Isc do LO-najlepszej szkoly w miescie, czy do technikum hotelarstwa? gdzie Wy byście poszli? Za i przeciw co do tych szkol?
LO czy Technikum? strona 3 z 6
reklama opiera się na humanistach.
więc może w szkole śreniej przekonasz się w czym jestes dobra i co chciałabyś robić później.
ja uwazam, ze 15 lat to jeszcze za mało, by decydowac o tym co chce się robić w zyciu.
ja wybrałam technika logistyka, technika hotelarstwa, obsługi turystycznej i na ostatnie miejsce technik handlowiec ale tam to nie chce iść ;P
Mnie to denerwuje jak mowią ze do technikum wszystkie głomby idą... Ja chcialam isc do T. ekonomicznego ale kiepska z matmy jestem
A to dlaczego?
Moim zdaniem klasy o profilu humanistycznym/językowym są ciekawsze niż te z rozsz. fizyką czy matmą...
:szok2:
Dobre...
Matka mojej kumpeli jest farmaceutką, kiedyś siedziałam u tej koleżanki w domu i przez przypadek przeglądnęłam jej dzienniczek usprawiedliwień. Wyobraź sobie, że było masę błędów, a najbardziej w oczy mi się rzuciło słowo "oczów" zamiast oczu
Tak więc jak widzisz niby takie drobnostki, a jednak wstyd tego nie wiedzieć. Poza tym polski to nie tylko wstawianie przecinków.
tak, teraz każdy się ciśnie na te studia inżynierskie, bo niby łatwej o pracę, ale za kilka lat sytuacja się odmieni bo będzie pewnie za dużo inżynierów i znowu humanistów będą szukać.
Ja dziś żałuję, że nie poszłam do tech. hotelarskiego. Po pierwszym roku LO chciałam się przepisać, ale w tej szkole powiedzieli, że będę musiała powtarzać rok... więc nie idę.
Po LO MUSISZ iść na studia, raczej nie masz wyjścia, chyba że chcesz potem stać pod opieką :P Nie wiem czy to - czy+...
Po technikum masz zawód... i też możesz iść na studia choć nie musisz...
też lubię geografię i chciałabym być pilotem, więc bedę studiować geografię :)
Ależ ja tylko żartowałam. To była taka przenośnia. Nie miałam na celu kogoś urazić bo sama uwielbiam polski więc nie o to mi chodziło.;)
A co to mamy twojej koleżanki to hahaha to na prawdę chyba nie chodziła do szkoły na j.polski
ja podobnie tyle że bez t.hotelarstwa i bez handlowca.;) Ale nie wiem co dać na 3 miejsce..xDD Tu się moge pobawić bo z moją ilością punktów + oceny to mnie na pewno przyjmą do pierwszej lub drugiej szkoły. No chyba że na prawde będzie baaardzo dużo tych " najlepszych"ale w to nie wierze.;)
Wszystkie głomby to do zawodówki idą.
technikum jest trudniejsze od liceum, jesli chcesz isć później na studia to idz do liceum i porządnie przynajmniej przygotujesz sie do matury, ja poszłam do technikum dla zawodu, przeniosłam sie do liceum humanistycznego i ładnie zdałam mature i studia, a po technikum musisz zdawac egzamin maturalny i zawodowy, decyzja nalezy do Ciebie...
Wmoim miescie technikum hotelarski nie jest na najwyzszym poziomie, nie trzeba sie tam duzo uczyc ,o ile trzeba, LO- to szkola o naprawde wysokim poziomie. Ja nie ucze sie wybitnie dobrze. olalam gimnazjum jade na 3, 4 zero nauki przez 3 lata, i nie wiem teraz gdzie isc. w LO interesuje mnie dzial z rozszerzoną matematyka, polskim i biologią
Ja sie ciągle waham.
Narazie mam dwie szkoly do ktorych sie zarejestruje.
Technikum Ekonomiczne albo LO klasa euro
Zalezy na czym Ci zalezy. Jak jestes pewna ze Hotelarstwo to idz do technikum
Po technikum nie musisz kontyuowac tego kierunku. Mozesz isc na cos innego.
No i masz zawod. A liceum to nic ciekawego wg mnie