Fenomenka
Fenomenka
  17 stycznia 2011 (pierwszy post)

Jeśli macie pomysł na konkurs lub event, zcie się tutaj swoją wyobraźnią!

Jest to kontynuacja tematu z innego forum (http://www.fotka.pl/forum/miasto_fotki/5230,Konkursy_-_bombonier).

Jeśli po weryfikacji pomysł okaże się i ciekawy i wykonalny technicznie, chętnie zasponsoruję i nagrody i odznakę organizatora eventów i konkursów MF dla pomysłodawcy, który podejmie się wprowadzenia pomysłu w życie (mikrofonik).

Co kwartał będziemy weryfikować czy pomysłodawca nie spoczął na laurach i czy nadal zasługuje na taką odznakę!

ZabiliMiPsa
ZabiliMiPsa
  6 kwietnia 2011
Jaro199010
Jaro199010: Ważne to, aby był ciekawy i łatwy do zrealizowania.

Dokładnie :) na MF mogłyby być ORYGINALNE konkursy!
stvn
stvn
  6 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ;(( A Mój Nie!!!!!!!!!! ŻAL!!!!!!!!!!!

Wszystko ze spokojem, w swoim czasie. Niech będą po kolei realizowane pomysły, na każdego przyjdzie czas. Chodzi o zabawę.
ZabiliMiPsa
ZabiliMiPsa
  6 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Chodzi o zabawę.

Tutaj się zgadzam!:))
xMaalinowax3
xMaalinowax3
  6 kwietnia 2011

Fenomenka:

rozumiem, że należałoby umieścić ss przedstawiający avatara ubranego na żółto w żółtym pokoju w galerii zdjęć?

- tak :) właśnie tak :)

Fenomenka:

Proponuję następujący rozkład fps; 500, 350, 200, można jakiś medalik dorzucić i zwierzaki albo żółte, albo kurczakowe do klikania ;-)

- pewnie :) w końcu to święta więc można troszkę zaszaleć ;-)

stvn
stvn
  6 kwietnia 2011

Ale jakie tam szaleństwo, normalny rozkład Fame Points.:)

xMaalinowax3
xMaalinowax3
  6 kwietnia 2011

hehe :) chodziło mi o to aby dołożyć każdemu zwycięscy medal i jakiś dodatek ;)

stvn
stvn
  6 kwietnia 2011

Czytałem po łebkach i nie doczytałem całego cytatu.:)

Afera74
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 16
Afera74
  7 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jak zmotywować tylu chętnych do

FAMILIADA. Starcie trojaczków.
Dzisiaj się zdziwiłam. Spacerują różne ciekawe trojaczki (tak samo ubrane awatary) po Mieście Fotki. To jakaś nowa moda? Ciekawe. Przyjemne. Chętni na trojaczki są.

Z tym pokojem quiz trochę problematyczne. Rzecz w przemyśleniu.

KoCham Was

Afera74
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 16
Afera74
  7 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Konkurs Top Madl. Przebranie się najśmieszniej i najdziwaczniej, dobrać ciuchy które w ogóle do siebie nie pasują

Konkurs Kicz był, tak w połowie stycznia. Dawno.
Był rewelacyjny. Bardzo się podobał. Uśmialiśmy się na maksa.
Przydałaby się powtórka.
Gratuluję nazwy konkursu.

KoCham Was

Tawariel
Tawariel
  7 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: poproszę o więcej szczegółów co do pierwszego wpisu

A więc tak... :)

Konkurs można by nazwać "Złoty Mistrz"
Moja początkowa koncepcja polegała na tym, aby w ustalonym dniu o ustalonej godzinie chętni zebrali się w Catwalk na wybiegu i np. ja sprawdzałabym profile chętnych i liczyłabym ilość ich złotych odznaczeń. Po przemyśleniach stwierdziłam, że ten pomysł może nie wypalić (inni, niebiorący udziału w konkursie, mogliby przeszkadzać; niechcący mogłabym kogoś pominąć), a więc wpadłam na pomysł, że w Grupie Miasta Fotki stworzyłoby się album "Złoty Mistrz" gdzie wrzucałoby się screeny wszystkich odznaczeń.
Przykładowy screen:

(żeby było widać dane użytkownika (nick) oraz wszystkie odznaczenia)

Nagrody:
I Miejsce (osoba z największą liczbą złotych odznaczeń) : 500fp + jakieś zwierze do klikania
II Miejsce : 350fp
III Miejsce : 200fp

Konto usunięte
Konto usunięte: Odznaki można sztucznie nabijać, więc mija się z celem.:)

Które odznaki można sztucznie nabijać? Wszystkie? Chyba nie wszystkie. Te które można sztucznie nabijać (o ile takie istnieją) mogą nie być brane pod uwagę. :)
stvn
stvn
  7 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nagrody: I Miejsce (osoba z największą liczbą złotych odznaczeń) : 500fp + jakieś zwierze do klikania II Miejsce : 350fp III Miejsce : 200fp

Rozłożenie Fame Points ok, tylko nie podobają mi się nagrody dodatkowe. Skoro jest to dość dużej wagi konkurs (też dotyczący złota/srebra/brązu, bo przecież przez te 2 kolory trzeba się przebić, by mieć złoto) - proponował bym medale - odpowiednio - złoty/srebrny/brązowy.

Konto usunięte
Konto usunięte: Które odznaki można sztucznie nabijać? Wszystkie? Chyba nie wszystkie.

Żartowaaaaałem. Wszystkie odznaki trzeba zdobywać ciężką pracą.
Tawariel
Tawariel
  7 kwietnia 2011

Spokojnie ;) Te dodatkowe nagrody (medale) można jeszcze ustalić (pozmieniać) :)

No... niektóre nawet ciężką pracą.. Zagrać 500 razy w PolarPogo... :O Albo 100 razy przebrać swój avatar... nono :) Ciężka praca!

xMaalinowax3
xMaalinowax3
  7 kwietnia 2011

pomysł z tymi odznakami jest ok :)
przynajmniej użytkownicy MF zaczną je zbierać :)

stvn
stvn
  7 kwietnia 2011

A tak to nie zbierają? Przecież niektóre same się zbierają.

xMaalinowax3
xMaalinowax3
  8 kwietnia 2011

też zbierają...ale dzięki konkursowi może szybciej to bd ;]

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.