massacre: Ja jestem z niego w miare zadowolona. Jest wodnisty owszem, ale to mi sie w nim podoba, bo przede wszystkim jest lekki. Faktycznie slabo kryje, ale nie to chyba bylo przeznaczeniem tego podkladu?
Wg mnie to nie jest podklad dla ludzi z tlusta cera, bo wtedy faktycznie wyjdzie efekt swiecenia. Ja mam cere normalna (ani sucha, ani tlusta) i nie mam z nim zadnego problemu, poza trwaloscia, ktora i tak jest u mnie dluzsza niz u Ciebie (dalabym spokojnie 7-8h bez poprawek). Chanel tez ma wodniste, lekkie podklady i efekt jest porownywalny, a cenowo to chyba wiadomo
mam cere mieszana :)
http://www.lorealparis.com.au/cosmetics/face/lumimagique/n3-pure-linen.aspx
pod linkiem innowation:
''Using exclusive liquid light technology, L'Oreal Paris brings you Lumi Magique - a new foundation that infuses skin with a ray of light, illuminating your complexion as if lit from within. The radiance of your skin seems recreated.
Perfect coverage, without masking.''
nie przeszkadzaloby mi, gdyby nie kryl, gdyby nie reklamowano go, ze kryje :)
Gdyby byl krem koloryzujacym to nie mialabym nic przeciwko, bo od nich krycia nie wymagam (chociaz np. hydraaction z diora ma krycie porownywalne do double wear light z estee), no ale w podkladzie, zwlaszcza reklamowanym jako kryjacy to by sie choc troche przydalo :)
a trwalosc to wiem ze zalezy od skory, jeszcze z dwa lata temu jak mialam normalna to nie znalam podkladu, ktory by tych osmiu godzin nie wytrzymywal, a teraz jest jak jest :)
a co do chanela (bo wnioskuje ze masz na mysli vitalumiere?) to skora mi sie po nim nie swieci no i trzyma tez sie z osiem godzin, wiec jak dla mnie akurat on prownywalnego efektu nie ma :)
massacre: P.S. Nie, nikt mi nie zaplacil za tego posta
a zeby nie bylo ze nabijam:
Model Co Fibre Lash
Opis producenta:
''In just seconds, ModelCo’s revolutionary mascara - FIBRE LASH Brush on False Lashes, extends your own eyelashes to extreme lengths acting like instant false lash extensions. This innovative 3-phase system comes complete with 2 easy to use formulations; the EXTENSION MASCARA and the revolutionary brush-on LASH FIBRES. After one application of the EXTENSION MASCARA, the LASH FIBRES will adhere to your own lash follicles, building volume and length. Another coat of the lightweight EXTENSION MASCARA formula secures the LASH FIBRES in place. The more you apply the more dramatic the result.''
Jestem w tym czyms zakochana.
Nie bede okreslac, pokaze na zdjeciach:
Przed:
I po:
(na zdjeciu mam robione nim tylko gorne rzesy)
Kosztuje jakos 30 funtow.
Ma w sumie tylko jeden minus, ale w sumie nie wiem czy ten minus nie ma zwiazku tylko z wysoka temperatura na dworze - wiec ostatnia warstwe nakladam innego tuszu, bo jesli ostatnia naloze maskara z zestawu to mi sie zdaje, ze gorne i dolne rzesy sie troche kleja.
Oceniam 10/10.