Cześć dziewczęta,po raz kolejny piszę o Oeparolu. Tym razem będzie mowa o jedwabnym balsamie. W poprzednich postach zachwalałam genialne dwa kremy nawilżające do twarzy i krem pod oczy tej firmy a dziś coś dla ciała. Firma ma wiele dobrych produktów w swojej ofercie i
póki co jeszcze mnie niczym nie rozczarowali. Jedwab do ciała ma kremową konsystencję,jest biały,doskonale nawilża skórę,szybko się wchłania,pięknie i delikatnie pachnie. Balsam jest bardzo wydajny,ma poręczną tubkę z której łatwo wycisnąć kosmetyk na dłoń. Ostatnio dosyć często go używam,jest delikatny,po jego stosowaniu moja skóra jest bardziej aksamitna i miękka,nie podrażnia. Smaruję nim nóżki w ciągu dnia a na wieczór po kąpieli stosuję suchy olejek. Uważam,że jest godny polecenia jak to konto w banku co je dosyć często reklamują teraz w telewizji :)
Wskazania:
Codzienna pielęgnacja wrażliwej skóry ciała, ze skłonnością do przesuszania.
Działanie:
Balsam intensywnie nawilża skórę dzięki zawartości kompleksu HialuRoseTM, unikalnemu połączeniu kwasu hialuronowego i oleju z wiesiołka (ang. evening primrose oil), bogatego w kwasy omega – 6. Kwas hialuronowy w połączeniu z kwasami omega-6 odbudowuje barierę hydrolipidową skóry i zatrzymuje wodę w głębszych warstwach naskórka. Masło Shea regeneruje przesuszoną skórę, przywracając jej gładkość i elastyczność. Dodatkowo, zawarte w balsamie proteiny z jedwabiu nadają skórze niezwykłą miękkość i aksamitność.
Sposób użycia:
Stosować do codziennej pielęgnacji ciała, szczególnie po kąpieli. Wmasować balsam w skórę i pozostawić do wchłonięcia.
+
bardzo dobrze nawilża
dobra cena
szybko się wchłania
miły delikatny zapach
nadaje skórze aksamitność w dotyku
poręczne,wygodne opakowanie
wydajny
-
brak
Moja ocena:5/5
zapraszam na bloga,link poniżej