lista tematów
Kto jest za matura z matematyki? strona 5 z 6
Konto usunięte: dwa ;D
miałam egzamin z matmy, chemii, biologii i geologii.
oprócz tego zaliczenia, które obejmowały też cały zakres materiału, więc różniły się od egzaminu jedynie nazwą ;/ na przykład geometria wykreślna i grafika inżynierska, informatyka i tak dalej .. ;d
I pomyśleć, że mnie przeraża moje siedem egzaminów w sesji letniej. :O
Konto usunięte: Jak to nie obowiązkowa?
Przecież podobno oblała połowa uczniów matmę.
Albo mam jakiegoś schiza, ale dam sobie uciąć rękę, że nauczycielka nawet gadała że w tym roku jest obowiązkowa.
od przyszłego roku raczej.
w tym może i pisali, ale wersję orientacyjną, żeby wiedzieli jaki jest poziom ;>
Konto usunięte: Jak to nie obowiązkowa?
Przecież podobno oblała połowa uczniów matmę.
Albo mam jakiegoś schiza, ale dam sobie uciąć rękę, że nauczycielka nawet gadała że w tym roku jest obowiązkowa.
Od przyszłej jest obowiązkowa z tego co mi wiadomo
No to, to słyszałam.
Matematykę z teorii, Statystykę opisową, naukę o organizacji, ochronę własności intelektualnej, badania marketingowe, socjologię, i najbardziej przerażającą mikroekonomię.
W sumie nie ze względu na materiał ten egzamin mnie przeraża, ale fakt że mam go pisać na papierze milimetrowym z dopuszczalną granicą błędu wynoszącą pół milimetra. :O
Ja nie narysuję idealnej paraboli, jeśli chodzi o wykresy, bo tam linie proste to od linijki..
Konto usunięte: Matematykę z teorii, Statystykę opisową, naukę o organizacji, ochronę własności intelektualnej, badania marketingowe, socjologię, i najbardziej przerażającą mikroekonomię.
W sumie nie ze względu na materiał ten egzamin mnie przeraża, ale fakt że mam go pisać na papierze milimetrowym z dopuszczalną granicą błędu wynoszącą pół milimetra. :O
Ja nie narysuję idealnej paraboli, jeśli chodzi o wykresy, bo tam linie proste to od linijki..
ale chyba tak źle nie będzie? :P
mi z papierem milimetrowym kojarzy się robienie przekrojów geologicznych, to jest dopiero katastrofa ;/
jaki kierunek tak poza tym? ;>
Konto usunięte: ale chyba tak źle nie będzie? :P
mi z papierem milimetrowym kojarzy się robienie przekrojów geologicznych, to jest dopiero katastrofa ;/
jaki kierunek tak poza tym? ;>
Zarządzanie. A Ty na czym jesteś? :d
W życiu nie robiłam przekrojów geologicznych, może jakieś tam jedynie prowizoryczne w LO.
Konto usunięte: Zarządzanie. A Ty na czym jesteś? :d
W życiu nie robiłam przekrojów geologicznych, może jakieś tam jedynie prowizoryczne w LO.
dostajemy kartki z ciągiem różnych cyferek - granice wierceń i tak dalej :D
a końcowy efekt ma wyglądać mniej więcej tak :
http://www.staff.amu.edu.pl/~pawula/Image181.jpg
wzięłam taki przykład z googli ;P
a oprócz narysowania trzeba wykonać jeszcze interpretację przekroju, czyli dlaczego poszczególne osady ułożone są akurat tak a nie inaczej, co na tym terenie się w okresach geologicznych działo i tak dalej ;d
naprawdę cieżko to widzę, a z tego też bede mieć zaliczenie :/
a jestem na inżynierii środowiska ;]