Isc do LO-najlepszej szkoly w miescie, czy do technikum hotelarstwa? gdzie Wy byście poszli? Za i przeciw co do tych szkol?
lista tematów
LO czy Technikum? strona 5 z 6
Konto usunięte: Wolę uczyć się 4 lata i wiedzieć, że coś potrafię i znajdę robotę, niz taki głąb jak ty! Bo tylko tacy idą do liceum bo uczysz się tylko 3 lata...
pomijając fakt że temat ten jest wałkowany przynajmniej 1 - 2 razy w tygodniu
wypowiem się jak zawsze
po pierwsze - idź tam gdzie bedziesz sie lepiej czuc
po drugie - LO (teoretycznie nic Ci nie daje - w sensie pracy - chyba że dobry staż i potem szanse na otrzymanie pracy ), LO to szkoła ogólniokształcaca więc tylko ukierunkowuję Cię na to co chcesz (jesli chcesz) studiowac
po trzecie - Technikum - więcej nauki niż w LO, ale po technikum posiadasz już jakiś wyuczony zawód
po czwarte - obecnie lepiej nie planowac edukacji pod kątem pracy
...Ignorance is bliss...
jeśli zostałabym inżynierem, prace mam na 100% :)
nie prawda, politechniki zachęcają dziewczęta do studiowania na ich kierunkach. politechniki nie sa tak przepełnione jak uniwersytety, nawet nie ma co porównywać..
w szkole ;] nie , dziękuję...
ja planuję animatora i menedżera kultury, ale jeszcze zobaczymy. jak nie to socjologia...
gdybym mógł jeszcze raz poszedłbym do liceum :)
szybko, miło i z dobrymi perspektywami na przyszłość ;)
Hm, a jeśli chciałabym iść na tłumacza j. niemieciego to jaki profil polecali byście ? Technikum nie wchodzi w rachube.
Istna komedia.
RexMundi: po trzecie - Technikum - więcej nauki niż w LO, ale po technikum posiadasz już jakiś wyuczony zawód
hmmm nie zgodzę się.
Mam porównanie z moją szkołą i ze szkołą do której chodzą moje znajome (liceum-technikum)
Znam możliwości swoje i ich, ponieważ znamy się +/- 10 lat i nie zgodzę się, że mimo wiekszej ilości przedmiotów w technikum jest więcej nauki