Jeśli macie pomysł na konkurs lub event, zcie się tutaj swoją wyobraźnią!
Jest to kontynuacja tematu z innego forum (http://www.fotka.pl/forum/miasto_fotki/5230,Konkursy_-_bombonier).
Jeśli po weryfikacji pomysł okaże się i ciekawy i wykonalny technicznie, chętnie zasponsoruję i nagrody i odznakę organizatora eventów i konkursów MF dla pomysłodawcy, który podejmie się wprowadzenia pomysłu w życie (mikrofonik).
Co kwartał będziemy weryfikować czy pomysłodawca nie spoczął na laurach i czy nadal zasługuje na taką odznakę!
KONKURSY - bombonierka z pomysłami strona 64 z 65
Dodaję swoją propozycję na konkurs. .
Konkurs polegałby na zrobieniu krótkometrażowego filmiku przedstawiającego jeden dzień w Mieście Fotki. Zrobienie filmiku nie jest trudne [polecam program Movie Maker, który dostępny jest w każdym Widowsie]. W filmiku można byłoby wykorzystywać zarówno screeny, jak i video. [Do Video polecam program Fraps]
Pomysł można interpretować na dwa sposoby, pierwszy, czyli:
. jak wygląda WASZ dzień, kiedy przebywacie w mieście fotki, gdzie chodzicie,co robicie, jak spędzacie czas itp lub
. jak wygląda 'życie' Waszego avatara [czyli podmiotem nie bylibyście Wy, tylko Wasze Avatary] :-)
Trzy najbardziej kreatywne filmiki zostałyby nagrodzone, nie piszę swoich propozycji, zrobię to jeśli mój pomysł zostanie zatwierdzony :-)
BTW. Jury oceniałoby w trzech kategoriach:
POMYSŁ oraz WYKONANIE.
Pomysł, czyli fabuła, wykonanie czyli wykorzystane efekty, przejścia video, być może dialogi.. ;-)
Spokojnie
To nie nagana a wręcz przeciwnie.
Sugeruję tylko abyś skorzystała z doświadczenia osób co już to robiły
KoCham Was
Doszłam do 34 strony i szczerze mówiąc, nie mam już siły - wybaczcie ;D.
Jeśli ten konkurs już się pojawił [pod warunkiem, że dawno temu] to warto go powtórzyć, bo wydaje mi się, że temat konkursu jest ciekawy, stworzyć filmik jest łatwo, a i nagrody mogą być fajne .
___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___
Poza tym jak już wiemy, niedługo Halloween. Może warto się tym zainspirować? Moją sugestią jest stworzenie konkursu łatwego, przyjemnego. Przykładowo:
"porozsypywać" pomarańczowe dynie po całym mieście [wykluczając pokoje użytkowników, bo byłoby chaos], zadaniem uczestników byłoby znalezienie jak największej ilości dyni oraz wysłanie screena [jako dowód] z licznikiem, ile dyni zdobył. Licznik mógłby być przykładowo w lewym dolnym rogu avatara, bądź gdziekolwiek na profilu, bądź w pokoju. ;)
Równie dobrym pomysłem, choć banalnym mogłoby być przebranie się w najbardziej odpowiedni do tego święta strój. [mrrrrrrrocznie ]
Grzebanie w "Bombonierce" (słodko) nie ma sensu i tak wiele pomysłów jest realizowanych z pominięciem wpisu w to forum.
ZBIERANIE DYNI
Faktycznie: zbieramy róże, ciastka, puchary i misie
Dynie podobnie.
Oprócz stałych skarbów, mogą się pojawiać okolicznościowe
Fajnie by było
FILM MF
KoCham Was
Dokładnie! Uzgadnia się wszystko w PW i później pojawia się niespodziewanie wpis na blogu i gracze mogą wziąć udział w konkursie, o którym nic nie wiedzą, że będzie. Taka niespodzianka. A jak tutaj, to się wie, że dane coś być może będzie. Ot, taka bombonierka 2.0 ale doskonale działająca.
Popieram. Zobaczcie, były puchary, misie, ciastka i róże i myśleliśmy, że to wszystko. Później doszedł lisek, ochroniarz, złodziej, dziewczynki na plaży. Co jakiś czas pojawia się nowe znalezisko. Więc nie zdziwię się, jak będą się pojawiać w/w dynie na halloween. Ale niech mają po 200 FP a nie standardowe 100 FP, taka zachęta do znajdowania.
Albo sama pal cholewki do niej.
Jest tak po tajniacku, żeby z byle czym do Fenoemenki nie latali i dla niespodzianki też [stvn], ale to się tyczy drobniejszych projektów niż Konkurs Film MF.
Tylko Fenomenka przyznaje nagrody od smeet'a w konkursach.
(no chyba, że chcesz sama fundować)
Ona też patrzy który konkurs fajniejszy, wygodniejszy lepszy i takie tam.
Faktycznie niedawno był konkurs na "Najlepszy film o MF" BolkaMT
Było masa kibicujących a mniej uczestniczących.
Sam BolekMT swoją postawą bardzo promuje filmiki.
Brak dokształcenia się ludzi na MF jest ciągle bardzo widoczne.
Proponuję abyś dołączyła go tych osób które tym się interesują i chcą innych uczyć.
Kolejna edycja jest kooonieczna. MUSI BYĆ !!! Kolejny [KONKURS] Na najładniejszy film, aż doczekać sie nie możemy
TERAZ Z CZYM PRZYSZŁAM
1. [KONKURS] Na Najśmieszniejszy Komiks, aż się prosi
2. [KONKURS] Moda Jesienna
Takie smędzienie jest z tą jesienią.
Był Konkurs Moda Wielkanocna.
Tak samo Moda Jesienna, tzn. ss z ludzikiem ubranym jesiennie na tle własnego jesiennego pokoju.
3. Przydałby się jakiś konkurs na wiersz
Chętnie pokicuję
4. Konkursy do powielania te z grami
może od nowa zaczynamy
weśmy sie galopem
za AstrooShooter
KoCham Was
czyli że pasowałoby zrobić taki tutorial, "jak zrobić filmik?"
da radę, jeśli o to chodzi:)
pisz jasniej
fajne
jakiś tematyczny, jesienny?;D
a może Mahjong? uwielbiam to:D
mogliby dodać też maski postaci z filmów np. Myersa ;] Jakieś zakrwawione noże, stroje, a na imprezie muzyka mroczna, mroczne opowieści. Np Showmani by mogli opowiadać straszne historie przez kamerkę. Mogłoby się to odbywać w jakimś prywatnym pokoju, bo publiczne nie są mroczne, chyba, że ktoś zrobiłby wystrój mroczny np Bunkra Techno albo Catwalk.