# Masło kakaowe Queen Helene
Kupiłam przez przypadek i z ciekawości, nadaje się do stosowania podczas opalania zarówno w solarium jak i na słońcu. Ma dawać efekt "ładnej opalenizny", aczkolwiek nie wiem jak z tym jest, bo rzadko się opalam i w tym celu akurat go nie używałam. Za to dobrze nawilża wysuszone usta, ręce, można używać nawet jako balsam do ciała albo jako krem do twarzy. Podobno jest to 'czysta' mieszanka lanoliny i masła kakaowego, działa przeciwzmarszczkowo i regeneruje skórę - tak jest napisane na opakowaniu.
Ma ładny zapach, zdecydowanie lepsze działanie niż masło kakaowe firmy Ziaja.
Minusem jest to, że w Polsce raczej trudno dostać w 'normalnych' sklepach.
Cena: małe opakowanie koło 20 zł.
Naprawdę nie wiem skąd ta 'chwytliwa' nazwa. Z drugą skórą ma tyle wspólnego, co choinka z Wielkanocą. Po nałożeniu najjaśniejszy odcień strasznie ciemnieje, na dodatek robią się plamy, nie matuje, nie kryje, nie robi NIC dobrego. Zdecydowanie nie polecam.
Cena: około 60 zł.
PODOBNO w składzie ma same naturalne składniki, więc trzymanie jej na włosach dłużej szkodzić nie powinno. Po użyciu włosy są bardziej miękkie niż zazwyczaj, lśniące i puszyste, zdecydowanie najlepsza odżywka do włosów jakiej do tej pory używałam.
Minusów nie zauważyłam.
Polecam!
Cena: koło 10 zł.
Nie wart nawet 10 złotych, włazi w pory, ma trupio blade odcienie które strasznie wyglądają po nałożeniu, nie wspominając już o tym, że strasznie się po nim świeciłam, ale to może moja "wina" i mojej tłustej skóry. Bardzo ciężko go rozprowadzić, mam wrażenie, że zasycha kilka sekund po nałożeniu.
Podsumowując, jak ktoś ma zamiar kupić to ODRADZAM, za tą cenę można dostać coś lepszego, a nakładanie tego świństwa lepiej sobie darować, lepiej wygląda się przed nałożeniem, NIE POLECAM.
cena: lekko ponad 50 zł
W przeciwieństwie do Bio Detox jest w miarę ok, ma jasne odcienie ale nie trupio blade wpadające w żółty - jak poprzedni, który opisywałam. Łatwo się go rozprowadza, ładnie pachnie. Średnio trwały, chociaż dla skóry nieprzetłuszczającej się może być idealny.
Ja uważam, że jest średni, zwłaszcza na taką cenę, można znaleźć coś lepszego. Nie ma rewelacji, ale jest w miarę.
Cena: koło 60 zł.