a to i ja coś dodam.
1. eye liner Wibo

+trwały
+cieniutki pędzelek
+niska cena bo ok 8 zł
+wygodna raczka
-dosyć szybko gęstnieje, ale za taką cent to można dokupić następny, a cięzko spotkać jakikolwiek eye liner w pędzelku.
ocena:
9/10
2. baza do cieni I love stage essence
opis producenta:
i love stage – baza pod cienie musi pojawić się na scenie! może być stosowana zarówno jako baza pod korektor jak i cienie do powiek. kremowa konsystencja nie wałkuje się, tym samym zapewniając długotrwały makijaż oka a także bardziej intensywny kolor cienia
moja recenzja:
Jako baza się nie nadaje w ogóle, cienie jak się rolowały w załamaniach tak się załamują, nie dodaje wcale intensywnosci cieniom. Ale jako korektor sprawdza się w miare dobrze. Czasem jak zapomniałam kosmetyków i musiałam się pomalować na szybko, chociaż tylko fliudem to wystarczyło nałożyć na całą buzię i powiem, że sprawdza się naprawde bardzo dobrze.
+fajny aplikator
+jako korektor i fluid całkiem się sprawdza
+niska cena ok. 8-9 zł
-jako baza nie sprawdza się kompletnie.
ocena:
5/10 ocene ratuje jedynie funkcja korektoru i fliudu chociaż docelowo szukałam bazy.
3. tusz do rzęs studio lash miss sporty
opis producenta:
nie znalazłam
Używam go od kilku lat, przez pewien czas mieli przewe chyba w produkcji bo nigdzie go nie umiałam dorwać, więc uzywąłam innych, droższych o wiele i strasznie mi go brakowało.
+nie skleja rzęs
+wydłurza
+genialna szczoteczka umożliwia pomalowanie rzęsy od nasady
+niska cena ok. 12 zł
-troszke długo schnie (albo to tylko ja trzepocze odrazu rzęsami na wszystkie strony :D )
ocena 10/10
4. baza do cieni virtual base joko
Jak dla mnie rewelacja, nie uzywałam innych baz (oprócz tej ww.) i nie wiem czy chce próbować inne. Długo jej szukałam, po drodze proponowano mi onne jednak ceny powalały mnie z nóg (wiedząc ile ta kosztuje). I znalazłam ! Kupiłam ją za 15 zł odrazu musiałam ją wypróbować. ok 8 rano się pomalowałam, generalnie przy mojej cerze to najlepsze cienie wytrzymały by może do 15. I oczywiście jak testować to testować do końca. Cienie które kupiłam za jakieś 4 zł (no name) trzymały mi się do wieczora !! (podejrzewam, ze trzymałby się jeszcze dłużej gdybym ich po prostu sama nie rozmazała palcem

)
znalezione na necie:

oczywiście 1 bez bazy, 2 z bazą ;)
+niska cena
+sprawia, ze kolor staje się bardziej intensywny
+cienie trzymają się baaaaaaaaaaaaardzo długo
+rozświetla powieke
-może jedynie konsystencja odstraszać
ocena:
10/10