seweryn1908
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 12
seweryn1908
  9 czerwca 2009 (pierwszy post)
Chyba każdy kibic wie o sprawie Łódzkiego Klubu Sportowego, który dla PZPN-u nie zasługuje na grę w ekstraklasie. Nie jest dla nas ujmą gra w pierwszej lidze, i za ŁKS-em poszedłbym i do okręgówki, jednak w przypadku kiedy się nas bezczelnie okrada z miejsca w lidze nikt nie będzie na to bezczynnie patrzył - postanowiliśmy walczyć o swoje! Od dwóch dni trwa akcja e-mailowa w której zwracamy się o pomoc do mediów Polskich i zagranicznych a także każdemu kto według nas może się przyczynić do odwołania decyzji nie dającej nam licencji. W Łodzi i nie tylko wiszą transparenty "Ekstraklasa dla ŁKS-u", pojawiły się one również na kilku stadionach w Polsce np. Zawiszy, Broni Radom czy Resovii Rzeszów. Piszemy listy polecone do ministra sportu. W skrócie dlaczego uważamy że sprawa musi być powtórnie rozważona:

1. Nieprawomocne wybranie Lewickiego na stanowisko w okręgu olsztyńskim

2. Przeszłość Lewickiego (koneksje z Cracovią) skutkująca tym, że nie może on być stroną w sprawie, bo jest nieobiektywny

3. Sporządzenie audytu i jego nadzór przez Pana Tomczyka a potem zrecenzowanie go jako "druzgocącego". Kpina

4. Brak rozpatrzenia odwołania działaczy ŁKSu!! A jedynie ponowne przeczytanie uzasadnienia decyzji pierwszej instancji.

5. Okradzenie ŁKSu z pieniędzy należnych mu za zajęcie 7 miejsca w tabeli

6. Żenujące i ogólnikowe uzasadnienie o nieprzyznaniu licencji na podstawie "złej sytuacji finansowej". Nikogo nie trzeba przekonywac, że sytacja w klubie zmienia sie na lepsze.

Nie trzeba mówić że klubami które zyskują na naszej degradacji są Arka i Cracovia.

Jak ktoś chce wiedzieć więcej:
http://lksfans.pl/index.p...y/index/id/1439

Prosiłbym każdego chociaż o podpisanie się pod oświadczeniem:

http://ekstraklasalks.rox.pl

Z góry dziękuje za każdą pomoc! Against Modern Football!
19MiSka08
19MiSka08
  9 czerwca 2009
Headhunter
Headhunter: To prawda, ilu kibiców zabiliście? Czterech? To chyba rekord w Ekstraklasie :)

czytaj o czym piszemy :))) :wtf:....a warto...
Headhunter
Headhunter
  10 czerwca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: czytaj o czym piszemy :))) ....a warto...

Wiem o czym piszecie, dlaczego tak nagle wytracasz moje pytanie? Wstyd Ci ?
19MiSka08
19MiSka08
  10 czerwca 2009
Headhunter
Headhunter: Wiem o czym piszecie, dlaczego tak nagle wytracasz moje pytanie? Wstyd Ci ?

ja jestem z Wisłoki :) takze proszę mnie tu na takie rzeczy nie brać :))) troszeczke szacunku człowieku do kobiety się odnosisz :)) poza tym śmierdziuszki nigdy szacunku do kobiet nie mają takze...ja cię tu podszkolę :)))
19MiSka08
19MiSka08
  10 czerwca 2009
Headhunter
Headhunter:

przepraszam ty z odry wodzisław...ale tez nie lepsi jesteście :))jak już się wtracasz to troszke inaczej nalezy się odnosić :)
NeverMind1910
NeverMind1910
  10 czerwca 2009
Headhunter
Headhunter: Wiem o czym piszecie, dlaczego tak nagle wytracasz moje pytanie? Wstyd Ci ?

Rozumiem, że jesteś przedstawicielem Odry Wodzisław?
W takim wypadku nie powinieneś wypowiadać się w temacie o kibicach.

Zresztą piszesz nie na temat i sprowadzasz niepotrzebny zamęt. Temat dotyczy ŁKS i systemu przyznawania licencji.

Swoją drogą, jutro ważny dzień. Decyzja SN..
19MiSka08
19MiSka08
  10 czerwca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Rozumiem, że jesteś przedstawicielem Odry Wodzisław? W takim wypadku nie powinieneś wypowiadać się w temacie o kibicach. Zresztą piszesz nie na temat i sprowadzasz niepotrzebny zamęt. Temat dotyczy ŁKS i systemu przyznawania licencji.

no dzięki Bogu że go na ziemie sprowadziłeś zaczęło się we mnie gotować :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: Swoją drogą, jutro ważny dzień. Decyzja SN..

zobaczymy co wymyslą..;x
Headhunter
Headhunter
  10 czerwca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ale tez nie lepsi jesteście :))

Bo napisalem prawde to juz lepsi nie jestesmy, otoz mylisz sie. Nie zabilismy nigdy nikogo :)

I tak na temat. Mam nadzieje ze ŁKS otrzyma licencję.
19MiSka08
19MiSka08
  10 czerwca 2009
Headhunter
Headhunter: Bo napisalem prawde to juz lepsi nie jestesmy, otoz mylisz sie. Nie zabilismy nigdy nikogo :) I tak na temat. Mam nadzieje ze ŁKS otrzyma licencję.

siejesz zamęt...jak chcesz siać zamęt zapraszam na www.kibice.net i tam się ponapinaj :)))i Regulaminu jednak nie czytałeś i tematu :)) jest o ŁKSie. !!
Sam podkreśliłeś że nie na temat pisałeś :) Także :fakju: i Zacznij pisać na temat !!
Headhunter
Headhunter
  10 czerwca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: I tak na temat. Mam nadzieje ze ŁKS otrzyma licencję.

Ta wypowiedz jest na temat :)

Konto usunięte
Konto usunięte: zapraszam na www.kibice.net

Nie wiedziałem ze ty tam :szok2:
Lckowy
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
Lckowy
  10 czerwca 2009
Osobośicie uważam, że powinni spaść, i przyjąć to z honorem ;)
Sami sobie takie gówno na koniec sezonu zrobili, a mają wielkie halo do PZPN-u .

Nie długo to klub, który będzie miał trybunę bez krzesełek, oraz z odpadającym tynkiem i grzybem w szatni to będzie standard w ekstraklasie?
No bez przesady, trochę poziomu ...
WueRZet
WueRZet
  10 czerwca 2009
Headhunter
Headhunter: Nie zabilismy nigdy nikogo :)

Zabijacie polską piłkę.

Konto usunięte
Konto usunięte: Decyzja SN..

Decyzja chyba powinna Cię zadowalać.
19MiSka08
19MiSka08
  10 czerwca 2009
Headhunter
Headhunter: Nie wiedziałem ze ty tam :szok2:

a ja widzę ze ty tam powinienes jak najszybciej się zarejestrować to portal idealny dla Ciebie i Twoich potrzeb! :ninja:

WueRZet
WueRZet: Zabijacie polską piłkę.

już to zrobili :ninja:
NeverMind1910
NeverMind1910
  10 czerwca 2009
WueRZet
WueRZet: Decyzja chyba powinna Cię zadowalać.

W sumie tak. Nic nam się nie stało. Jednak mogła zapaść dla nas lepsza decjza, wycofanie kasacji. Wtedy sprawa na dobre by się skończyła. Teraz ponownie trafi do PKOL i ponownie nic z tym nie zrobią.

W sumie to nawet bym wolał powiedzmy -7 do 10 punktów ujemnych. Aby ponieść jakąś kare

WueRZet
WueRZet: Zabijacie polską piłkę.

Cel na następny sezon? Spadek Odry..
19MiSka08
19MiSka08
  10 czerwca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Cel na następny sezon? Spadek Odry..

Skakałabym z radości :mrgreen:

Headhunter
Headhunter: Ta wypowiedz jest na temat :)

Doskonale wiesz o którą wypowiedź mi chodziło :)Nie udawaj głupiego. Przepraszam już nim jesteś wtracając swoje przykre 10 słów...Zanim zaczniesz tu komentować radzę przeczytać Tobie REGULAMIN...po czym w temacie pytania o co w nim chodzi i to co ludzie komentują! od 1 strony do następnej! Żegnam ozięble :fakju:
NeverMind1910
NeverMind1910
  10 czerwca 2009
WueRZet
WueRZet: Decyzja chyba powinna Cię zadowalać.

Podoba mi się napinka Gazety Wyborczej na Widzew. Już na witrynie www.sport.pl ogłosili wszem i wobec, że Widzew spada do I ligi :).

Co ciekawe, kilka dni wcześniej właściciel Widzewa- Sylwester Cacek lekko obrzucił mięsem tą gazetę:
Oglądał pan wiosną na żywo kilka meczów Widzewa. Podobał się panu styl gry zespołu?
-" To nie ma żadnego znaczenia. Można grać ładnie i przegrywać. Można grać mało efektownie i wszystko wygrywać. Kibice na styl trochę narzekali, a dziennikarze nawet bardzo. Szczególnie ci z "Wyborczej", którzy potrafili przed meczem liderującego Widzewa z broniącym się przed spadkiem Jastrzębiem, dać tytuł: "Słaby gra ze słabszym". Ale chyba jednak najważniejszy jest wynik, bo jak byśmy przegrywali w ładnym stylu, to chyba nikt nie byłby bardziej zadowolony? "

Kilka dni później o godzinie 10 Gazeta Wyborcza umieściła komunikat:
Skarga PZPN na Widzew uznana. Degradacja do I ligi

Podczas, gdy oficjalny komunikat brzmiał:
Sąd Najwyższy uchylił wyrok w sprawie cofnięcia degradacji Widzewa Łódź i przekazał sprawę do ponownego rozpatrzenia przez Trybunał Arbitrażowy przy Polskim Komitecie Olimpijskim.

Wniosek. SN umył ręce od podejmowania decyzji w tej sprawie. Uznał ją nie jasną i przekazał sprawę PKOL, instancja ta rozstrzygała już sprawę Widzewa i przyznała mu rację.

Dziwią zgryźliwe komentarze pismaków. Tworzy to jedną wielką napinkę i chaos.

Na koniec wywiad z Grzegorzem Latą po meczu ze Zniczem Pruszków w Łodzi. Prezes osobiście pofatygował się, aby pogratulowac awansu.

Jest jeszcze druga niewiadoma. Na 10. czerwca zaplanowane jest posiedzenie Sądu Najwyższego w sprawie wniosku kasacyjnego, złożonego przez PZPN. Jeśli wniosek będzie odrzucony, to wiadomo, sprawa będzie zamknięta. A co się stanie, jeśli kasacja zostanie przyjęta?
- "Powiem panu, że się nic nie stanie. Ja już powiedziałem, że już nie będzie degradacji żadnych. I tak, jak nie została zdegradowana Jagiellonia, tak nie zostanie zdegradowany również Widzew. Nie ma takiej możliwości. Niektórzy nie zdają sobie sprawy, że te wszystkie sprawy korupcyjne, to są lata 2003-2004. A teraz który mamy rok? 2009! I wszystko na ten temat. Ile można jeszcze do tego wracać?"
G. Lato
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.