czyż nie sądzicie,że w tamtych czasach było calkiem inaczej?:z opowiadań starszych... Ludzie sobie radzili bez komputerów, co lepsze bez internetu..
a teraz to jak czegoś nie znajdą w internecie to zaraz nie mają zadania;D i taki 18latek myśli,że skonczy szkole i jest dojrzały... Myśli ,że używki czynią go takim,a to GÓWNO prawda..;D
Kiedyś to było inaczej.... strona 1 z 7
W sumie to wynika z presji społeczeństwa;) starsi rówieśnicy namawiają a zresztą taki nastolatek w wieku 15 lat jest łatwy do zmanipulowania. A inaczej to zawsze jest jak się jest małym dzieckiem i nic się nie rozumie :P
no tak,zachowanie dzisiejszej młodzieży to jest takie na pokaz dla szpanu, zastanawia mnie komu chcą zaimponować ,bo chyba nie nam;>
Rówieśnikom :P bo w końcu ten cały zakaz alkoholu albo papierosów tylko dla pełnoletnich jest taki kuszący :D
M0niolek to jest używka jak weźmiesz parę razy to się jak głód -.-. Mnie wkurzają te wszystkie reklamy alkoholu puszczane po 22-.-
nie oglądam reklam;D poza tymi używkami, coraz częściej słychać w wypowiedziach młodzieży same "ku... " itp ;x
hmm.. dla Mnie osobiście tacy ludzie to margines ale młodzież także uczy się picia od dorosłych przez to że rodzice są nie odpowiedzialni ;X http://files.gadu-gadu.pl/alkopop-1d3049bb15155841dcadf7e8fad8025e56c49d50.jpg szpan?
w dużej mierze też wpływ na to mają rodzice, niektórzy widzą jak oni piją i od nich zaś biorą przykład..
Nie rodzice też często namawiają by pośmiać się z pijanych dzieci hmm.. ludzka głupota nie zna granic-.-