szkoła i nauka strona 1 z 6
Q: Zgadzacie się ze mną? :D
Q:Studiujecie coś/ macie zamiar iść na studia?
Q: Jak tak to na jakie?
w pewnym sensie tak. ale to nie każdemu po zawodówce się zdarza.
tylko niektórzy mają taki 'luksus' ! Spójrz na to z innej strony.. na przykład psycholog nie pracuje fizycznie a na budowie jednak trzeba w to włożyć wysiłek fizyczny.
mam zamiar.
najprawdopodobniej coś z matmą. bankowość, zarządzanie coś podobnego;)
Zgadzam się. I właśnie dlatego na budowie zarabiają więcej.
Mam zamiar. I to już niedługo. Wczoraj miałam zakończenie roku, jeszcze tylko przeżyć maturę w maju.
Pedagogika resocjalizacyjna.
Q1 W pewnym sensie tak :P Ale przecież nie wszystkie studia są typowo humanistyczne, są też studia na mgr, inżyniera po których można na prawdę niezłą fuchę zgarnąć. A to, że np po szkole zawodowej, np energetyku, dostaje się papierek na obsługiwanie przykładowo maszyny do 1kW to jest to inna sprawa :)
Q2 Mechatronika na Politechnice Poznańskiej. Ten kierunek pojawił się jako kierunek w Polsce 2 lata temu. Trzeba oczywiście się troszeczkę pokuć, bo za łatwo to na tym kierunku to nie jest :P
Q3 Studia techniczne np elektrotechnika, mechatronika, biotechnologia, cybernetyka, robotyka, automatyka, mechanika i budowa maszyn
Nom, ale np. ten psycholog to on robi to co lubi, jemu sprawia to przyjemnosc a ten dekarz to tylko dla kasy bo kto lubi dachówki zakaladać.??
Nie studiuje, ale zamierzam albo na architektore krajobrazu isc kiedys albo na prawnicze studia... [kiedys bo jeszcze liceum nie zaczelam]
Bo to jest często tak, że ci po zawodówce potrafią sobie znaleźć porządną pracę.
Polska potrzebuje fachowców mechaników, hydraulików, stolarzy, ponieważ dużo ich wyjechało do Irlandii.
A tacy ludzie zarabiają dużo pieniędzy a ponadto mogą założyć własną działalność.
Kierunek psychologia, resocjalizacja jest już na tyle oklepany, że większość nie znajdzie sobie pracy, ponieważ po prostu albo nie będzie jej na ich stanowisko, albo po prostu mają za wysokie kwalifikacje na inne stanowisko.
A co może zrobić człowiek po filozofii?
tak
nie wiem. Jakieś humanistyczne. Ewentualnie jakiś zwiazany z ekonomią.
humanistyczne właśnie nie.
teraz jest straszny popyt na kierynku związanie z informatyką, administracją.
zostać filozofem
Nie zawsze. Chociaż wg mnie taki dekarz zasługuje bardziej na te 1600 niż psycholog.
Mam zamiar isć...
Nie wiem jeszcze.. może psychologia/dziennikarstwo/filologia ang.
z czego zdajesz?
Słyszałam właśnie, że b.dobry..
Ja
no tak, ale ja nie chcę się męczyć kolejne cztery lata z przedmiotami, które po prostu mnie nie interesują.
Chciałabym pisać recenzje, stworzyć własną redakcję, galerię, czy być kustoszem, przewodnikiem w muzeum :)
i zarabiać kokosy jak Sokrates ;d
Też bym chciała tak jak Ty ;-)
Po prostu pisałam na co jest popyt.
Czyli tyle, żeby starczyło na sandałki