jest ludzi gotowych uczynić to za
niego."
Gutek909
Gutek909
  6 września 2012
Earth
Earth: No rozstanie z bohaterami jest bardzo trudne, płakałam bardzo kończąc Harrego Pottera. :-D

ja nie płakałem, ale jakaś taka pustka cholerna mnie ogarnęła :ninja:
Earth
Earth: Ja mam teraz naukę, więc czas poświęcany rozmowom ze mną poświęcisz na książeczkę co by nie dać się wyprzedzić nowemu czytelnikowi..

ja mam podzielną uwagę :ninja:
Wiertlo92
Wiertlo92
  6 września 2012
Earth
Earth: Tak, chodzi o Targaryenów głównie, oni wszyscy to Amon, Aeron, Aegon itp i w pewnym momencie nie wiesz o kim obecnie czytasz :DD

Właśnie to jest kolejny problem, że te imiona niczym się nie róznią i brzmią tak samo :D A drugi, że mnóstwo tych nazwisk ale i to dobrze, dla klimatu książki :) Ale idzie się przyzwyczaić :D

A tak skończyłaś na tej pierwszej części, czy jesteś juz dalej?

Earth
Earth: No rozstanie z bohaterami jest bardzo trudne, płakałam bardzo kończąc Harrego Pottera. :-D

Harrym tez się jarałem, ale jak byłem młody. Bardziej filmami , mimo, że mam kilka serii na półce, ale nie miałem natchnienia żeby je przeczytać.
Earth
Earth: Ja mam teraz naukę, więc czas poświęcany rozmowom ze mną poświęcisz na książeczkę co by nie dać się wyprzedzić nowemu czytelnikowi.. :D

No no a jednak romansik jest miedzy Wami :D Wszyscy gadali i się się wyjawiło :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.